KRAFT OCH SMIDIGHET
I KOMPAKT STORLEK

KRAFT OCH SMIDIGHET
I KOMPAKT STORLEK

Versu

Femstegs powershift, lastavkännande hydraulik och utmärkt förarkomfort.

Direct

Effektiv och ergonomisk CVT och lastavkännande hydraulik.

HiTech 5

Användarvänlig femstegs powershift och öppet hydraulsystem.

HiTech

Driftsäker trestegs powershift och öppet hydraulsystem.

Valtras N-serie

Valtras N-serie erbjuder bästa prestanda och utrustning i en balanserad och väl fungerande kombination.

Mångsidighet gynnar produktiviteten

Valtras N-serie representerar nordisk funktionalitet när den är som bäst och inbjuder till användning året om, även under de mest krävande förhållanden.

N-serien med sin kompakta konstruktion och en effekt på upp till 163 hästkrafter passar perfekt för de flesta arbetsuppgifterna på djurgårdar och i spannmålsproduktion – liksom för tillämpning inom kommuner och skogsbruk, helt i linje med Valtras filosofi.


Ladda ned broschyr [9.18 MB]

N-seriens alla fördelar

 • Enastående frontlastartraktor
 • Driftsäkra motorer från AGCO Power i alla modeller
 • Rymlig och ergonomisk förarhytt ger utmärkt sikt åt alla håll.
 • Valtra ARM – ergonomiskt placerade reglage i Versu- och Direct-modellerna
 • Mycket tyst arbetsmiljö med en bullernivå under 70 dBa
 • Reglage för TwinTrac vändbara förarplats tillval i alla modeller
 • AgCommand™ telemetrisystem som tillval
Tillbaka till toppen

Fyra typer av traktorer för krävande användare

Traktorer i N-serien finns i fyra olika modelltyper: VersuDirectHiTech 5 och HiTech.

Versu - Kör med komfort

 • Fem powershift-växlar – 30 hastigheter i båda riktningarna
 • Ergonomiskt Valtra ARM – armstöd med enkel åtkomst till powershift, farthållare, hydraulik, reglage för den bakre trepunktslyften och U-Pilot vändtegsautomatik
 • Enkel och bekväm körning med automatiska transmissionsfunktioner och servoassisterade bromsar
 • LS-hydraulik med effekt på 115 l/min eller 160 l/min
 • Separat transmissions- och hydraulolja
 • Autostyrning och telemetrisystem finns som tillval

Äger du en Versu-traktor från N-serien?
Hitta information om din traktor

Modell Maxeffekt, hk (kW)
standard/effekthöjning
Maximalt vridmoment Nm
standard/effekthöjning
Hydrauleffekt l/min
standard (tillval)
N123 135 (99) / 143 (105) 540/560 115 (160)
N143 152 (112) / 160 (118) 600/650 115 (160)
N163 163 (120) / 171 (126) 650 / 700 115 (160)
Ladda upp tekniska data för dessa modeller
open

Ta reda på mer för att anpassa din Versu-traktor efter dina arbetsuppgifter.

Jordbearbetning & Transport

Ökad arbetskomfort

För ännu bättre komfort under transportarbete och långa dagar på fältet kan Versu-traktorer från N-serien utrustas med både kraftig framaxelfjädring och fjädrad förarhytt. Automatisk luftkonditionering, Valtra Evolution-förarstol och Xenon-arbetslampor ökar välbefinnandet och säkerheten för föraren. 

Hög prestanda även vid krävande dragarbete
För situationer där t.o.m. Valtra-traktorernas standardvikt och kapacitet måste toppas kan traktorerna utrustas med extra ram-, hjul- eller frontvikter redan på fabriken. Din traktor kan förses med däck för vägtransport direkt från fabriken.

Reducerad risk för olyckor och skador
Valtra-traktorer har standardsäkerhetsfunktioner som enkel åtkomst till förarhytten, säkerhetsbälten, ergonomiskt placerade reglage till den bakre trepunktslyften, hydrauliska flerskiviga bromsar eller traktorns huvudströmbrytare. Dessutom reducerar en rad tillval från fabrik risken för olyckor och skador ytterligare. Pneumatiska släpvagnsbromsventiler finns att tillgå i länder där lagar och föreskrifter tillåter sådana. Förarhytten kan även utrustas med en brandsläckare, en nödhandbroms, ett roterande varningsljus, extra Xenon-arbetslampor och mycket mer.

