Om Valtra

Om Valtra

Företagsfakta och siffror

Ta reda på mer om Valtra, vår historia, våra värderingar och hur vi arbetar.

Information för media

Letar du efter en presskontakt eller de senaste pressmeddelandena?

Valtra som sponsor

Är du intresserad av ett långfristigt samarbete med en innovativ aktör inom lantbruksbranschen?

Pålitliga arbetsmaskiner

Valtra Inc. utvecklar, tillverkar, marknadsför och servar Valtra-traktorer.

Valtra-traktorer är kända för sin driftsäkerhet, mångsidighet, hållbarhet och det skandinaviska arvet. Varje traktor är särskilt utformad efter individuella kunders behov och tillverkade för att klara de tuffaste klimat samt har högsta prestanda under de tuffaste arbetsförhållanden.

Här finns vi

Valtra är en ledande tillverkare och tjänsteleverantör i de nordiska länderna och växer sig allt starkare i Sydamerika. Valtra-traktorer säljs i över 75 länder. Besök sidan 'Hitta återförsäljare' för att hitta din lokala Valtra-representant.

Valtra har 2 300 anställda som arbetar inom produktion, produktutveckling och service runtom i världen. Varje år tillverkar vi 18 000 individuellt skräddarsydda traktorer på våra toppmoderna fabriker i Finland och Brasilien.

 

Mer om Valtra-fabrikerna

Suolahti, Finland

Valtra-fabriken i Finland ligger i Suolahti i centrala Finland.

Fabrikskomplexet består av en monteringsanläggning, transmissionsanläggning, produktutveckling, reservdels- och servicecenter samt Atrium kundservicecenter. Valtras administrativa kontor finns också på fabriken i Suolahti.

 

Valtra Oy Ab
Valmetinkatu 2
44200 SUOLAHTI
Tel +358 (0) 20 45 501
E-post: evaltra@valtra.com

Hitta hit (Google Maps)

 

 

 

 

Mogi das Cruzes, Brasilien

Valtra-fabriken i Brasilien ligger i Mogi das Cruzes i staten São Paulo. Fabrikskomplexet består av en monteringsanläggning, transmissionsanläggning och komponentanläggning, som även monterar AGCO Power montorerna som används i Valtras traktorer.

Valtra do Brasil S.A.
Rua Capitão Francisco Almeida 695
Mogi das Cruzes - SP, Brasilien
+55 11 4722-2350

Hitta hit (Google Maps)

Dölj utökad information

Valtra i Sverige

I Sverige är det Lantmännen Maskin som marknadsför och säljer Valtratraktorerna. Lantmännens styrka finns i den lokala närvaron och i ett unikt kunnande om kundens produktionsprocess. Service och reservdelar för Valtra tillhandahålls av Lantmännen Maskins cirka femtio service- och reservdelsanläggningar runt om i landet. Service och reservdelar finns alltid i din närhet.

För mer information om Valtra i Sverige, kontakta gärna våra specialister på Lantmännen Maskin.

Valtra i Sverige

Så här arbetar vi

På Valtra utvecklar, tillverkar och marknadsför vi maskiner av toppkvalitet, och vi tillhandahåller mervärde till våra kunders verksamhet genom skräddarsydda tjänster och lösningar. Vårt mål är kontinuerlig förbättring av både våra produkter och vår verksamhet kombinerat med stor tonvikt på att skydda miljön och respektera våra anställdas och kunders hälsa och säkerhet. 

Mer om våra värderingar och principer

Våra värderingar

Våra värderingar är kärnan i Valtra. De utgör grunden för våra beslut och de är vägledande i våra relationer till kunder, leverantörer, distributörer, vårt moderbolag, samhället och varandra. Våra fem kärnvärderingar är lagarbete, öppenhet, pålitlighet, eget initiativ och respekt.

Lagarbete
Vår organisation bygger på lagarbete. Det bästa resultaten uppnås om ansvaret och uppskattning att utföra kvalitetsarbete ges till experter som arbetar tillsammans med sina kollegor mot gemensamma mål.

Öppenhet
Gott lagarbete är endast möjligt i en öppen och kreativ miljö. Öppenhet innebär att vi utan dröjsmål kan använda oss av information – även vid av dåliga nyheter. Öppenhet uppmuntrar till konstruktiv utvärdering bland gruppmedlemmarna och hjälper oss att kontinuerligt förbättras.

Pålitlighet
För oss innebär pålitlighet ärlighet och lojalitet. Vi lovar bara sådant som vi kan hålla, och vi tillverkar vad vi lovar. Detta är hur vi säkerställer att våra produkter är hållbara och av hög kvalitet och att våra tjänster är snabba och pålitliga.

