Effekt med maximal kontroll för föraren

Valtras traktorer kan fås i ett flertal transmissions- och hydraulutföranden som gör att du kan utföra arbetsuppgifterna med hög precision, hög komfort och största möjliga effekt.

Oavsett om du väljer den tillförlitliga, helsynkroniserade drivlinan hos de små modellerna i A-serien, de mångsidiga powershift-växellådorna hos modellerna HiTech, HiTech 5 eller Versu, de användarvänliga CVT-växellådorna hos Direct-modellerna eller den populära AVT-växellådan på modellerna i S-serien, så är Valtras växellådor byggda för att du ska kunna hålla en hög produktionstakt och arbeta effektivt under långa arbetsdagar.

Mångsidiga powershift-växellådor

En rad olika automatiserade eller programmerbara växellådsfunktioner gör användningen av Valtra-traktorerna intuitiv och hjälper digatt få ut den effekt och precision hos din traktor som uppgiften kräver.

 

Introduktionsvideo HiTech 5

Läs mer om funktionerna hos våra powershift-växellådor

Översikt, powershift-växellådans funktioner

Funktion Beskrivning Erbjuds på modell
Automatväxling, läge 1 Fabriksinställning för stressfri körning med god effektivitet HiTech, HiTech 5, Versu
Automatväxling, läge 2 Justerbar växlingsautomatik för kundanpassade behov HiTech, HiTech 5, Versu
Automatväxling mellan grupp C och D Möjliggör automatväxling för alla väghastigheter HiTech 5, Versu
Förprogrammering av startväxel Ökar effektiviteten vid arbeten vid upprepade stopp eller fram/back HiTech, HiTech 5, Versu
Varvtalshållare 1 och 2 Enkel att justera för kraftuttagsanvändning och förändrade situationer HiTech, HiTech 5
Farthållare med två körhastigheter Nyckeln till stressfri kontroll av körhastigheten HiTech, HiTech 5
AutoTraction Den enklaste lösningen för stopp och start HiTech, HiTech 5, Versu
Automatisk manövrering av fyrhjulsdrift Undvik slirning vid tvåhjulsdrift HiTech, HiTech 5, Versu
Automatläge för fyrhjulsdrift Effektiv manövrering av fyrhjulsdrift utan att föraren ansträngs HiTech, HiTech 5, Versu
Automatisk diffspärr Effektiv manövrering av diffspärrar utan att föraren ansträngs HiTech, HiTech 5, Versu
Flexibelt tomgångsvarvtal 1200 > 650 v/min Lägre tomgångsvarvtal när körväljaren är i P-läget, höjt tomgångsvarvtal om det behövs för kylning av katalysatorn HiTech, HiTech 5, Versu
Hide additional information

Direct – steglös kraft

Direct CVT-växellådan, som har konstruerats och tillverkas av Valtra, har fyra olika arbetsområden. Det gör att du kan ställa in transmissionen så att den på ett effektivt sätt för över mesta möjliga vridmoment och effekt för den aktuella arbetsuppgiften.

Resultatet är ökad prestanda, lägre bränsleförbrukning och ökad livslängd hos den redan beprövade och tillförlitliga transmissionen. Med fyra olika arbetsintervaller kan föraren hitta det intervall som är bäst lämpat för enskilda arbetsuppgifter och skiftande förhållanden.

Steglös transmission (AVT)

Den totala effektiviteten i Valtras S-serie förbättras ytterligare av den steglösa AGCO-transmissionen (AGCO AVT). Denna transmission är tillverkad av AGCO i Tyskland och har i flera år varit marknadsledande bland stortraktorer i Europa. Den är mycket populär tack vare sin mångsidighet, och framför allt tack vare sin bränslesnålhet. Särskilt vid entreprenadarbeten som kräver mycket körning mellan olika platser gör AGCOs steglösa transmission det möjligt för dig att köra effektivt vid låga motorvarvtal.