 

Arbete på vall

Ökad arbetskomfort
Trakorerna i N-serien kan utrustas med förarhytts- och framaxelfjädring samt med en mängd komfortfunktioner för förarhytten. Vid arbete med en slåtterkross eller slagklippare kommer TwinTrac vändbar förarplats inte bara att förbättra ergonomin utan även göra att jobbet utförs snabbare och med mer precision.

Kompatibel även med stora redskap
Valtra-traktorer erbjuder utmärkt lyfthöjd för frontlyften och den bakre trepunktslyften. Dessutom säkerställer det fördelaktiga effekt/vikt-förhållandet och tillvalen front-, ram- och hjulvikter utmärkt dragkraft även med stora redskap. Den extra hydrauleffekten är ett oöverträffat Valtra-tillval Föreberedelse för ISOBUS redskapsstyrning ger dig full kontroll över dina redskap både fram och bak.

Ökad avkastning och snabbare och mer exakt arbete
Om man väljer en fyrcylindrig traktor som N163 eller N143 för att utföra den arbetsuppgift som traditionellt skulle utförts av en sexcylindrig maskin så reduceras jordpackningen markant. För att ytterligare reducera jordpackning och överlappning kan du utrusta din Valtra med breda däck och med Auto-Guide 3000 automatiskt styrsystem. Du kan spara ännu mer tid (upp till 24 timmar varje säsong!) när du slår i omvänd körriktning med Valtra TwinTrac.

Lastararbete

Mjukt start & stopp-arbete
Traktorer i N-serien erbjuder en rad automatiska transmissionsfunktioner som minskar växlingsbehovet. En kombination av den programmerbara fram/back-funktionen och tillvalet HiTrol turbinkoppling gör start & stopp-arbete extremt mjukt och exakt.

Mångsidig traktoranvändning
Valtra-traktorer kan anpassas för att hantera en mängd arbetsuppgifter på gården. Det går att få frontlastare direkt från fabrik. Det är mycket enkelt att koppla till och från lastaren.

Perfekt kontroll även i trånga utrymmen
Traktorer i N-serien är mycket kompakta och smidiga, vilket möjliggör arbete även i trånga utrymmen. De fabriksmonterade Valtra-lastarna passar perfekt på traktorns konstruktion. Detta säkerställer fri rörelse för däcken och små vändradier även vid användning av frontlastare.

Reducerad risk för olyckor och skador
Valtra-traktorer har många standardsäkerhetsfunktioner som t.ex. enkel och rymligt insteg till förarhytten, polykarbonatrutor, en huvudströmbrytare, en viktsensor på förarstolen eller ett nödstopp för kraftuttaget baktill på traktorn. Traktorn kan utrustas med ytterligare funktioner som t.ex. säkerhetsbälte för passagerare, brandsläckare, nödhandbroms, backsignal och mycket mer.

Kommunalt underhållsarbete och entreprenadarbeten

Ökad arbetskomfort
För ännu bättre komfort under transportarbete och långa dagar på fältet kan Versu-traktorer från N-serien utrustas med både kraftig framaxelfjädring och fjädrad förarhytt. Automatisk luftkonditionering, Valtra Evolution-förarstol och Xenon-arbetslampor ökar välbefinnandet och säkerheten för föraren.   

För ännu bättre komfort under transportarbete och långa dagar på fältet kan Versu-traktorer från N-serien utrustas med både kraftig framaxelfjädring och fjädrad förarhytt. Automatisk luftkonditionering, Valtra Evolution-förarstol och Xenon-arbetslampor ökar välbefinnandet och säkerheten för föraren.   

Mångsidig traktoranvändning
Valtra-traktorer kan anpassas för att hantera en mängd arbetsuppgifter. Detta gör att du kan utnyttja traktorns fulla kapacitet året om. Det finns en rad tillval från fabrik som gör din Valtra till en kommunal allroundtraktor: förarhytt med extra god sidosikt, Valtra LHLINK svängbar frontlyft, frontlastare, främre kraftuttag, däck för vägtransport, förberedelse för redskapsstyrning och mycket mer.

Reducerad risk för olyckor och skador
Valtra-traktorer har många standardsäkerhetsfunktioner som t.ex. enkel och rymligt insteg till förarhytten, polykarbonatrutor, en huvudströmbrytare, en viktsensor på förarstolen eller ett nödstopp för kraftuttaget baktill på traktorn. Traktorn kan utrustas med ytterligare funktioner som t.ex. släpvagnsbromsventiler, ett eller två roterande varningsljus, pulverbrandsläckare, nödhandbroms, backsignal och mycket mer. 