Eget initiativ
Valtras lagmedlemmar är individer som har befogenhet att arbeta självständigt. Vi uppmuntrar kreativa initiativ och innovation.

Respekt
På Valtra uppför vi oss respektfullt gentemot varandra och behandlar varandra så som vi själva vill bli behandlade. Vi accepterar skillnader och värdesätter olika kulturer.

Skydda miljön

I enlighet med nordisk tradition fäster Valtra stor vikt vid att skydda miljön och vår natur. Från produktionsanläggningar till utveckling av nya produkter – vi söker aktivt överallt nya vägar för att blir mer miljövänliga.

Exempel på hur Valtras arbete skyddar miljön.

 • Valtra tilldelades miljöcertifiering enligt ISO 14001 redan 2000. Miljölagarna har inte blivit en belastning för Valtra; istället har vi med glädje följt dem. 
 • Vi gör omfattande investeringar för att förbättra vår miljövänlighet. Vi har nyligen investerat i grön värmeenergi som produceras genom förbränning av träavfall samt en luftreningsenhet som bränner lösningsmedelsångor från lackeringsenheten. 
 • Vi fäster stor vikt vid att skydda naturtillgångar genom att minska avfallet och att återvinna. Fabriksavfallet sorteras i 26 olika grupper och det har kommit framgångsrika initiativ vad gäller att reducera utskrifter och att sluta använda engångstallrikar och plastbestick och -muggar. 

Så skyddar Valtras funktioner miljön
Effektiv och ekonomisk drift är vanligtvis även miljövänlig. Valtras innovationer och unika produktegenskaper hjälper våra kunder att arbeta effektivt och på ett miljövänligt sätt. Detta är bara några exempel: 

 • EcoPower-motorer, EcoSpeed-transmissioner och lätta strukturer ökar traktorns effektivitet.
 • Möjligheten att använda biodiesel och låga tomgångsvarvtal hjälper till att skydda våra naturtillgångar.
 • Automatisk styrning begränsar överlappning och obearbetade ytor, vilket i sin tur gör att man totalt sett behöver köra mindre.
 • TwinTrac vändbar förarplats gör att traktorn kan användas på fler sätt, vilket reducerar behovet av att tillverka eller köpa överflödiga maskiner.

Valtra är den enda traktortillverkaren i norra Europa

Läs mer om hur vi arbetar och om Valtra-teknologin.

 

Dölj utökad information

Vår historia

Valtra har tillverkat sedan 1951, men företagets rötter går ända tillbaka till 1800-talet. Idag representerar Valtras traktorer kulmen på två traditioner: Finlands Valmet och Sveriges Volvo BM, som själv var en avkomling från Eskilstuna Mekaniska Verkstad som grundades av Theofron Munktell 1832.

Sedan begynnelsen har Valmet genomgått stor förändring och utveckling; inte bara vad gäller namnbytet från Valmet och ValtraValmet till Valtra, utan även vad gäller innovation av produkter och tjänster.

Du hittar mer information om vår historia på http://history.valtra.com.

Press & Media

Valtras PR-team besvarar frågor från press och media, arrangerar presskonferenser och ordnar intervjuer med Valtras ledning.

Valtra-bilder: Bildbank

Valtra-videoer: YouTube.com/ValtraVideos

Sociala media: Facebook (ValtraGlobal) och Valtra's sida (MyValtra.com).

Presskontakt
Ms. Pamela Engels, Manager, Communications and PR
Tel: +358 2045 501
E-postkontakt

Recent press releases

Tillbaka till toppen
Tillbaka till toppen

Valtra Oy Ab som sponsor

Valtra Oy Ab som sponsor

Vill du göra affärer med Valtra?
 
Vi har goda förutsättningar för att bygga upp ett samarbete om:
 • Du är verksam inom sport, kultur eller miljö
 • Din verksamhet är storskalig och lokal
 • Valtra-kunder och intressegrupper är intresserade av din verksamhet
 • Du letar efter ett långfristigt samarbete

 

Läs mer

Tillbaka till toppen

Valtra är ett globalt varumärke som tillhör AGCO Corporation

AGCO har sitt huvudkontor i Duluth, GA, USA, och är en global marknadsledande tillverkare som är fokuserad på design, tillverkning och distribution av lantbruksmaskiner. AGCO erbjuder ett komplett sortiment med lantbruksmaskiner under flera märken, och produkterna säljs via 3 900 återförsäljare i över 140 länder världen över. Den tekniska mångfalden och den höga kvaliteten på produkternas konstruktion kombinerat med ett starkt kundfokus har gjort AGCO till förstahandsval för yrkesmän världen över. www.agcocorp.com

Valtra är ett globalt varumärke som tillhör AGCO Corporation
Tillbaka till toppen