share

FLYGPLATSUNDERHÅLL

VÄLJ EN TRAKTOR FÖR FLYGPLATSUNDERHÅLL

VÄLJ EN TRAKTOR FÖR FLYGPLATSUNDERHÅLL

Eftersom maskiner från Valtra blir alltmer mångsidiga har vi beslutat att börja tillverka fordon för flygplatsunderhåll och låta våra lösningar tjäna internationella, regionala och lokala flygplatser. Valtra har beprövade lösningar för flygplatsoperatörer, oavsett om det gäller underhållsuppgifter under sommaren eller röjning av landningsbanor på vintern.

Flygplatsunderhåll innebär särskilda moment som kräver ett specifikt fordon; en traktor från Valtra Unlimited uppfyller kraven vad gäller säkerhetsfrågor, stora arbetsområden, långa transporter, behovet av stora mängder bränsle, användning av flera redskap och komfort för föraren.

UNDERHÅLL AV FLYGPLATSBELYSNING

Flygplatsbelysning består av flera hundra olika lampor med olika användningsområden. Lamporna kräver underhåll, särskilt under vintertiden då snö måste röjas. Därför räcker det inte att bara röja snö med plogen, särskilda verktyg krävs med kombinationer av plog och sopmaskin / borstning

Lampor längs kanten av landningsbanan är 43 cm höga i genomsnitt, vilket innebär att ett särskilt redskap krävs för att röja snön runt lamporna ordentligt. Denna uppgift kan utföras på ett bra sätt med en särskild borste för lampor monterad på en traktor.

Borstar för belysningsarmaturer är särskilt utformade för att röja snö från lamprader längs landningsbanor på flygplatser. Utrustningen kan användas som en normal plog för att röja snö mellan lamprader, och huvudvingarnas mellandelar flyttas sedan åt sidan för att borsta lampraderna med två borstar på vardera sida. Snön avlägsnas sedan av de bakre vingarna och kan plogas ytterligare. Borstar för lamprader kan användas av mellanstora traktorer. I kombination med ett automatiskt vägledningssystem och system för baklänges körning kan arbetet utföras mycket precist, snabbt och enkelt.

GRÄSKLIPPNING

Gräsområden måste hållas kortklippta och snygga på flygplatser. Båda sidorna av landningsbanan är särskilt viktiga eftersom djur som fåglar och kaniner brukar bygga sina bon i långt gräs, vilket kan innebära en säkerhetsrisk för plan som lyfter och landar.

Det kan vara svårt att föreställa sig, men mindre flygplatser kan ha cirka 50 hektar gräsområden och större flygplatser har hundratals hektar som måste klippas – flera gånger om året.

En traktor från Valtra med Valtra Guide-autostyrning som drar en rotorklippare  är den perfekta kombinationen av verktyg för denna uppgift. Arbetet går snabbt och effektivt eftersom man kör fram och tillbaka i långa raka parallella linjer från punkt A till B utan onödig överlappning mellan raderna Du kan använda Valtra Guide för att spara tid eftersom överlappning minimeras och arbetskvaliteten blir bättre eftersom föraren kan fokusera mer på redskapet och omgivningen och se upp för hinder från Valtras hytt som har marknadsledande sikt och komfort.

VARFÖR VALTRA?

Tänk om det fanns en maskin som kunde hantera alla de föränderliga uppgifterna som krävs för flygplatsunderhåll på ett säkert, smidigt och snabbt sätt? Traktorer kan ersätta lastbilar på flygplatser p.g.a. deras flexibilitet och lämplighet för användning på flygplatser, samt det stora arbetsområdet.

Traktorns utformning är optimal vad gäller sikt, komfort, ergonomi och arbetskvalitet. Listan med redskap som kan monteras på en traktor är nästan oändlig, liksom listan med uppgifter som Valtra kan hantera.

FÖRDELAR

Kostnadseffektivitet 

Genom att fokusera på Valtras strategi att ha fordon som kan användas för flera uppgifter kan man minska investeringar och driftkostnader med upp till 30 %. Avisningsutrustning eller en snöslunga/borste för en lastbil kostar lika mycket som en traktor från Valtra som är utrustad med samma verktyg.

Bättre komfort för föraren

Användaren får en bekväm hytt med bra sikt över redskapet. Med hjälpfunktioner som autostyrning med GPS kan operatören fokusera på att utföra högkvalitativt arbete.

Pålitlig partner

Valtra har täckning för kundsupport i Europa, med 935 lokaler för service och reservdelar. Maskinerna är slitstarka, lätta att underhålla och har hög kapacitet. Reservdelar finns tillgängliga för äldre maskiner. 

Miljövänligare

Miljöfrågor blir allt viktigare inom flygindustrin. Valtras maskiner kan drivas med förnybara bränslen och innehåller den senaste utrustningen för att minska utsläpp. Maskinerna produceras huvudsakligen med komponenter från lokala källor för att minska koldioxidutsläpp från transporterna. 

Be om offert

PRODUKTER, TJÄNSTER OCH TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR LANTBRUK