Skogsbruk

Specialmaskiner med ökat andrahandsvärde
Vid skogsentreprenadverksamhet på deltid är en specialanpassad Valtra skogstraktor ett kostnadseffektivt alternativ till en specialiserad skogsmaskin. Valtra och samarbetspartners erbjuder en rad tillval och utrustningsalternativ som gör din Valtra-traktor till en verklig expert på skörd, transport, flisning, mulching eller skotning.

Driftsäker även i ojämn terräng
Valtra-traktorernas konstruktion gör dem perfekta för skogsbruk: hög markfrigång med platt underrede, utmärkt sikt från förarhytten, utmärkt ergonomi och en förarstol som kan vändas 180 grader är standardutrustning. Dessutom kan du utrusta din traktor med utrustning för att ytterligare skydda både dig och traktorn: en hjälpram av stål, bränsletank av stål, en extra förstärkt skogsförarhytt, specialdäck för skogsbruk och mycket mer.

Hög hydrauleffekt för maximala resultat
Alla traktorer i N-serien kan som tillval utrustas med en hydraulpump med större flöde. Om du behöver ännu mer kraft erbjuder Valtras partners en frontpump som utformats särskilt för din Valtra med all extrahydraulik du kan behöva, t.ex. för att styra skördarhuvudet.

close

TwinTrac

Valtra’s unique reverse drive system TwinTrac includes double controls with pedals and a steering wheel at the rear of the cab for work in the reverse driving direction. You can easily change working direction without leaving the driver’s seat. In the reverse driving position, you get an excellent overview of the implement and the work you are doing.

TwinTrac not only improves the operator's ergonomics, but it allows for time savings of 10-30% in selected tasks.

Read more about TwinTrac

Tillbaka till toppen

Direct - Steglös kraft

 • Effektiv steglös transmission tillverkad i Finland
 • Utmärkt bränsleekonomi: traktorn justerar automatiskt motorvarvtalet efter belastningen och kör på lägsta möjliga varvtal.
 • Full kontroll och hög dragkraft även vid så låga hastigheter som 10 m/h.
 • Ergonomiskt Valtra ARM – armstöd med enkel åtkomst till CVT-spak, farthållare, hydraulik, reglage för den bakre trepunktslyften och U-Pilot vändtegsautomatik
 • LS-hydraulik med effekt på 115 l/min eller 160 l/min
 • Separat transmissions- och hydraulolja
 • Autostyrning och telemetrisystem finns som tillval

Äger du en Direct-traktor från N-serien?
Hitta information om din traktor

Modell Maxeffekt, hk (kW)
standard/effekthöjning
Maximalt vridmoment Nm
standard/effekthöjning
Hydrauleffekt l/min
standard (tillval)
N123 135 (99) / 143 (105) 540/560 115 (160)
N143 152 (112) / 160 (118) 600/650 115 (160)
N163 163 (120) / 171 (126) 650 / 700 115 (160)
Ladda upp tekniska data för dessa modeller
open

Ta reda på mer för att anpassa din Direct-traktor efter dina arbetsuppgifter.

Jordbearbetning & Transport

Ökad arbetskomfort

För ännu bättre komfort under transportarbete och långa dagar på fältet kan Versu-traktorer från N-serien utrustas med både kraftig framaxelfjädring och fjädrad förarhytt. Automatisk luftkonditionering, Valtra Evolution-förarstol och Xenon-arbetslampor ökar välbefinnandet och säkerheten för föraren.

Hög prestanda även vid krävande dragarbete
För situationer där t.o.m. Valtra-traktorernas standardvikt och kapacitet måste toppas kan traktorerna utrustas med extra ram-, hjul- eller frontvikter redan på fabriken. Din traktor kan förses med däck för vägtransport direkt från fabriken.

Reducerad risk för olyckor och skador
Valtra-traktorer har standardsäkerhetsfunktioner som enkel åtkomst till förarhytten, säkerhetsbälten, ergonomiskt placerade reglage till den bakre trepunktslyften, hydrauliska flerskiviga bromsar eller traktorns huvudströmbrytare. Dessutom reducerar en rad tillval från fabrik risken för olyckor och skador ytterligare. Pneumatiska släpvagnsbromsventiler finns att tillgå i länder där lagar och föreskrifter tillåter sådana. Förarhytten kan även utrustas med en brandsläckare, en nödhandbroms, ett roterande varningsljus, extra Xenon-arbetslampor och mycket mer.

