Nytt utseende och nya funktioner för Valtras T-serie Pressmeddelande

05.09.2012

Valtras T-serie har uppdaterats i enlighet med de ändringar som gjorts i N-serien.

Förutom det nya utseendet har T-serien även fått ett stort antal uppdateringar och nya funktioner, som gör de här traktorerna ännu mer effektiva och användbara.

De nya AGCO Power-motorerna på 6,6 och 7,4 liter har nya turbosystem, ett nytt drivbältessystem, ett nytt motorstyrningssystem samt en ny typ av SCR-system som renar avgasemissionerna på ett mycket mer effektivt sätt. Även bränsleeffektiviteten har fått särskilt mycket uppmärksamhet. T163 Direct är den första traktorn med steglös transmission som har Valtras legendariska EcoPower-system. Systemet gör att föraren kan sänka motorns varvtal från maxvärdet på 2 100 till 1 900 varv/min samtidigt som det maximala vridmomentet ökas från 680 till 740 Nm, allt med en enda knapptryckning. Om du gör det får du tillgång till maximal effekt vid låga 1 700 varv/min, och maximalt vridmoment vid 1 250 varv/min. Med EcoPower-funktionen minskas bränsleförbrukningen med upp till 10 procent, beroende på arbetsuppgiften och arbetsförhållandena. Den minskar även bullret, är mer miljövänlig och förlänger motorns livslängd.

De nya modellerna i T-serien är ännu mer användbara än någonsin tack vare att de utrustats med andra generationens transmissioner. Med Direct 2.0 kan motorn och transmissionen arbeta tillsammans med ännu större precision. På Versu- och Direct-modeller har reglagen för varvtalshållaren, kraftuttaget, autostyrningen och fyrhjulsdriften flyttats från sidopanelen till förarens armstöd, för att ge enklare åtkomst. På Direct-modeller kan föraren justera hur transmissionen reagerar på motorbelastningen med hjälp av potentiometern. Förare som t.ex. uppskattar bränsleeffektivitet kan köra mer vid lägre motorvarvtal, medan förare som är ute efter stadiga kraftuttagsvarvtal kan prioritera ett konstant motorvarvtal istället.

Liksom alla andra Valtra-traktorer kan nya T-serien skräddarsys i fabriken i enlighet med kundens behov. Det stora utbudet av funktioner och tillval gör att det blir enkelt att sätta samman den perfekta kombinationen för jordbruk, kommunala entreprenörsuppdrag, skogsbruk och krävande arbeten inom byggsektorn.


« Tillbaka till översikt