share

NYHETER & EVENT

SENASTE NYTT

VALTRA LEVERERAR MARKNADENS BÄSTA AUTOGUIDE

De respekterade branschtidningarna har genomfört en oberoende undersökning av flera olika traktorer och deras autoguider. Resultatet visar att Valtra har tagit fram den bästa och mest användarvänliga audoguiden av samtliga testade system.

Läs mer

BÄTTRE ARBETSLJUS OCH FÖRARMILJÖ MED UNLIMITEDS NYA ARBETSLJUSSYSTEM

Valtra Unlimited har presenterat ett nytt LED-system som gör det möjligt för traktorförare att anpassa sitt arbetsljus. .

Läs mer

AGCO OCH NESTE HJÄLPER LANTBRUKARE ATT MINSKA SITT KOLDIOXIDAVTRYCK

Valtra är i dag den första traktortillverkaren i världen som fyller sina traktorer med Neste MY Renewable Diesel och genom att öka medvetenheten och tillgängligheten av Neste MY Renewable Diesel öppnar Valtra möjligheten för lantbrukare att ta del av den gröna omställning som pågår inom samhället.

Läs mer

SPARA BRÄNSLE MED VALTRA COACH APP

Innovativ app använder traktorns telemetri för att minska tomgångskörning och koldioxidutsläpp.

Läs mer

Succé för Valtra!

Vilken Valtrahöst vi har haft! Ett nytt Valtra Center är invigt, Valtra SmartTour har besökt Sverige och utomhus mässan Elmia Park var välbesökt.

Läs mer

VALTRA CENTER ÄR INVIGT!

I slutet av september invigde vi ytterligare ett Valtra Center.

Denna gång i Uppsala.

Läs mer

VALTRA MODERNISERAR OCH BYGGER UT FABRIKEN I SUOLAHTI

Valtra har nyligen genomfört stora investeringar och moderniseringar av fabriken i Finland. Tack vare en effektivare tillverkning och bättre arbetsförhållanden förbättras också kundservicen. 

Läs mer

S-SERIEN NU MED FULLSTÄNDIG ANPASSNING TILL VALTRA UNLIMITED

Den finska traktortillverkaren Valtra presenterar den sjätte generationen av den kraftfulla S-serien. Tack vare stora moderniseringar i fabriken återvänder tillverkningen av S-serien hem till Finland vilket innebär att S-serien kommer att finnas tillgänglig med fullständig Unlimited-anpassning. Det ger kunden näst intill oändliga möjligheter att anpassa sin traktor efter det egna behovet.

Läs mer

DET HÄNDER HOS VALTRA SVERIGE UNDER HÖSTEN 2023

Under september händer det många spännande saker för dig som är intresserad av Valtra. Inte nog med att vi finns på Elmia Park, firar jubileum i Värnamo och får besök av SmartTour, vi inviger också ett nytt ValtraCenter i Uppsala de 29 september.

Läs mer

Invigning av ValtraCenter i Uppsala

Lantmännen Maskin satsar på ännu ett kompetenscenter i Sverige med fullt fokus på Valtra.

Fredagen den 29 september är det dags att inviga ValtraCenter i Uppsala. Det nya centret gör det möjligt för att ta del av Valtras modellprogram och teknikerbjudande på ett och samma ställe.

Läs mer

Populärt att besöka Valtra under sommarens mässor!

Valtra och Lantmännen Maskin hade gemensamma montrar på sommarens mässor i Borgeby och Brunnby.

Många nyfikna besökare kom till oss, ställde frågor samt tog del av produktutbud och kompetens.

Läs mer

Välkomna till sommarens mässor!

Nu har du fina möjligheter att upptäcka både små och stora nyheter när det gäller traktorer från Valtra. Den 28-29 juni besöker vi Borgeby Fältdagar. Den 5-6 juli finns Valtra på Brunnby Lantbruksdagar.

