Skräddarsy en traktor – stöd Afrikas lantbruk Pressmeddelande

13.11.2011

Besökare som kommer till Valtra-montern på Agritechnica får en chans att använda sin kreativitet och samtidigt bidra till vår insats för Afrikas lantbruk. Monterns höjdpunkt är den nya N113 HiTech-traktorn som besökarna kan designa precis som de vill med hjälp av signaturer, fingeravtryck och dekormålningar.

Valtra har tillverkat traktorer utifrån individuella kundorder i mer än 20 år. Varje kund har möjlighet att utforma sin egen traktor enligt sitt specifika behov. Hundratals olika tillbehör och alternativ finns tillgängliga, vilket ger mer än en halv miljon unika kombinationer. Tack vare denna utformning får varje traktor exakt de funktioner och prestanda som kunden önskar, samtidigt som onödiga kostnader för funktioner som kunden inte behöver elimineras.Färgvalen är det mest synliga exemplet på Valtras skräddarsydda program. Valtras koncept med att låta kunden specificera sin egen traktor istället för att bygga lagermaskiner är det mest effektiva och produktiva sättet när det gäller att äga traktorn för kunden och att producera traktorer för tillverkaren.

Att ge besökarna på Agritechnica en möjlighet att signera och märka traktorn med sina egna fingeravtryck är inte bara ett sätt att skapa en unik traktor, utan även en chans att bidra till utvecklingen av lantbruket i Afrika. Traktorn kommer att auktioneras ut efter Agritechnica, och behållningen kommer att gå till Weiveld Agriculture School i Sydafrika. Skolan erbjuder studier i lantbruk, teknik, hotell- och restaurangverksamhet, samt IT för cirka 600 studenter. Valtra kommer att donera en A93 HiTech-traktor samt verktyg och material till skolan för användning i den tekniska utbildningen. Med den här donationen vill Valtra stödja utbildningen och utvecklingen av expertis inom lantbruksutrustning. Tillsammans med den lokala importören är Valtra även engagerad i att utveckla och stödja mekanik för arbete på lokala gårdar och hos återförsäljare och ser till att lantbruksutbildningen fortlöper.


« Tillbaka till översikt