Skogsanpassning direkt från fabrik Pressmeddelande

01.09.2011
Valtra är världens ledande tillverkare av jordbrukstraktorer som även kan användas i skogen. Den stigande efterfrågan på bioenergi och den förväntade utvecklingen har bidragit till att öka efterfrågan på dessa traktorer.
Valtras kunskaper om traditionellt skogsbruk kompletteras nu med ytterligare expertis från specialiserade skogsmaskinstillverkare. Dessa tillverkare kommer tillsammans med Valtras återförsäljare att utrusta våra skogstraktorer enligt enskilda kunders behov och önskemål. På så sätt får kunderna tillgång till ett heltäckande tjänsteutbud – från skräddarsydda nya traktorer till service – allt på ett ställe. Detta innebär också att kompatibiliteten för olika applikationer kan garanteras vid både entreprenadarbeten och skogsbruk.

Valtras fabriksmonterade skogsutrustning (exempelvis skogshytten, backsystemet, bränsletanken för skogsbruk, polykarbonatfönstren, skogsdäcken, ventillocken och turbinkopplingen) har gjort Valtra till förstahandsvalet för skogsentreprenadföretag och jordbrukare som även arbetar i skogen. Dessa funktioner, i kombination med Valtras övriga fördelar, t.ex. den utmärkta viktfördelningen och den ”platta magen”, gör Valtras traktorer till de optimala maskinerna för en rad olika uppgifter, bland annat skördning, transport, flisning och skotning.

Som exempel på en traktor som överensstämmer med Valtras nya skogskoncept presenterar vi, tillsammans med företaget Otzberger, T162 Direct, en skräddarsydd skotartraktor. Traktorn är utrustad med en heavy-duty skotarvinsch från Epsilon. För att kunna köras på väg är denna skogstraktor även utrustad med framaxel- och hyttupphängning. Traktorn är ett bra exempel på en lunnartraktor som har optimerats för tyska förhållanden. Observera: lösningen marknadsförs ej i Sverige.

Valtras globala nätverk av specialiserade skogsmaskinstillverkare kommer att utvidgas under de kommande åren, detta för att de specifika arbetsmetoderna och behoven i varje region bättre ska återspeglas i vårt produktutbud. Samtidigt kommer volymerna av fabriksmonterad utrustning att öka vilket innebär att de funktioner som specificeras av varje enskild kund kan utvecklas snabbare, enklare och mer kostnadseffektivt av skogsexperter som har handplockats och utbildats av Valtra.


« Tillbaka till översikt