Valtra T utsedd till Machine of the Year 2015 Pressmeddelande

24.02.2015
Valtra T utsedd till Machine of the Year 2015
Valtras nya T-serie utsågs som vinnare av Machine of the Year i kategorin traktorer180-280hp på SIMA Show 2015. Juryn bestod av 19 oberoende jordbruksjournalister från europeiska branschtidningar i 17 länder. Årets maskin är ett av de mest prestigefyllda erkännandena för traktorer med innovativ teknik och prestanda.
Valtra lanserade den nya T-serien i Frankfurt i november förra året. Från början har det visat sig vara en framgångssaga både bland återförsäljare och kunder. Leveranserna startade i december och orderstocken för den nya T-serien har varit högre än någonsin tidigare i företagets historia. "Detta är ett viktigt erkännande för Valtra och AGCO. Vi är överväldigade av den positiva feedback från kunder som vi har fått - detta bara bevisar att Valtra verkligen har lyssnat på kundernas behov och med vår nya T-serie har vi fått en 10-poängare", säger Mikko Lehikoinen, marknadschef Valtra Inc.

Den fjärde generationen Valtra T är en helt ny serie med sju modeller från 155 till 250 hk. Serien har fått en helt ny design. Den nya hytten är snygg, tyst och rymlig med utmärkt sikt. Förarkomfort, användarvänlighet, ergonomi och säkerhet är på högsta nivå. Valtra är det enda traktormärket AIRES + pneumatisk framaxelfjädring som ger oslagbar körkomfort. Fyra typer av transmissioner (HiTech, Active, Versu och Direct) garanterar kunden en maskin för varje jobb och förhållande. Den pålitliga AGCO Power motorn (6,6 liter och 7,4 liter) med enbart SCR, optimerad turbo, EcoPower, SigmaPower och många andra funktioner resulterar i utmärkt bränsleeffektivitet, låga utsläpp och produktivitet. Särskild uppmärksamhet fick även det enkla underhållet. Dessutom har traktorns serviceintervall förlängts till 600 timmar.

Många kunder intervjuades både före och under det 5-åriga utvecklingsprojektet av den nya serien. Traktorn har också genomgått över 40.000 timmars tester i alla förhållanden, både på fältet och i labbet, kylan i norr och värmen i söder. Hållbarhet, hög prestanda, låga driftskostnader och förarkomfort var krav som sattes redan från början på denna serie.


« Tillbaka till översikt