Valtra vinner den prestigefyllda red dot design award Pressmeddelande

13.11.2011

ANTS-koncepttraktorn som presenterades i samband med Valtras 60-årsjubileum  har vunnit den prestigefyllda red dot design award. ANTS avgick med segern i designkonceptseriens rörlighetskategori.

"Utmärkelsen är ett fint erkännande för hela det arbetslag som har hjälpt till med att utveckla ANTS-konceptet. Designen och detaljerna hos ANTS var inte något vi fantiserade fram – de har baserats på forskning, framtida behov och tekniskt hållbara lösningar. Idéerna bakom ANTS kanske verkar lite orealistiska just nu, men världen förändras snabbt och ingen vet exakt vad som kommer att hända under de närmaste decennierna", säger Kimmo Wihinen, chef för Industrial Design på Valtra.

Koncepttraktorn ANTS design har baserats på kundernas förväntade framtida behov. ANTS möter framtidens utmaningar samtidigt som Valtras traditioner respekteras. Den är dynamisk, trevlig, anpassningsbar, smart och smidig, och har ett utmärkt effekt/-viktförhållande. Namnet ANTS är en ordlek. Det refererar till Valtras aktuella modellserier – A, N, T och S – och även till insekten. Myror (ants) betraktas som extremt starka och sociala insekter, och ANTS-konceptet återspeglar myrornas strävsamma egenskaper.

Red dot är världens största designtävling. Utöver Valtra ANTS koncepttraktor deltog 3 500 kandidater i designkonceptserien i år.


« Tillbaka till översikt