En helt ny Valtra A-serie - En riktig kämpe fullbordarValtras 4:e generation traktorserie Pressmeddelande

27.02.2017
Nya Valtra A4 kan stoltsera med många av de mycket uppskattade egenskaper som återfinns på storebröderna N- och T-serien. En ändamålsenligt byggd robust, slitstark och användarvänlig traktor med modern design. Ett mångsidigt verktyg som hjälper lantbrukar
Nya Valtra A4 är den första av Valtras 4:e generation traktorserier som tillverkas i såväl Suolahti, Finland som i Mogi das Cruzes, Brasilien, vilket gör det till en sann global traktor. Fjärde generationen A-serie är en helt ny traktor som återspeglar Valtras värden baserade på vårt globala kundlöfte: Din arbetsmaskin.

Nya kompakta motorer
Modellerna i A4-serien är utrustade med AGCO Power Steg IV dieselmotorer, utrustade med spjutspetsteknologi. De tre minsta modellerna har en 3,3-liters motor, medan de fyra största har en 4,4-liters. Båda motortyperna har fyra ventiler per cylinder samt helt nytt common rail bränsleinsprutningssystem som producerar hög effekt samtidigt som de är bränslesnåla.

SCR-teknologin (Selective Catalytic Reduction) används för avgasrening av kväveoxid och båda motorerna uppfyller emissionskraven enligt Steg IV. Lika viktigt är att de även möter kundernas krav avseende såväl prestanda som bränsleeffektivitet. Den minsta modellen, A74, är utrustad med ett kylt EGR-system för att vara kostnadseffektiv.

Motorn är monterad ovanpå en helt ny främre ramkonstruktion. Avgasreningssystemet och motorns dimensioner är extremt kompakta för att garantera maximal sikt.

 

Flera chassialternativ
Den nya A-serien täcker ett extremt brett effektområde från 75 till 130 hästkrafter. Detta har möjliggjorts genom ett smart modulsystem. Tre olika chassistorlekar finns tillgängliga, vilket gör det möjligt att erbjuda ett brett utbud effektklasser samtidigt som man använder en gemensam design och flera gemensamma komponenter. Och, som alltid hos Valtra, en utmärkt markfrigång – självklart för skogsbruk, men till stor hjälp även i fält vid t ex växtskyddsarbete och vallskörd.

Nästan hälften av traktorerna i A- och N-serierna beställs med fabriksmonterad frontlastare. Den nya 4:e generationen A4 kan fås med en ny generation fabriksmonterade frontlastare i alla chassistorlekar. Den nya G-serien frontlastare har nya parallellstag och nytt redskapsfäste, vilket ger bättre sikt och ökad stabilitet.

A4-seriens tekniska design avspeglas även i traktorns utseende. Allt är helt nytt. Den nya traktorserien erbjuder utmärkt sikt, inte bara vid frontlastararbete utan vid alla arbetsuppgifter såväl dag som natt, i bra eller dåligt väder, inne i byggnader och ute på fältet. Konceptet för ”Utmärkt sikt året om” har redan haft stor framgång med N4- och T4-serierna.

 

Mångsidiga transmissioner
I den nya A-serien stöds Valtras välrenommerade HiTech elektriska fram/back-transmission av den bästa mekaniska transmission som någonsin skådats i den här traktorklassen. De 12 fram- och backväxlarna ligger i endast två grupper, vilket minimerar antalet växlingar som görs med de båda spakarna. Även ett krypalternativ är möjligt, där man kan köra i långsamma 90 m/h (1 400 rpm), vilket gör detta till en verkligt mångsidig växellåda.

Aggressivitet mellan fram- och backväxling kan justeras för att passa förare med olika arbetsuppgifter eller körvanor. Utöver detta underlättas körningen ytterligare av AutoTraction och HiShift – välkända Valtra-innovationer som minimerar användningen av kopplingspedalen. En synkroniserad fram/back-transmission kommer att lanseras framöver för kunder som kör färre timmar eller inte arbetar med frontlastare.

 

Upp till 5,2 tons lyftkapacitet och ett hydraulflöde på 98 l/min
Nya A-serien levereras med elektriskt styrd AutoControl trepunktslyft, precis som övriga Valtra-traktorer. Den smarta basmodulen ger samtliga A4-modeller en lyftkapacitet på upp till 5,2 ton.

Öppet center-hydrauliken ger tillräckligt flöde för alla arbetsuppgifter. Upp till 98 l/min garanterar snabb hantering även med stora frontlastare eller andra redskap. Traktorer ur nya A-serien kan utrustas med upp till tre fjärrstyrda ventiler. Utbudet av tillval omfattar även hydraulflödeskontroll.

 

Helt ny hytt
A4-serien har fått en helt ny hyttdesign som erbjuder mer utrymme än någon annan traktor i denna klass. Hytten är både bekväm och funktionell, vilket gör traktorn tilltalande och användarvänlig. Utmärkt ergonomi stöds av elektronik som 4WD, differentialspärr, trepunktslyft och övervakningsskärm. Den nya hytten är också mycket tyst och ett rejält passagerarsäte finns som tillval. Och glöm inte LED-bakljusen – ett tillval snarlikt dem som erbjuds i N4- och T4-serierna!

Användargränssnitten är typiska för Valtra, detsamma gäller den ljusa interiören. Du kan koppla av och ändå arbeta effektivt. Hyttens bredd och sikt kan jämföras med Valtra N4 och T4, förutom att hytten på den mindre A4-serien är något kortare. Som i alla Valtra-traktorer kan förarstolen svängas 180 grader för att man enkelt ska kunna arbeta i omvänd körriktning.

 

Nya A-serien skräddarsys efter kundernas behov
Som alla Valtra-traktorer skräddarsys även den nya A-serien enligt kundernas önskemål på Valtra-fabriken i Finland. Modulkonstruktionen och de hundratals funktioner och tilllval som finns tillgängliga gör det möjligt att anpassa 4:e generationen A-serie helt och hållet efter kundens behov. Ytterligare anpassningar av traktorn kan också göras i Valtra Unlimited-studion. AGCO Finance och andra tjänster erbjuds för att göra ditt val ännu mer lönsamt.

 

Leveranser startar i sommar
Den nya A-serien som tillverkas i Suolahti lanseras på SIMA 2017. Serieproduktion startar under sommaren 2017. Traktorerna kommer att finnas tillgängliga för andra mässor och demokörningar från och med juli månad.

 

Modellserie
A4-serien består av sju olika modeller i tre chassistorlekar. Samtliga modeller levereras med hytt och fyrhjulsdrift.

Modell Motor Cylindrar Effekt max Transmissions-alternativ
hk kW Nm Mek fram/back Elektrisk fram/back Creeper
A74 33 AWIC 3 75 56 312 x x x
A84 33 AWFC 85 63 347 x x x
A94 95 71 355 x x x
A104 44 AWFC 4 100 75 410 x x x
A114 110 82 417 x x x
A124 120 89 502 x x x
A134 130 97 540 x x x
I denna traktor, som är den största i den här storleksklassen, har hytten designats för bästa runtomsikt. Detta kombinerat med stor smidighet gör A4-serien till en utmärkt frontlastartraktor.


« Tillbaka till översikt