Midjestyrd Valtra En traktor som följer sina egna spår

Midjestyrd Valtra En traktor som följer sina egna spår

Midjestyrd Valtra – ett oslagbart verktyg för professionella lantbrukare och entreprenörer

En midjestyrd Valtra-traktor kan göra allt som en traditionellt styrd traktor kan göra men med mycket högre komfort och lägre bränsleförbrukning – samtidigt som det också är en fullfjädrad lantbrukstraktor.

Midjestyrning finns som tillval på Direct-traktorerna i modellerna N123, N143 och N163. Traktorerna kan utrustas med Valtras standardfrontlastare eller en industrilastare. Den midjestyrda traktorn har samma tillbehörslista som för andra Valtra-traktorer, inklusive en bränsletank av stål för skogsbruk och en SVC-hytt med förbättrad sikt i sidled för kommunal verksamhet.

Midjesyrningen monteras på traktorn hos Valtra Unlimited Studio.

I ett nötskal

  • Alla fördelar som finns på en standardtraktor i N-serien
  • Mycket god manöverförmåga för ökad säkerhet
  • Förbättrad smidighet sparar tid och bränsle
  • Arbetsuppgifterna med frontlastaren går upp till 40 % snabbare
  • Standard hydraulpump på 160 l (115 l standard hos en vanligt styrd traktor)
  • Ingen ytterligare hydraulik krävs
  • 4WD HD HILOCK-standardframaxel med styrvinkelsensorer
  • ISOBUS är enbart tillgängligt baktill på traktorn

Smart kontrollsystem

 

Kombinationen av midjestyrning och framhjulsvängning gör traktorn extremt smidig, vilket är praktiskt vid körning i trånga utrymmen. Traktorn kan till och med köras i sidled, vilket eliminerar jordpackning på fälten och gör att det går att ploga eller sopa längs med gatukanterna på ett säkert sätt.

Midjestyrningen och den styrande framaxeln är automatiska och därför minskar den styrningen på midjan när hastigheten ökar. Vid höga hastigheter styrs traktorn normalt via framhjulen. Föraren kan också anpassa förhållandet mellan midjestyrning och framaxelstyrning beroende på den aktuella situationen.

Alternativa styrlägen

(1) Enbart framhjulsstyrning
Den midjestyrda traktorn kan konfigureras för att fungera som en standardtraktor med en knapptryckning.

(2) Kombinerad vinkelstyrning mellan framhjul och chassi
Detta körläge ger mycket god manövreringsförmåga även vid kombinationer där redskap monterats både fram och bak, vilket sparar tid och bränsle vid vändningar på vändtegen. Vid arbete med frontlastare gör det här läget att ett arbetsmoment kan utföras upp till 40 % snabbare jämfört med en standardtraktor. Vid vändning på vägen ökar det här läget säkerheten eftersom traktorn inte måste korsa några körfält.

(3) Parallellt spår (hundgång)
Parallellt spår (hundgång) lämpar sig mycket väl vid jordbearbetning, eftersom det minskar jordpackningen markant. Vid arbete med vägunderhåll ökar det här läget arbetsbredden. Det betyder att du sparar tid och bränsle.

 

(4) Vinkelstyrning enbart med chassi – manuell anpassning
Vinkeln för chassistyrningen kan anpassas steglöst. Det är även möjligt att göra justeringar i stillastående läge.

 

(5) Kontroll av vinkelstyrning med chassi och ratt
I det här läget vrids framhjulen efter chassirörelsen, vilket gör det idealiskt vid arbete med frontlastare i trånga utrymmen .

Tillbaka till toppen