Valtra lanserar nya mindre modeller i N-serien Pressmeddelande

05.09.2012
De två minsta modellerna i Valtras N-serie håller på att uppgraderas. De nya modellerna N93 och N103 ersätter modellerna N82 respektive N92.
De nya traktorerna har en helt ny front och en trecylindrig motor. Den nya designen ger en avsevärt förbättrad smidighet och sikt från hytten. Arbete nattetid och i mörka miljöer har också blivit lättare tack vare de nya bihalogenlampor för hel- och halvljus. De nya modellerna är dessutom mycket tystare än modellerna som de ersätter.

Båda nya modeller finns tillgängliga med Valtras vanliga HiTech-transmission med tre Powershift-växlar. N103 finns även tillgänglig med en femväxlad HiTech 5-transmission. Vad gäller funktioner och användningsområden är den identisk med transmissionen på de större modellerna, men den har gjorts lättare, vilket minskar traktorns totalvikt med mer än 100 kg jämfört med tidigare modeller.

De nya modellerna drivs av AGCO Powers trecylindriga motor 33AWI, som har Common Rail-insprutning och fyra ventiler per cylinder. Avgasemissionerna renas med hjälp av en DOC-katalysator (Diesel Oxidation Catalyst) och ett EGR-system (Exhaust Gas Recirculation) som cirkulerar avgaserna via kylaren. Motorerna uppfyller avgaskrav Steg IIIB.

Precis som alla andra Valtra-traktorer kan modellerna N93 och N103 skräddarsys för specifika användningsområden. Det finns t.ex. en skogshytt och en bränsletank i stål för skogsbruksanvändning och en SVC-hytt som kan användas för entreprenadtillämpningar. Den större modellen finns tillgänglig med hyttfjädring och TwinTracdubbelkommando för körning bakåt.

I och med lanseringen av de två nya modellerna har hela N-serien uppdaterats. N-seriens flaggskeppsmodell är N163, som är världens mest kraftfulla fyrcylindriga traktor, och kan producera upp till 171 hk med effektförstärkning. Den extremt populära N-serien står för nästan 50 procent av alla Valtra-traktorer som tillverkas vid fabriken i Suolahti i Finland.

De nya modellerna i N-serien:

  Max kW/hk/Nm 
N93  73/99/430 
N103  82/111/465 
 


« Tillbaka till översikt