Bemästra skogen med de rätta maskinern Valtra – oslagbar i skogen

Bemästra skogen med de rätta maskinern Valtra – oslagbar i skogen

Har du annat att göra? Se hur Valtra kan hjälpa dig:

Finland täcks till 72 % av skog. Därför bygger vi de bästa skogstraktorerna i världen.

Arbete i skogen med en traktor kräver en hel del från både maskinen och föraren. I Skandinavien utförs mycket skogsarbete på vintern. De korta dagarna och den stora mängden snö kan göra det extra besvärligt – men jobbet ska göras, oavsett väderförhållanden.

Varför ska du nöja dig med en skogsmaskin som konstruerats för att klara de genomsnittliga behoven hos en genomsnittlig förare? Om föraren är en expert på det han gör ska utrustningen matcha hans nivå. Vi på Valtra är övertygade om att du behöver en traktor som konstruerats för att uppfylla dina individuella behov.

Tillbaka till toppen
FOREST CAB

FOREST CAB - bastant skydd, optimal sikt

När du arbetar i skogen är det viktigt att du har fri sikt åt alla håll. Valtras skogsförarhytt ger dig optimal sikt överallt, även uppåt, så att du kan se allt viktigt runtomkring dig: träd, stenblock, stubbar samt markkonturerna. Panoramataket gör att du kan se de grenar som måste kapas.

Skogsförarhytten finns även med stolplöst SVC-sidofönster som ytterligare förbättrar produktiviteten.

TWINTRAC

TWINTRAC - en unik Valtra-innovation

Skogsarbete kräver utmärkt precision, smidighet och sikt. Vårt unika TwinTrac system med vändbar förarplats gör Valtra-traktorerna till obestridd ledare i skogen. Lyft ratten, lossa förarstolen och rotera den. Du hittar alla huvudreglage redo att använda baktill i den ergonomiska förarhytten.

När du arbetar i omvänd riktning är de styrda hjulen bakom dig, vilket skapar en mycket snäv vändradie. Detta eliminerar många onödiga manövrer, vilket i sin tur sparar tid och energi. Det gör även att du kommer åt de snävaste och mest svåråtkomliga områdena i skogen.

Motorer från AGCO Power

Motorer från AGCO Power - legendarisk finsk SISU – exakt vad du behöver i skogen!

Hos Valtra hittar du en rad kraftfulla motorer från AGCO Power som tar dig genom de mest krävande skogsmiljöer. Motorerna är fyllda med äker, testad teknologi. 

Motorerna från AGCO har SISUTronic motorstyrsystem som optimerar motorns funktioner och bränsleförbrukning, samtidigt som du får maximal effekt och vridmoment under alla förhållanden. Med rätt traktor kan du verkligen regera i skogen!

HJÄLPRAM

HJÄLPRAM - genom den tuffaste terrängen

Våra samarbetspartners kan erbjuda en hjälpram som specialkonstruerats för Valtra och som gör att du kan koppla kran direkt baktill, samtidigt som den även skyddar traktorn underifrån. 

Hjälpramen skyddar transmissionen, axlarna och motorn från stötar och slag. Den fördelar även lastarbelastning över hela ramen, vilket skyddar både traktorn och lastaren.

BRÄNSLETANK AV STÅL

BRÄNSLETANK AV STÅL - skydd under extrema förhållanden

Skogen är en plats där endast de starkaste överlever. När du arbetar i trånga utrymmen och böljande terräng är det ofta omöjligt att förhindra att traktorn utsätts för slag från grenar, stubbar och stenar.

För extra säkerhet erbjuder Valtra en kraftig 147-liters fabriksmonterad bränsletank i stål. Naturligtvis är även vår standard-SCR-tank förstärkt.

FRONTPUMP OCH HYDRAULVENTILER

FRONTPUMP OCH HYDRAULVENTILER - Mer kraft

Kräver ditt arbete mer hydrauleffekt och hydraulflöde? Inga problem. Våra partners kan erbjuda en frontpump som utformats särskilt för din Valtra med all extrahydraulik du kan behöva, t.ex. för att styra skördarhuvudet.

Valtra och Anders Skogsskördare

Valtra och Anders Skogsskördare

Tillbaka till toppen