 

Arbete på vall

Ökad arbetskomfort
Trakorerna i N-serien kan utrustas med förarhytts- och framaxelfjädring samt med en mängd komfortfunktioner för förarhytten. Vid arbete med en slåtterkross eller slagklippare kommer TwinTrac vändbar förarplats inte bara att förbättra ergonomin utan även göra att jobbet utförs snabbare och med mer precision.

Kompatibel även med stora redskap
Valtra-traktorer erbjuder utmärkt lyfthöjd för frontlyften och den bakre trepunktslyften. Dessutom säkerställer det fördelaktiga effekt/vikt-förhållandet och tillvalen front-, ram- och hjulvikter utmärkt dragkraft även med stora redskap. Den extra hydrauleffekten är ett oöverträffat Valtra-tillval Föreberedelse för ISOBUS redskapsstyrning ger dig full kontroll över dina redskap både fram och bak.

Ökad avkastning och snabbare och mer exakt arbete
Om man väljer en fyrcylindrig traktor som N163 eller N143 för att utföra den arbetsuppgift som traditionellt skulle utförts av en sexcylindrig maskin så reduceras jordpackningen markant. För att ytterligare reducera jordpackning och överlappning kan du utrusta din Valtra med breda däck och med Auto-Guide 3000 automatiskt styrsystem. Du kan spara ännu mer tid (upp till 24 timmar varje säsong!) när du slår i omvänd körriktning med Valtra TwinTrac .

Lastararbete

Mjukt start & stopp-arbete
Traktorer i N-serien erbjuder en rad automatiska transmissionsfunktioner som minskar växlingsbehovet. En kombination av den programmerbara fram/back-funktionen och tillvalet HiTrol turbinkoppling gör start & stopp-arbete extremt mjukt och exakt.

Mångsidig traktoranvändning
Valtra-traktorer kan anpassas för att hantera en mängd arbetsuppgifter på gården. Det går att få frontlastare direkt från fabrik. Det är mycket enkelt att koppla till och från lastaren.

Perfekt kontroll även i trånga utrymmen
Traktorer i N-serien är mycket kompakta och smidiga, vilket möjliggör arbete även i trånga utrymmen. De fabriksmonterade Valtra-lastarna passar perfekt på traktorns konstruktion. Detta säkerställer fri rörelse för däcken och små vändradier även vid användning av frontlastare.

Reducerad risk för olyckor och skador
Valtra-traktorer har många standardsäkerhetsfunktioner som t.ex. enkel och rymligt insteg till förarhytten, polykarbonatrutor, en huvudströmbrytare, en viktsensor på förarstolen eller ett nödstopp för kraftuttaget baktill på traktorn. Traktorn kan utrustas med ytterligare funktioner som t.ex. säkerhetsbälte för passagerare, brandsläckare, nödhandbroms, backsignal och mycket mer.

Kommunalt underhållsarbete och entreprenadarbeten

Ökad arbetskomfort
För ännu bättre komfort under transportarbete och långa dagar på fältet kan Versu-traktorer från N-serien utrustas med både kraftig framaxelfjädring och fjädrad förarhytt. Automatisk luftkonditionering, Valtra Evolution-förarstol och Xenon-arbetslampor ökar välbefinnandet och säkerheten för föraren.  

Mångsidig traktoranvändning
Valtra-traktorer kan anpassas för att hantera en mängd arbetsuppgifter. Detta gör att du kan utnyttja traktorns fulla kapacitet året om. Det finns en rad tillval från fabrik som gör din Valtra till en kommunal allroundtraktor: förarhytt med extra god sidosikt, Valtra LHLINK svängbar frontlyft, frontlastare, främre kraftuttag, däck för vägtransport, förberedelse för redskapsstyrning och mycket mer.

Reducerad risk för olyckor och skador
Valtra-traktorer har många standardsäkerhetsfunktioner som t.ex. enkel och rymligt insteg till förarhytten, polykarbonatrutor, en huvudströmbrytare, en viktsensor på förarstolen eller ett nödstopp för kraftuttaget baktill på traktorn. Traktorn kan utrustas med ytterligare funktioner som t.ex. släpvagnsbromsventiler, ett eller två roterande varningsljus, pulverbrandsläckare, nödhandbroms, backsignal och mycket mer.

 

Skogsbruk

Specialmaskiner med ökat andrahandsvärde
Vid skogsentreprenadverksamhet på deltid är en specialanpassad Valtra skogstraktor ett kostnadseffektivt alternativ till en specialiserad skogsmaskin. Valtra och samarbetspartners erbjuder en rad tillval och utrustningsalternativ som gör din Valtra-traktor till en verklig expert på skörd, transport, flisning, mulching eller skotning.