Läs mer

Valtra Q-serien vinner 2023 års Red Dot Award: Product Design

Den här veckan firar Valtra ytterligare en framgång då deras ”best” får det prestigefyllda priset Red Dot Award: Product Design. Tillkännagivandet kommer mindre än 6 månader efter att deras nyaste traktormodell, Q-serien, lanserades.

Läs mer

Ett stort tack för besöket!

Under våren, vecka 13 och 16, besökte Valtra Smart Tour flera olika platser i Sverige. Kunder i både norra och södra Sverige har haft möjligheten att provköra vår prisbelönta traktor Valtra Q. 

Läs mer

Vårvisning ValtraCenter 22-23 mars

Den 22-23 mars 2023 är du välkommen på vårvisning hos Lantmännen Maskin i Skövde. Här hittar du även vårt ValtraCenter. Vi kommer visa ett utbud av våra maskiner och du kan givetvis ta del av senaste nytt från Valtra.

Läs mer

Thinks like a pro. Works like a beast. Valtra Q-serien är här!

Femte generationen av Valtras modellprogram är nu komplett med en helt ny serie som fyller luckan mellan de populära T- och S-serierna. Q-serien, designad, konstruerad och tillverkad i Finland, är den perfekta traktorn för stora gårdar och entreprenörer som söker prestanda och integrerad smart teknik i effektområdet 230-305 hk. Genom att kombinera branschledande design, högkvalitativa komponenter och finish, samt enastående eftermarknadsstöd, har Q-serien den kraft, intelligens och mångsidighet som krävs för att maximera produktiviteten, samtidigt som den sänker kostnaderna för stora gårdar och entreprenörer.

Läs mer

SmartTurn vänder traktorn automatiskt på vändtegen

Valtra-förare kan nu dra nytta av helautomatiska vändningar på vändtegen på sin traktor. Tillsammans med Auto U-Pilot vändtegsautomatik och Valtra Guide automatisk styrning automatiserar den nya SmartTurn-funktionen uppgifter på fältet genom att automatiskt svänga och vända traktorn på vändtegen.

Läs mer

Valtras N-serie prisas för sin design

En av Valtras senaste traktor-serier, 5:e generationens N-serie, vann i kategorin Produktdesign när Red Dot Design Award 2022 avgjordes.

Läs mer

Nytt pris för Valtra – G-Serien vinner FARM MACHINE 2022 Utility Tractor

FARM MACHINE 2022 är en av de mest eftertraktade utmärkelserna inom jordbruksteknik och ytterligare ett erkännande för Valtras nya G-serie.

Läs mer

Valtra erbjuder sina kunder gratis uppdatering för att förbättra precisionsfunktioner

Precisionsodling blir ännu mer exakt när Valtras kunder får tillgång till Section Control 96 med Multibom-funktion. Sektionsstyrningsautomation har tidigare kunnat dela upp en bom på en ISOBUS-kompatibel spruta i exempelvis 24 eller 36 sektioner.

Läs mer

DEN BÄSTA SERVICEN TILL VARJE KUND

En tillförlitlig traktor är ovärderlig för en lantbrukare. Men även en Valtra kan gå sönder - då måste hjälpen finnas där direkt.   
En vara som finns på Lantmännen Maskins reservdelslager i Malmö når kunden senast följande morgon och en beställningsvara är i regel på plats inom 24 timmar.

Läs mer

Läs årets första nummer av vår kundtidning

I årets första nummer av vår kundtidning Valtra Team läser du om den nya 5:e generationens N- och T-serie, den uppdaterade A-serien samt möter våra kunder lantbrukare Niklas Persson i Hässleholm och Peter Larsson på Gotland. Ladda ner ditt eget exemplar eller hämta ditt eget exemplar gratis hos Lantmännen Maskin, besök din närmaste anläggning.

Läs mer
Valtra smörjmedel – originalöljan för din Valtra-traktor

Valtra originalsmörjmedel nu i Lantmännen Maskins sortiment

3/18/2021

Valtras originalsmörjmedel blir i år tillgängliga även för svenska kunder hos Lantmännen. Motor-, transmissions- och hydrauloljorna är samma produkter, som används i traktorerna redan på fabriken. Valtra-smörjmedlen finns i sortimentet på anläggningarna i Eskilstuna, Luleå, Tomelilla, Bollnäs, Vetlanda och Enköping.

