Legendarisk finsk SISU – den bästa motorn på marknaden

Legendarisk finsk SISU

I kärnan av Valtras traktorer hittar du den mest tillförlitliga och effektiva motortekniken på marknaden.

I mer än sextio år har Valtras traktorer drivits av AGCO Power-motorer. AGCO Power är världsledaren inom utveckling och tillverkning av motorer för lantbruksmaskiner. Motorerna är kända för sin hållbarhet, driftsäkerhet och ett extremt högt vridmoment.

Motorns egenskaper

Omsorgsfullt testade motoregenskaper säkerställer att Valtras traktorer är tillförlitliga och uppfyller de senaste utsläppskraven utan att det medför ökade driftkostnader.

Motormodeller

AGCO Power 8.4AWF – banbrytande SCR-teknik
Den pålitliga 8.4 AWF-motorn från AGCO POWER är central för S-seriens produktivitet. Motorn använder den senaste tekniken från AGCO POWER för att uppfylla utsläppsstandarden stage 4 (Tier 4 final). Samma teknologi säkerställer dessutom att motorn är pålitlig utan att höja driftskostnaderna. SCR-teknologin från AGCO POWER introducerades med S-serien 2008, vilket gjorde den till den första traktorn i världen med denna teknologi.
Läs mer om S-serien

AGCO Power 66 AWI och 74 AWI – kraftstationerna i T-serien
De robusta, tillförlitliga och vridmomentstarka motorerna i T-serien har common-rail bränsleinsprutning. Tomgångsvarvtalet är så lågt som 650 v/min, att jämföra med det vanliga tomgångsvarvtalet på cirka 850 v/min. Det lägre tomgångsvarvtalet sänker såväl bränsleförbrukningen som motorljudet markant. SCR-tekniken (Selektiv Katalytisk Reduktion) säkerställer att traktorerna i T-serien är bränslesnåla, miljövänliga och slitstarka.
Läs mer om T-serien

AGCO Power 44AWI och 49AWI– fyrcylindrig kraft
Common-rail-motorerna i de större modellerna i N-serien har flerstegsbränsleinsprutning med hög precision och högt tryck (1600/1800 bar), vilket ger utmärkt effektivitet och ren förbränning. På traktorerna i N-serien sitter kylaren och laddluftkylaren intill varandra för att förse motorn med ren luft. Det leder i sin tur till renare avgaser och lägre bränsleförbrukning. SCR-tekniken (Selektiv Katalytisk Reduktion) gör att traktorerna i N-serien är extremt bränslesnåla, miljövänliga och slitstarka.
Läs mer om N-serien

AGCO Power 33CTA – ett kompakt kraftpaket
Tredje generationens AGCO Power 33CTA-motor med tre cylindrar och common-rail utgör basen för HiTech-modellerna i A-serien. Det elektroniska motorstyrningssystemet SisuTronic EEM3 kan justera bränsleinsprutningen upp till fem gånger per förbränning. 33CTA är en motor som, trots att den är så tystgående, erbjuder hög motoreffekt och ett högt vridmoment. Motorn uppfyller utsläppskraven enligt Steg 3A.
Läs mer om A-serien

Beprövad och testad kraft

Valtra sponsrar traktorpulling i Pro Stock-klassen i Europa. Traktorerna som man tävlar med bygger på Valtras befintliga modeller och många av komponenterna är desamma som på traktorerna i T- och S-serierna. Pullingteamets traktorer drivs av AGCO Power-motorer som kan ge mer än 2000 hk med ett enda turboaggregat.

Valtras tävlingsaktiviteter gagnar forsknings- och utvecklingsarbetet genom att ge värdefull information om traktorns prestanda vid extrema belastningar och hur kraften kan överföras till marken på bästa möjliga sätt. Med andra ord hjälper de data som vi får in från traktorpullingtävlingarna oss att maximera produktiviteten även hos din Valtra.