Driftsäker även i ojämn terräng
Valtra-traktorernas konstruktion gör dem perfekta för skogsbruk: hög markfrigång med platt underrede, utmärkt sikt från förarhytten, utmärkt ergonomi och en förarstol som kan vändas 180 grader är standardutrustning. Dessutom kan du utrusta din traktor med utrustning för att ytterligare skydda både dig och traktorn: en hjälpram av stål, bränsletank av stål, en extra förstärkt skogsförarhytt, specialdäck för skogsbruk och mycket mer.

Hög hydrauleffekt för maximala resultat
Alla traktorer i N-serien kan som tillval utrustas med en hydraulpump med större flöde. Om du behöver ännu mer kraft erbjuder Valtras partners en frontpump som utformats särskilt för din Valtra med all extrahydraulik du kan behöva, t.ex. för att styra skördarhuvudet.

close

TwinTrac

Valtra’s unique reverse drive system TwinTrac includes double controls with pedals and a steering wheel at the rear of the cab for work in the reverse driving direction. You can easily change working direction without leaving the driver’s seat. In the reverse driving position, you get an excellent overview of the implement and the work you are doing.

TwinTrac not only improves the operator's ergonomics, but it allows for time savings of 10-30% in selected tasks.

Read more about TwinTrac

Tillbaka till toppen

HiTech 5 - Användarvänlig powershifttransmission

 • Fem powershift-växlar – upp till 30 hastigheter i båda riktningarna
 • Transmissionsfunktionerna styrs via tryckknappar på en ergonomiskt placerad fast spak.
 • Enkel och bekväm körning med automatiska transmissionsfunktioner
 • Automatisk växling mellan gruppväxlarna – ingen växelspak behövs
 • HiTrol turbinkoppling tillval för mjuk start och stopp-funktion
 • Öppet hydraulsystem, mekaniskt styrda ventiler
 • Hydraulik med effekt på 73 l/min eller 90 l/min

Äger du en HiTech 5-traktor från N-serien?
Hitta information om din traktor

Modell Maxeffekt, hk (kW)
standard/effekthöjning
Maximalt vridmoment Nm
standard/effekthöjning
Hydrauleffekt l/min
standard (tillval)
N93 99 (73) /- 430/- 73 (90)
N103 111 (82) / - 465/- 73 (90)
N103.4 111 (82) / 121 (89) 460/490 73 (90)
N113 124 (91) / 130 (96) 510/530 73 (90)
N123 135 (99) / 143 (105) 540/560 73 (90)
Ladda upp tekniska data för dessa modeller
open

Ta reda på mer för att anpassa din HiTech 5-traktor efter dina arbetsuppgifter.

Jordbearbetning & Transport

Ökad arbetskomfort
För ännu bättre komfort under transportarbete och långa dagar på fältet kan HiTech-traktorer från N-serien utrustas med både framaxelfjädring och fjädrad förarhytt. Automatisk luftkonditionering och Xenon-arbetslampor ökar välbefinnandet och säkerheten för föraren.

Hög prestanda även vid krävande dragarbete
För situationer där t.o.m. Valtra-traktorernas standardvikt och kapacitet måste toppas kan traktorerna utrustas med extra ram-, hjul- eller frontvikter redan på fabriken. Din traktor kan förses med däck för vägtransport direkt från fabriken.

Reducerad risk för olyckor och skador
Valtra-traktorer har standardsäkerhetsfunktioner som enkel åtkomst till förarhytten, säkerhetsbälten, ergonomiskt placerade reglage till den bakre trepunktslyften, hydrauliska flerskiviga bromsar eller traktorns huvudströmbrytare. Dessutom reducerar en rad tillval från fabrik risken för olyckor och skador ytterligare. Pneumatiska släpvagnsbromsventiler finns att tillgå i länder där lagar och föreskrifter tillåter sådana. Förarhytten kan även utrustas med en brandsläckare, en nödhandbroms, ett roterande varningsljus, extra Xenon-arbetslampor och mycket mer.

 

Arbete på vall

Ökad arbetskomfort
Trakorerna i N-serien kan utrustas med förarhytts- och framaxelfjädring samt med en mängd komfortfunktioner för förarhytten. Vid arbete med en slåtterkross eller slagklippare kommer TwinTrac vändbar förarplats inte bara att förbättra ergonomin utan även göra att jobbet utförs snabbare och med mer precision.