Läs mer

Valtra introducerar 5:e generationens A-serie

1/29/2021

Den populära A-serien från Valtra som två gånger mottagit priset för Machine of the Year, 2017 och 2019, går nu in i sin femte generation. A-serien är nu tillgänglig med många nya funktioner som kunderna efterfrågat. Modellserien omfattar sju modeller att välja mellan, alla tillgängliga i den så kallade GL-modellen som erbjuder en lättanvänd mekanisk transmission. De bästsäljande traktorerna med 105 och 115 hästkrafter är också tillgängliga med en fyrstegad snabbväxel. I dessa HiTech4-modeller är transmissionen elektroniskt kontrollerad. Alla traktorer i A-serien är utrustade med Valtras kända HiTech-transmission med kopplingsfri fram/back och den integrerade handbromsen.

Läs mer

70 år med kunden i fokus

1/29/2021

2021 fyller Valtra 70 år och firar sitt jubileum på olika sätt under hela året. För 70 år sedan var fokus på mekaniseringen av jordbruket, sedan skiftades fokus till exempelvis förbättringar av arbetssäkerhet, till dagens växande gårdar och framgång för landsbygdsföretag. Valtras teknologier och tjänster har alltid varit avsedda att tillgodose våra kunders behov. Men det är under de senaste tio åren som de största sprången har tagits. Under de kommande åren ser Valtra att digitalisering och precisionsodlingsteknik kommer att förändra lantbruket avsevärt.

Läs mer

Alltid ansluten med Valtra Connect

1/29/2021

Valtra Connect har under ett antal år varit en tillförlitlig partner där traktorns ägare och den lokala serviceverkstaden har kunnat följa traktorns data på distans. Inom en snar framtid kan kunderna välja att göra dessa uppgifter tillgängliga i AGCO Machine Monitoring Center, där underhållsbehov kan upptäckas i förväg genom kontinuerlig bearbetning och analys av data som överförs av traktorer.

Läs mer

Ny toppmodern lackeringshall på Valtra-fabriken

1/29/2021

Valtra-fabriken i Suolahti, Finland kommer att bli mer flexibel och bättre ur ett hållbarhetsperspektiv än någonsin tidigare, med sin nya toppmoderna lackeringshall. Man arbetar nu med detaljplanering av den nya lackeringshallen som öppnar 2022.

Läs mer

Väljer Valtra för att säkra kvalitén

Mjölkbonden Mikael Palm behöver en traktor som har hög komfort, klarar av att utföra många olika sysslor och är användarvänlig. Dessutom vill han ha en servicetekniker som hjälper honom direkt när det uppstår ett problem. De kraven uppfyller Valtra.

Läs mer

Väljer Valtra för en bättre arbetsmiljö

Kyrkogårdsförvaltningen i Västerås hanterar 23 kyrkogårdar. Tack vare Valtra N134 går arbetet numera både smidigare och snabbare.
– Vi är otroligt nöjda, vår nya traktor från Valtra underlättar oerhört mycket, säger Magnus Hedberg.

Läs mer

VALTRA G-SERIEN VINNARE AV ÅRETS TRAKTOR 2021 I KATEGORIN ”BEST UTILITY”

Nya Valtra G135 Versu har blivit utsedd till vinnare av priset för Årets traktor 2021 i kategorin ”Best Utility” för mångsidiga traktorer under den virtuella ceremonin som gick av stapeln den 18 december 2020. Juryn utsåg den mest allsidiga traktorn över 70 hk som erbjuder de bästa lösningarna som finns tillgängliga på marknaden.

Läs mer

Med nya G-serien lanseras femte generationens Valtra-traktorer

Helt ny modellserie från Valtra

8/28/2020

G-serien är första traktormodellen i femte generationens Valtra traktorer och är samtidigt en helt ny modellserie som storleksmässigt ligger mellan de populära A- och N-serierna.

