Valtra visar hela modellprogrammet på SIMA 2013 Pressmeddelande

24.02.2013
Valtra erbjuder ett komplett modellprogram med den tredje generationen modeller i A-, N-, T- och S-serierna. Samtliga är nu i full serieproduktion.
Valtras tredje generation uppfyller utsläppsbestämmelserna i Steg IIIB och har många nya förbättringar. Exempelvis har nu alla Valtra-traktorer som tillverkas i Suolahti-fabriken i Finland en kopplingsfri körriktningsväxel med dubbla körkopplingar och integrerad parkeringsbroms, elektroniskt manövrerad frontlyft (tillval). Classic-modeller med helt mekanisk transmission tillverkas inte längre.

De nya mindre modellerna N93 och N103 har blivit varmt mottagna. Dessa modeller har blivit särskilt uppskattade för sin smidighet, den användarvänliga transmissionen och sitt utmärkta effekt-viktförhållande. Den uppgraderade T-serien har fått en del uppmärksamhet, särskilt för Direct 2.0-transmissionen och T163 EcoPower-modellen som drar ungefär tio procent mindre bränsle än andra traktorer i liknande storlek.

Valtra tillverkar alla sina traktorer efter enskilda kundbeställningar och skräddarsys i fabriken utifrån kundens behov. Bland de Valtra-traktorer som visas på SIMA 2013 finns modeller och redskap som är anpassade för skogsbruk, kommunala entreprenaduppdrag och ensilageskörd. Valtras kundordersystem erbjuder över en halv miljon kombinationer av funktioner och tillval. De nio färgalternativen har uppdaterats under vintern och är ett bra exempel på hur kunden kan anpassa sin Valtra utifrån sin personliga smak och maskinens användningsområden.


« Tillbaka till översikt