share

Ny toppmodern lackeringshall på Valtra-fabriken

29 January 2021

Valtra-fabriken i Suolahti, Finland kommer att bli mer flexibel och bättre ur ett hållbarhetsperspektiv än någonsin tidigare, med sin nya toppmoderna lackeringshall. Man arbetar nu med detaljplanering av den nya lackeringshallen som öppnar 2022.

Tack vare den nya lackeringshallen kommer hela fabriken att fungera mer flexibelt, vilket kommer att ge en högre produktionskapacitet

”Den nya lackeringshallen är den största investeringen som gjorts på Valtra Suolahti-fabriken på decennier. Efterfrågan på högkvalitativa Valtra-traktorer ökar och den nya lackeringshallen ger oss ännu bättre möjlighet att uppfylla våra löften till kunderna. Tack vare den nya lackeringshallen kommer hela fabriken att fungera mer flexibelt, vilket kommer att ge en högre produktionskapacitet”, säger Managing Director Jari Rautjärvi.

Den nya lackeringshallen kommer att vara belägen i en 1 500 m2 stor utbyggnad bredvid monteringsfabriken.

Vi bygger en helt ny, automatiserad lackeringshall för att möta våra ökade volymbehov och rymma de allt större traktorchassina

”Vi bygger en helt ny, automatiserad lackeringshall för att möta våra ökade volymbehov och rymma de allt större traktorchassina. Med den nya lackeringshallen kommer vi ha möjlighet att använda oss av väl beprövad teknik. Vi har till exempel redan under årtionden använt robotar vid lackeringen och vi var först i världen med att använda virtuell 3D-teknik för att programmera robotarna. Hela lackeringsprocessen omfattar automatiserad tvätt och förbehandling, sedan den robotstyrda lackeringen och slutligen torkningen. I den nya byggnaden kommer den grå grund- och täcklackeringen att ske i en separat hall. Lackens funktionella egenskaper har förbättrats genom en särskild process som utförs mellan olika färglager”, säger Mikko Torvelainen som är ansvarig för projektet.

Den nya lackeringshallen kommer inte bara göra Suolahti-fabriken mer flexibel och göra det möjligt att tillverka större maskiner - och fler maskiner - än tidigare. Lackeringshallen kommer också att förbättra fabrikens energieffektivitet och säkerhet, inklusive brandsäkerhet.

Produktionen vid Suolahti-fabriken fortsätter som normalt under byggnadsfasen. Man kommer att anlägga grunden under sommaren 2021, med planen att den nya lackeringshallen kan öppna i augusti 2022.

AGCO har investerat stort i Suolahti under de senaste åren. I januari 2021 öppnade ett helt nytt, 9.000 m2 (ungefär 100.000 m3) stort logistikcenter. Detta gav omfattande förändringar för arbetet vid monteringsanläggningen och möjliggör effektiv tillverkning av nya modellserier i framtiden. 

Nyheter och Event

Läs mer