share
Valtra T Serie traktor  teknik

Teknik

TA KONTROLL ÖVER DIN VALTRA TRAKTOR

Boka en provkörning! Vad är precisionsodling?

INBYGGD SMART TEKNIK

Valtra Smart lantbruk är en serie tekniker som fungerar smidigt tillsammans – Valtra Guide, ISOBUS, Sektionsstyrning, Variabel giva och TaskDoc®. En viktig princip i utformningen av våra tekniklösningar är användarvänligheten. 

Här ligger bekvämlighet nära till hands. Smart lantbruk är nyckeln till okomplicerade arbetsdagar, högre lönsamhet och maximal precision.

Alla smarta funktioner kan styras med det innovativa SmartTouch-armstödet. Uppgifter hanteras med tryckningar och svepningar, precis som på en smartphone, till och med ännu enklare. 

Smart lantbruk-funktionerna är även tillgängliga i Active- och HiTechmodellerna. De styrs via den separata SmartTouch Extend-skärmen. 

Valtra Guide ökar effektiviteten, minskar överlappningen och förbättrar förarkomforten, oavsett lantbrukets storlek. Du kan välja mellan noggrannhet på meter-, decimeter- och centimeternivå beroende på behov och tillämpning. Läs mer om Valtra Q-serien där Smart teknik är helt integrerad i traktorn.

 

 

SmartTouch - ENKLARE ÄN DIN SMARTA TELEFON

En traktor från Valtra är en smart traktor och  Valtra SmartTouch gör livet så mycket enklare för varje lantbrukare. Det är en kombination av en 9” pekskärm med tydliga knappar, en multifunktionsspak och ett bekvämt armstöd. Det är enkelt, smidigt och lätt att använda vilket ger dig full kontroll över alla funktioner du behöver i ditt smarta jordbruk.

Läs mer

Valtra Guide

GPS- styrning – det blir inte enklare än såhär

Valtra Guide är vår autostyrningslösning som har utvecklats baserat på feedback från verkliga användare. Vi ville göra inspelning och konfigurering av körspår och gränser så enkelt som möjligt. Valtra Guide är följeslagaren som hjälper dig att arbeta mer effektivt så att du får ut mer av dina fält under tiden som du oroar dig mindre om luckor, överlappning och onödig körning på fältet.

Valtra Guide använder GPS-styrning för att manövrera traktorn åt dig. Den automatiska styrningen följer körspåren exakt och minskar överlappningar, vilket sparar tid, bränsle och pengar. Eftersom du inte behöver fokusera på styrningen kan du koncentrera dig på redskapet, arbeta längre dagar, täcka mer mark och ändå slappna av.

Läs mer

ISOBUS

Smart och enkelt

Med Valtra SmartTouch och ISOBUS kan du arbeta med alla ISOBUS-kompatibla redskap från alla tillverkare. SmartTouch möjliggör snabb och enkel anslutning av redskap och ger dig den höga kontrollnivå som precisionsjordbruk kräver. Det är ISOBUS-standarden (ISO 11783) som gör detta möjligt. ISOBUS-kompatibla redskap används “Plug and Play”, och vid anslutning av redskapet till Valtra-traktorn överförs alla relevanta maskindata omedelbart till terminalen.

Valtra sectionskontroll

Automatisk precision ger bättre avkastning

Med sektionskontroll styrs traktorn och redskapen automatiskt och med precision för att leverera optimala frö- och gödselmängder till varje del av fältet utan överlapp. Det hjälper dig att minska produktionskostnaderna, öka skördarna och maximera dina vinster.

Perfekt precision

Valtra Sektionskontroll är marknadens bästa kontrollsystem. Rader och bomsektioner sätts automatiskt på eller stängd av för att eliminera överlappningen och undvika luckor i arbetet. Sektionskontrollen för det enkelt att planera, spara och återkalla inställningar för varje fält. Du får en hög precision, även med stora redskap och när sikten är dålig. Section Control fungerar med alla kompatibla ISOBUS-redskap som uppfyller ISO 11783 och som stöder Valtras Sektionskontroll.

Läs mer

VARIABLE RATE CONTROL

Valtras Variable Rate Control är det mest exakta och responsiva systemet för varierad applicering som finns på marknaden. Det styrs med SmartTouchs 9 tum stora pekskärm och justerar automatiskt appliceringsmängden för redskapet enligt den schemalagda receptkartan. Den applicerar rätt mängd gödning eller vätska på varje del av fältet. Det blir aldrig för mycket eller för lite.

Det spar resurser, samt förbättrar skörden och grödans kvalitet. 

TASKDOC PRO

En trådlös uppkoppling mellan kontor och en smart traktor

TascDoc hjälper dig att minska ner på pappersarbete, du kan helt enkelt börja arbeta direkt eftersom all dokumentation skapas automatiskt innan det sker en trådlös överföring till ditt FMS (Farm Management System). Exempelvis kan du planera kartor med variabel hastighet på kontoret och sedan automatiskt överföra dem till traktor. TaskDoc är smart och enkelt.

Säkerhet

TascDoc registrerar dina uppgifter automatiskt och överför informationen trådlöst till ditt FMS(gårdsprogram). Det säkerställer att din data alltid är säkrad.

Tillgänglighet

Du kan komma åt din data när som helst och var som helst, via gårdsprogrammet på ditt kontor och SmartTouch i din traktor. Oavsett var du är vet du alltid vad du ska göra härnäst

Precision

Tack vare den automatiserade dokumentationen kommer din data alltid att vara helt korrekt, vilket hjälper dig att följa alla regler.

Valtra Connect

Håll koll på din traktor!

Valtra Connect är vår telemetrilösning som ständigt registrerar traktoraktivitet och GPS-rörelser. Den kan visa historik och realtidsdata på mobila enheter och du kan komma åt datan var och när som helst. Med hjälp av dessa data kan du förutse underhållsbehov med din Valtraservicepartner och agera snabbare för att lösa mindre problem och undvika att besöka ett auktoriserat servicecenter i onödan.

Läs mer

Kontakta oss

Tekniska lösningar

AGCO Teknik

Besök AGCO Fuse

Testa du med! 

Boka provkörning