Läs mer

Valtra traktorer redo för precisionsodling och autostyrning

Körspårsassistenten förbättrar autostyrning 

8/28/2020

Valtras G-, N-, T- och S-modeller är alla designade för precisionsodling. Valtra erbjuder nu körspårsassistenten, ett nytt tillval tillsammans med Valtra Guide autostyrning.

Läs mer

Valtra siktar på att erbjuda den bästa traktorupplevelsen

Ny strategi och nytt utseende

8/28/2020

Valtra har satt en ny vision att erbjuda sina kunder den bästa traktorupplevelsen. Den nya visionen omfattar den totala användarupplevelsen snarare än att fokusera bara på traktorn.

Läs mer

Valtra och Elisa introducerar tillsammans en fjärrstyrd traktor

Ett stort steg närmare helt förarlös körning

29.5.2020

Valtra och Elisa har gått samman för att förnya en 5G-lösning som möjliggör fjärrstyrning av en traktor med 5G-nätverket och en 360°-kamera. Lösningen är den första i sitt slag i världen.

Läs mer

Valtra introducerar ny F-serie med traktorer för vin- och fruktodlingar

10.11.2019

Valtra presenterar nya traktorer för vin- och fruktodlingar på Agritechnica. F-serien består av fyra modeller med effekter som ligger mellan 75 och 105 hästkrafter. Grundmodellen är cirka 1,5 meter bred och den smala modellen endast 1,3 meter bred. Till standardutrustningen hör hytt med värme och luftkonditionering, och den bredare modellen finns dessutom med öppen hytt och vältskydd (ROPS). Utan ROPS är höjden hos den öppna modellen endast 1,4 meter, vilket gör den idealisk för jordbruksarbete under tak eller pergola.

Läs mer

Head up-vindrutedisplay för traktorer - Valtra presenterar uppiffad SmartGlass-vindrutedisplay

10.11.2019

Valtra har presenterat den slutliga utformningen av sin SmartGlass/Head-up-vindrutedisplay (HUD) på 2019 års Agritechnica-mässa. 

Valtras SmartGlass-display sitter placerad mitt på traktorns främre vindruta och bygger på transparent displayteknik, laminerad mellan två glasytor. Detta gör lösningen mycket robust och lämplig vid krävande driftförhållanden för lantbruksmaskiner. 

Läs mer

Valtra hjälper till att utveckla koldioxidneutral kött- och mejeriproduktion

1.10.2019

Valtra samarbetar med gödningsmedelsföretaget Yara i ett projekt som syftar till att uppnå avsevärt mindre miljöpåverkan från kött- och mejeriproduktion samt ökad produktivitet när det gäller vallodling. Det treåriga projektet kommer att tillämpa Valtras Smart Farming-teknik, exempelvis Valtra Guide, sektionsstyrning, variabel giva och Valtra Connect-telemetri.

Läs mer

N154e Versu – Valtras kandidat för ”Tractor of the Year” - En traktor som är mer än bara en traktor

1.10.2019

Valtra N154e Versu är mer än bara en traktor. N154e Versu kan specialutformas för att exakt tillgodose individuella behov redan på produktionslinjen och i Valtras Unlimited Studio, där endast fysikens lagar och vägtrafikens regler dikterar gränserna. N154e innebär också traktorrelaterade tjänster, såsom Valtra Connect-fjärrövervakning, omfattande servicepaket, utökade garantier, renoverade delar, miljövänlig Neste MY-diesel och anslutning till andra tekniker på gården. Valtra N154e Versu är inte bara en maskin, utan snarare en reell livslängdslösning som omfattar flera tjänster.

