Valtra utökar A-serien – med nya modeller under 100 hk Pressmeddelande

04.09.2013
Valtra utökar A-serien med nya, mindre modeller. De här smidiga trecylindriga traktorerna passar perfekt som allmänna lantbrukstraktorer såväl som för exempelvis fruktskörd och markunderhåll.
De nya modellerna gör att Valtra kan öka försäljningen på marknaden för små traktorer: mer än hälften av alla traktorer sålda i Europa har under hundra hästkrafter. Detta har särskilt stor betydelse för Valtras importörer och återförsäljare; Valtras utbud av modeller sträcker sig nu från 50 hk till 400 hk, vilket gör att de finska tillverkarna kan tillgodose kundernas behov ännu bättre än tidigare.

A-seriens modeller omfattar nu kompakta traktorer och trädgårdstraktorer. De kompakta modellerna A63 och A73 finns med eller utan hytt, medan den kompakta modellen A53 och alla trädgårdsmodeller har öppna hytter. Trädgårdstraktorerna är så små som 1,6 meter vilket gör dem perfekta för till exempel fruktodlingar.

Den minsta modellen är A53, har 50 hästkrafter. Modellen A63 har en turbomotor med laddluftkylare som ger 68 hästkrafter. Den största modellen är A73, har 78 hästkrafter. Samtliga traktorer har Valtras tillförlitliga 12+12R-transmission med synkroniserad fram-/backväxel och krypväxel. Kraftuttaget har två hastigheter och lyften manövreras mekaniskt.

Alla modeller är fyrhjulsdrivna och har hydrauliska flerlamellsbromsar. Det finns två hydraulikblock. Den öppna hytten har överrullningsskydd och kompakta modeller kan utrustas med ett avtagbart tak. Versionen med sluten hytt bygger på den traditionella hytten i Valtras A-serie. Den ger en ergonomisk arbetsmiljö med luftkonditionering och är enkel att kliva in i från båda sidorna.

Nya små modeller i A-serien:

  Standard max hk/kW/Nm 
A53  50/37/196 
A63  68/50/285 
A73  78/58/310 

 

 

 Modellerna marknadsförs inte på den svenska marknaden förrän tidigast hösten 2014. 


« Tillbaka till översikt