Kompatibel även med stora redskap
Valtra-traktorer erbjuder utmärkt lyfthöjd för frontlyften och den bakre trepunktslyften. Dessutom säkerställer det fördelaktiga effekt/vikt-förhållandet och tillvalen front-, ram- och hjulvikter utmärkt dragkraft även med stora redskap. Den extra hydrauleffekten är ett oöverträffat Valtra-tillval Föreberedelse för ISOBUS redskapsstyrning ger dig full kontroll över dina redskap både fram och bak.

Ökad avkastning och snabbare och mer exakt arbete
Om man väljer en fyrcylindrig traktor som N163 eller N143 för att utföra den arbetsuppgift som traditionellt skulle utförts av en sexcylindrig maskin så reduceras jordpackningen markant. För att ytterligare reducera jordpackning och överlappning kan du utrusta din Valtra med breda däck och med Auto-Guide 3000 automatiskt styrsystem. Du kan spara ännu mer tid (upp till 24 timmar varje säsong!) när du slår i omvänd körriktning med Valtra TwinTrac.

Lastararbete

Mjukt start & stopp-arbete
Traktorer i N-serien erbjuder en rad automatiska transmissionsfunktioner som minskar växlingsbehovet. En kombination av den programmerbara fram/back-funktionen och tillvalet HiTrol turbinkoppling gör start & stopp-arbete extremt mjukt och exakt.

Mångsidig traktoranvändning
Valtra-traktorer kan anpassas för att hantera en mängd arbetsuppgifter på gården. Det går att få frontlastare direkt från fabrik. Det är mycket enkelt att koppla till och från lastaren.

Perfekt kontroll även i trånga utrymmen
Traktorer i N-serien är mycket kompakta och smidiga, vilket möjliggör arbete även i trånga utrymmen. De fabriksmonterade Valtra-lastarna passar perfekt på traktorns konstruktion. Detta säkerställer fri rörelse för däcken och små vändradier även vid användning av frontlastare.

Reducerad risk för olyckor och skador
Valtra-traktorer har många standardsäkerhetsfunktioner som t.ex. enkel och rymligt insteg till förarhytten, polykarbonatrutor, en huvudströmbrytare, en viktsensor på förarstolen eller ett nödstopp för kraftuttaget baktill på traktorn. Traktorn kan utrustas med ytterligare funktioner som t.ex. säkerhetsbälte för passagerare, brandsläckare, nödhandbroms, backsignal och mycket mer.

 

Kommunalt underhållsarbete och entreprenadarbeten

Ökad arbetskomfort
För ännu bättre komfort under transportarbete och långa dagar på fältet kan HiTech-traktorer från N-serien utrustas med både framaxelfjädring och fjädrad förarhytt. Automatisk luftkonditionering och Xenon-arbetslampor ökar välbefinnandet och säkerheten för föraren. 

Mångsidig traktoranvändning
Valtra-traktorer kan anpassas för att hantera en mängd arbetsuppgifter. Detta gör att du kan utnyttja traktorns fulla kapacitet året om. Det finns en rad tillval från fabrik som gör din Valtra till en kommunal allroundtraktor: förarhytt med extra god sidosikt, Valtra LHLINK svängbar frontlyft, frontlastare, främre kraftuttag, däck för vägtransport, förberedelse för redskapsstyrning och mycket mer.

Reducerad risk för olyckor och skador
Valtra-traktorer har många standardsäkerhetsfunktioner som t.ex. enkel och rymligt insteg till förarhytten, polykarbonatrutor, en huvudströmbrytare, en viktsensor på förarstolen eller ett nödstopp för kraftuttaget baktill på traktorn. Traktorn kan utrustas med ytterligare funktioner som t.ex. släpvagnsbromsventiler, ett eller två roterande varningsljus, pulverbrandsläckare, nödhandbroms, backsignal och mycket mer.

Skogsbruk

Specialmaskiner med ökat andrahandsvärde
Vid skogsentreprenadverksamhet på deltid är en specialanpassad Valtra skogstraktor ett kostnadseffektivt alternativ till en specialiserad skogsmaskin. Valtra och samarbetspartners erbjuder en rad tillval och utrustningsalternativ som gör din Valtra-traktor till en verklig expert på skörd, transport, flisning, mulching eller skotning.

