Valtra vinner igen – Red Dot 2017 Design Awards Pressmeddelande

03.04.2017
Användargränssnittet till Valtra SmartTouch representerar det bästa i branschen när det gäller användarvänlighet och utformning. Alla viktiga funktioner är lättillgängliga.
Valtras SmartTouch-armstöd, som presenterades i Paris i februari, har vunnit Red Dot 2017 Design Award,
medan fjärde generationen Valtra N fick ett hedersomnämnande i samma tävling. Årets utmärkelser är en fortsättning på Valtras framgångar i världens mest kända och prestigefyllda designtävling. Förra året vann Valtras T4-serie Red Dot 2016 Design Award.

”Red Dot 2017 Design Awards är ett utmärkt exempel på hur vårt sätt att inlemma industridesign i vårt framgångskoncept leder till resultat. Just framgången med Valtras SmartTouch-armstöd känns särskilt givande då vi under senare år har fokuserat speciellt på användarvänlighet och förarupplevelse för att kunna erbjuda konkreta fördelar i det dagliga arbetet”, säger Jari Rautjärvi, VD, Brand Lead, Valtra.

Valtras nya SmartTouch-armstöd och användargränssnitt är banbrytande när det gäller användarvänlighet. SmartTouch är kulmen på ett fördjupat forsknings- och utvecklingsarbete med ledande experter inom flera områden. Alla reglage på SmartTouch-armstödet är logiskt placerade och inom nära räckhåll. Särskild uppmärksamhet har ägnats ergonomi, komfort, användarvänlighet och enkelhet: materialen har också valts ut speciellt för sitt ändamål och för att stödja de olika funktionerna.

”Vi har upplevt fantastiska framgångar under de senaste åren. N- och T-serierna har vunnit flera utmärkelser och i år utsågs nya A4-serien till Machine of the Year 2017 i sin storleksklass på SIMA Show i Paris. De senaste utmärkelserna i Red Dot 2017 Design Awards visar ännu en gång hur industridesign kan användas för att göra det mesta av den senaste teknologin, på människans villkor och i enlighet med kundernas behov”, säger Kimmo Wihinen, ansvarig för industriell design och användarupplevelser hos Valtra.

Till årets Red Dot-tävling kom över 5 500 bidrag från 55 länder. Juryn bestod av 40 internationella designexperter. Prisutdelningen äger rum den 3 juli på Aalto Theater i Essen, Tyskland.

Valtras senaste utmärkelser utgör en solid grund och legitimitet för företagets egen designtävling som lanserades på SIMA Show i Paris i februari. Valtras designtävling är under våren öppen för designstuderande, enskilda formgivare och designateljéer över hela världen. Syftet med tävlingen är att samla formgivarnas synpunkter på framtidens traktor och hur de kan bidra till att göra jordbruket mer effektivt och miljövänligt. De tre bästa förslagen kommer att tillkännages och belönas den 31 maj 2017. Tävlingsreglerna finns på www.valtra.com/designchallenge.

Red Dot Design Competition 2017: http://red-dot.de/pd/?lang=en

Valtra vinner igen – Red Dot 2017 Design Awards


« Tillbaka till översikt