Läs mer

Valtras traktorer redo för framtidens precisionsjordbruk - Smart Farming – underlättat traktorarbete och mindre produktionsinsatser

1.10.2019

Valtra har tagit steget bortom precisionsjordbruk och siktar nu på Smart Farming. Smart Farming innebär mer än att bara anpassa traktorfunktioner baserat på platsinformation eller någon annan enskild teknik. I stället är det en naturlig del av en gårds eller entreprenörs hela ekosystem, hela vägen från planeringen av grödor till ekonomisk administration, inköp och underhåll. Smart Farming är enkelt, Smart Farming är lönsamt och Smart Farming är miljövänligt.

Läs mer

Säkrare och mer hållbart flygplatsunderhåll – Valtra och Nokian Tyres samarbetar i självstyrande snöröjningsprojekt

14.5.2019

Robotstyrda dammsugare och gräsklippare är redan verklighet, men går det att använda samma idé på en 7-tons maskin som röjer snö från en landningsbana? För att visa att så är fallet påbörjade Valtra och Nokian Tyres i mars 2019 ett samarbete med tre andra finska företag i ett gemensamt konceptprojekt på EU:s nordligaste flygplats. Två Valtra T254 Versu utrustade med Nokian Hakkapeliitta TRI-däck, var och en utrustad med en 4,5 m bred snöröjningssläp, rensade automatiskt landningsbanan på Ivalo flygplats i finska Lappland. 

Läs mer

VÄRLDSREKORD: OBEMANNAD VALTRA PLOGAR SNÖ I 73.171 KM/H

8/22/2018

Nokian Tyres och Valtra har satt världsrekord för snöröjning med en självkörande traktor. Fartrekordet sattes i mars 2018 med en obemannad Valtra T254 Versu-traktor med Nokian Hakkapeliitta TRI-däck. Traktorn kördes utan förare och plogade snö på en avstängd väg i södra Finland i 73,171 km/h.

LÄS MER

RED DOT 2018 DESIGNPRISET TILL VALTRA A4-serien

4/9/2018

Valtras nyaste modellserie Valtra A4 (75–130 hk), har vunnit Red Dot 2018 designpriset i kategorin ”kommersiella fordon”. Utmärkelsen är en fortsättning på Valtras framgång i världens mest berömda och prestigefyllda designtävling, där Valtra vann pris även 2016 och 2017. Red Dot designpriset uppmärksammar A4-traktorns höga designkvalitet.

LÄS MER

VALTRA VÄXLAR TILL 100 PROCENT FÖRNYBART BRÄNSLE I NYA TRAKTORER

3/12/2018

Konkreta steg mot en renare framtid. Valtra har blivit den första traktorfabriken i världen som använder Neste My Förnybar Diesel som startbränsle för alla nya traktorer. Som ett resultat ersätts ca 700.000 liter fossilbränsle varje år med 100 procent förnybart bränsle.

LÄS MER

SMART TOUR

VI ÄR PÅ VÄG

Valtra SmartTour är en komplett, helt ny Valtra-upplevelse. Varje år åker vi ut över hela Europa och besöker de mest centrala platserna för våra kunder och fans. I år visar vi upp de bästa lösningarna för smart arbete – det revolutionerande nya armstödet, Valtra SmartTouch för N-, T- och S-serien samt den kompletta fjärde generationens serie traktorer från Valtra, inklusive vår prisbelönta T-serie och den nya A-serien. Välkommen ombord!

HITTA ETT EVENT NÄRA DIG

KOMMANDE EVENT

SIMA, PARIS INTERNATIONAL AGRIBUSINESS SHOW 2019

Paris, 24–28 februari 2018

VALTRA TEAM

ONLINETIDNING

Valtra Teams onlinetidning innehåller nyheter och information om nya produkter, kundberättelser och mycket mer.

Tillgänglig nu!

LÄS NU

SOCIAL MEDIA

FACEBOOK

Följ oss för att få produktvideor, kundberättelser, produktinformation och mycket mera 

INSTAGRAM

Följ oss för exklusiva Valtra-produkt och Unlimited Studio-foton, kundberättelser, tävlingar, live-flöden från event med mycket mera!

YouTube

Följ oss på YouTube för de senaste videorna av produkter, event med mera