Valtra uppdaterar S-serien – nytt utseende, högre effekt och produktivitet Pressmeddelande

01.10.2013
Valtras pålitliga S-serie har uppdaterats med ett nytt, fjärde generationens utseende, högre effekt och nya funktioner.
S-serien drivs av en 8,4-liters AGCO Power-motor som uppfyller utsläppsnormerna enligt steg 4, men som ändå levererar upp till 400 hk och 1 650 Nm moment med boost. Motorn har dubbla turbosystem, varav ett har en elektroniskt justerbar wastegate. Tack vare de nya turbosystemen levererar motorn överlägset moment vid låga varvtal. Samtidigt blir avgastemperaturen lägre, vilket gör motorn ännu mer tillförlitlig och ger mindre utsläpp. Tack vare selektiv katalytisk reduktion (SCR) och motorstyrningssystemet Sisu Tronic är motorn mycket bränsleeffektiv. Avgasrecirkulation (EGR) används också för att säkerställa efterlevnad av utsläppsnormen steg 4, men AGCO Power-lösningen kräver inga ytterligare partikelfilter. Utsläppen renas genom en kombination av urea och katalysator, så systemet är underhållsfritt.

Den nya S-serien kombinerar marknadsledande transmissions- och motortekniker som är utformade för att klara av de mest krävande arbeten. Den steglösa variabla AGCO-transmissionen (AVT) är mycket tillförlitlig och styrs ergonomiskt via Valtra ARM-armstödet. Föraren kan välja mellan två körlägen för att optimera produktiviteten och bränsleförbrukningen. Redskapslyftarna är integrerade med ramen och kan bära upp 12 ton baktill och 5 ton framtill. Hydrauliken levererar 175 liter per minut genom upp till sex ventiler. Den bränsleeffektiva motorn och den kraftfulla hydrauliken kan ge besparingar på tiotusentals euro per år.

S-seriens funktioner och utrustning har vidareutvecklats tillsammans med kunderna. Valtras TwinTrac-system med vändbar förarplats möjliggör effektivt arbete i omvänd riktning, till exempel vid slåtter, krossning och flisning. Arbete i omvänd riktning är i allmänhet mycket effektivt tack vare utmärkt sikt, en mer kraftfull bakre redskapslyft och bättre smidighet. Vid slåtterarbete i omvänd riktning minskas både bränsleförbrukning och tid med cirka 10 procent jämfört med framåtriktat arbete. Dessutom får föraren en betydligt bekvämare arbetsställning som minskar påfrestningen. Den viktigaste delen av S-seriens komfort utgörs av AutoComfort-hyttfjädringen, som automatiskt justerar fjädringen efter förhållandena.

Valtras nya S-serie kan givetvis specificeras med den senaste lantbrukstekniken, såsom styrhjälpssystemet AutoGuide 3000 och AgCommand-telemetri. Vändtegsautomatiken U-Pilot och Isobus-förberedelse för redskap är standard. De tillförlitliga Valtra-traktorerna har supporteras från Valtra och dess återförsäljare som tillhandahåller snabb tillgång till reservdelar, expertservice, konkurrenskraftig finansiering och till och med fjärrövervakning via AgCommand. Valtras S-serie finns tillgänglig i Europa, Sydamerika, Afrika och Ryssland.

  Standard max. hk/boost 
S274  270/300 
S294  295/325 
S324  320/350 
S354  350/380 
S374  370/400 

 


« Tillbaka till översikt