Driftsäker även i ojämn terräng
Valtra-traktorernas konstruktion gör dem perfekta för skogsbruk: hög markfrigång med platt underrede, utmärkt sikt från förarhytten, utmärkt ergonomi och en förarstol som kan vändas 180 grader är standardutrustning. Dessutom kan du utrusta din traktor med utrustning för att ytterligare skydda både dig och traktorn: en hjälpram av stål, bränsletank av stål, en extra förstärkt skogsförarhytt, specialdäck för skogsbruk och mycket mer.

Hög hydrauleffekt för maximala resultat
Alla traktorer i N-serien kan som tillval utrustas med en hydraulpump med större flöde. Om du behöver ännu mer kraft erbjuder Valtras partners en frontpump som utformats särskilt för din Valtra med all extrahydraulik du kan behöva, t.ex. för att styra skördarhuvudet.

close

TwinTrac

Valtra’s unique reverse drive system TwinTrac includes double controls with pedals and a steering wheel at the rear of the cab for work in the reverse driving direction. You can easily change working direction without leaving the driver’s seat. In the reverse driving position, you get an excellent overview of the implement and the work you are doing.

TwinTrac not only improves the operator's ergonomics, but it allows for time savings of 10-30% in selected tasks.

Read more about TwinTrac

Tillbaka till toppen

HiTech - Driftsäker powershifttransmission

 • Tretegs powershift – upp till 36 hastigheter i båda riktningarna
 • Enkel och bekväm körning med automatiska transmissionsfunktioner
 • HiTrol turbinkoppling tillval för mjuk start och stopp-funktion
 • Öppet hydraulsystem, mekaniskt styrda ventiler
 • Hydraulik med effekt på 73 l/min eller 90 l/min

Äger du en HiTech-traktor från N-serien?
Hitta information om din traktor

Modell Maxeffekt, hk (kW)
standard/effekthöjning
Maximalt vridmoment Nm
standard/effekthöjning
Hydrauleffekt l/min
standard (tillval)
N93 99 (73) /- 430/- 73 (90)
N103 111 (82) / - 465/- 73 (90)
N103.4 111 (82) / 121 (89) 460/490 73 (90)
N113 124 (91) / 130 (96) 510/530 73 (90)
N123 135 (99) / 143 (105) 540/560 73 (90)
N143 152 (112) / 160 (118) 600/650 73 (90)
Ladda upp tekniska data för dessa modeller
open

Ta reda på mer för att anpassa din HiTech-traktor efter dina arbetsuppgifter.

Jordbearbetning & Transport

Ökad arbetskomfort

För ännu bättre komfort under transportarbete och långa dagar på fältet kan HiTech-traktorer från N-serien utrustas med både framaxelfjädring och fjädrad förarhytt. Automatisk luftkonditionering och Xenon-arbetslampor ökar välbefinnandet och säkerheten för föraren. 

Hög prestanda även vid krävande dragarbete
För situationer där t.o.m. Valtra-traktorernas standardvikt och kapacitet måste toppas kan traktorerna utrustas med extra ram-, hjul- eller frontvikter redan på fabriken. Din traktor kan förses med däck för vägtransport direkt från fabriken.

Reducerad risk för olyckor och skador
Valtra-traktorer har standardsäkerhetsfunktioner som enkel åtkomst till förarhytten, säkerhetsbälten, ergonomiskt placerade reglage till den bakre trepunktslyften, hydrauliska flerskiviga bromsar eller traktorns huvudströmbrytare. Dessutom reducerar en rad tillval från fabrik risken för olyckor och skador ytterligare. Pneumatiska släpvagnsbromsventiler finns att tillgå i länder där lagar och föreskrifter tillåter sådana. Förarhytten kan även utrustas med en brandsläckare, en nödhandbroms, ett roterande varningsljus, extra Xenon-arbetslampor och mycket mer.

Arbete på vall

Ökad arbetskomfort
Trakorerna i N-serien kan utrustas med förarhytts- och framaxelfjädring samt med en mängd komfortfunktioner för förarhytten. Vid arbete med en slåtterkross eller slagklippare kommer TwinTrac vändbar förarplats inte bara att förbättra ergonomin utan även göra att jobbet utförs snabbare och med mer precision.

Kompatibel även med stora redskap
Valtra-traktorer erbjuder utmärkt lyfthöjd för frontlyften och den bakre trepunktslyften. Dessutom säkerställer det fördelaktiga effekt/vikt-förhållandet och tillvalen front-, ram- och hjulvikter utmärkt dragkraft även med stora redskap. Den extra hydrauleffekten är ett oöverträffat Valtra-tillval Föreberedelse för ISOBUS redskapsstyrning ger dig full kontroll över dina redskap både fram och bak.

