share

Valtra sectionskontroll

Exakt och precis

Boka en provkörning Begär en offert

SPARA PÅ DITT ARBETE – MAXIMERA AVKASTNINGEN MED SEKTIONSKONTROLL

Valtras sektionskontroll 96 med multibom använder GNSS (Global Navigation Satellite System) och SmartTouch för att automatiskt så på och av individuella sektioner av ISOBUS-redskap. Spara tid och pengar genom att minimera mistor , eliminera överlapp och reducera mängden produkt som används.

Valtras sektionskontroll 96 med multibom

Valtras sektionskontroll arbetar med ISOBUS och ka styra upp till 96 individuella sektioner av en spruta, såmaskin, spridare, kultivator för radgrödor eller något annat ISOBUS-redskap som har sektionskontroll. Multibomfunktionen kan styra upp till tre individuella bommar automatiskt, detta innebär att både fram- och bakmonterade redskap kan användas samtidigt.

Allt styrs enkelt och smidigt från SmartTouch.

DINA FÖRDELAR

request a quote

Med exakt precision

Valtras sektionskontrol fungerar i samklang med Valtra Guide, vilket levererar centimeter noggrannhet. Inställningar för överlappningar kan enkelt kontrolleras, för att exempelvis säkerställa att det sista fröet i en precisionsåmaskin faller exakt på den första raden av vändtegen eller med ett halvt radavstånd. När fältgränsen har ritats ut, tillåter vändtegsläget att en åker bearbetas före vändtegen. Det resulterar i mindre jordpackning vid bearbetning och sådd.

MULTIBOOM och ISOBUS

Multiboom skapar möjligheter för sektionskontrollsfunktioner över flera ISOBUS-redskap. Det går att arbeta med upp till tre bommar, oavsett om redskapen är fram eller bakmonterade, eller både och. Upp till 96 enskilda sektioner eller delar av redskap kan slås på eller av automatiskt. 

Plug och Play – helt enkelt

Valtras Sektionskontroll kan styra ISOBUS-kompatibla såmaskiner, sprutor, spridare och kultivatorer för radgrödor från SmartTouch-armstödet. När ISOBUS-redskapet ansluts till traktorn överförs all relevant data.

Även den andra skärmen, SmartTouch Extend kan användas för att få en ännu bättre överblick av ditt arbete.

Den snabba och exakta riktningsändraren känner automatiskt av när traktorn backar.