Lastararbete

Mjukt start & stopp-arbete
Traktorer i N-serien erbjuder en rad automatiska transmissionsfunktioner som minskar växlingsbehovet. En kombination av den programmerbara fram/back-funktionen och tillvalet HiTrol turbinkoppling gör start & stopp-arbete extremt mjukt och exakt.

Mångsidig traktoranvändning
Valtra-traktorer kan anpassas för att hantera en mängd arbetsuppgifter på gården. Det går att få frontlastare direkt från fabrik. Det är mycket enkelt att koppla till och från lastaren.

Perfekt kontroll även i trånga utrymmen
Traktorer i N-serien är mycket kompakta och smidiga, vilket möjliggör arbete även i trånga utrymmen. De fabriksmonterade Valtra-lastarna passar perfekt på traktorns konstruktion. Detta säkerställer fri rörelse för däcken och små vändradier även vid användning av frontlastare.

Reducerad risk för olyckor och skador
Valtra-traktorer har många standardsäkerhetsfunktioner som t.ex. enkel och rymligt insteg till förarhytten, polykarbonatrutor, en huvudströmbrytare, en viktsensor på förarstolen eller ett nödstopp för kraftuttaget baktill på traktorn. Traktorn kan utrustas med ytterligare funktioner som t.ex. säkerhetsbälte för passagerare, brandsläckare, nödhandbroms, backsignal och mycket mer.

Kommunalt underhållsarbete och entreprenadarbeten

Increased working comfort
För ännu bättre komfort under transportarbete och långa dagar på fältet kan HiTech-traktorer från N-serien utrustas med både framaxelfjädring och fjädrad förarhytt. Automatisk luftkonditionering och Xenon-arbetslampor ökar välbefinnandet och säkerheten för föraren. 

Mångsidig traktoranvändning
Valtra-traktorer kan anpassas för att hantera en mängd arbetsuppgifter. Detta gör att du kan utnyttja traktorns fulla kapacitet året om. Det finns en rad tillval från fabrik som gör din Valtra till en kommunal allroundtraktor: förarhytt med extra god sidosikt, Valtra LHLINK svängbar frontlyft, frontlastare, främre kraftuttag, däck för vägtransport, förberedelse för redskapsstyrning och mycket mer.

Reducerad risk för olyckor och skador
Valtra-traktorer har många standardsäkerhetsfunktioner som t.ex. enkel och rymligt insteg till förarhytten, polykarbonatrutor, en huvudströmbrytare, en viktsensor på förarstolen eller ett nödstopp för kraftuttaget baktill på traktorn. Traktorn kan utrustas med ytterligare funktioner som t.ex. släpvagnsbromsventiler, ett eller två roterande varningsljus, pulverbrandsläckare, nödhandbroms, backsignal och mycket mer.

 

Skogsbruk

Specialmaskiner med ökat andrahandsvärde
Vid skogsentreprenadverksamhet på deltid är en specialanpassad Valtra skogstraktor ett kostnadseffektivt alternativ till en specialiserad skogsmaskin. Valtra och samarbetspartners erbjuder en rad tillval och utrustningsalternativ som gör din Valtra-traktor till en verklig expert på skörd, transport, flisning, mulching eller skotning.

Driftsäker även i ojämn terräng
Valtra-traktorernas konstruktion gör dem perfekta för skogsbruk: hög markfrigång med platt underrede, utmärkt sikt från förarhytten, utmärkt ergonomi och en förarstol som kan vändas 180 grader är standardutrustning. Dessutom kan du utrusta din traktor med utrustning för att ytterligare skydda både dig och traktorn: en hjälpram av stål, bränsletank av stål, en extra förstärkt skogsförarhytt, specialdäck för skogsbruk och mycket mer.

Hög hydrauleffekt för maximala resultat
Alla traktorer i N-serien kan som tillval utrustas med en hydraulpump med större flöde. Om du behöver ännu mer kraft erbjuder Valtras partners en frontpump som utformats särskilt för din Valtra med all extrahydraulik du kan behöva, t.ex. för att styra skördarhuvudet.

close

TwinTrac

Valtra’s unique reverse drive system TwinTrac includes double controls with pedals and a steering wheel at the rear of the cab for work in the reverse driving direction. You can easily change working direction without leaving the driver’s seat. In the reverse driving position, you get an excellent overview of the implement and the work you are doing.

TwinTrac not only improves the operator's ergonomics, but it allows for time savings of 10-30% in selected tasks.

Read more about TwinTrac

Back to top