share
valtra man working on reman

AGCO REMAN

Renoverade motorer och transmissioner

Reman

Dina fördelar

Tillförlitligt

Alla renoverade delar som levereras och monteras av din lokala Valtra-återförsäljare omfattas av ett års garanti på delar och arbete. Specialisttekniker i våra kompetenscenter för renovering i Suolahti och Linnavuori renoverar transmissioner, motorer och bränsleinsprutningssystem enligt aktuella standarder så att du alltid har det senaste.

Enkelt och snabbt

Tack vare byte av hela transmissionen, motorn, bränslepumpen eller insprutarsatsen behöver du inte oroa dig över stilleståndstid eller framtida problem. Boka helt enkelt en tid och lämna in traktorn när det är mest lämpligt för dig. Din beställda utbytesdel från AGCO Reman står redo och våra servicetekniker talar om exakt hur mycket tid som krävs för att utföra utbytet.

Kostnadseffektivt

Kostnaden för renoverade komponenter är normalt bara 60 till 70 procent av kostnaden för en likvärdig ny utbytesdel. Du känner till det exakta priset innan arbetet påbörjas och har den trygghet som det innebär att prestanda och effektivitet är i paritet med nytillverkade komponenter.

Miljövänligt

Renovering sparar naturresurser. Komponenter som klarar de strikta kontrollkriterierna återanvänds, vilket gör att cirka 85 procent mindre material och energi förbrukas än vid tillverkning av nya komponenter. Alla slitdelar, till exempel tätningar och lager, byts standardmässigt ut mot nya delar.

Varje komponent kontrolleras

Gör så här

Kontakta din lokala valtra-återförsäljare

Är din traktors transmission eller motor i behov av översyn? Kanske endast körriktningsväljaren, insprutningspumpen eller powershift-växlarna? Det första steget är att kontakta den lokala Valtra-återförsäljaren för en diskussion. De rekommenderar de bästa alternativen med utgångspunkt från dina krav och din budget.

Hitta din återförsäljare

Transmissioner

Renoverade transmissioner finns för traktorerna i 6000- och 8000-serien, samt för traktorerna i A-, N- och T-serien. I de renoverade transmissionerna monteras alltid drivhjulsberoende kraftuttag som standard i syfte att minska komplexiteten. Varje år renoverar våra specialtekniker cirka 1 000 transmissionskomponenter i en ny specialbyggd, 720 kvadratmeter stor anläggning.

De transmissioner som vi tar emot tvättas, demonteras och kontrolleras. Komponenter som klarar kontrollen av originalspecifikationen för utrustning används på nytt, medan ej godkända delar och slitdelar ersätts av originalutbytesdelar. Alla slitdelar, till exempel tätningar och lager, byts alltid ut mot nya delar. De renoverade transmissionerna målas och funktionerna, till exempel powershift, testas i testbänken.

Renoverade transmissions-komponenter

  • körriktningsväljare
  • powershift
  • växellåda
Valtra lagerför över 120 olika renoverade transmissions-, körriktningsväljar- och powershift-komponenter.

Motorer

AGCO Powers motorfabrik i Linnavuori, Finland, har en gedigen tradition när det handlar om att renovera motorer.

Tre olika nivåer av renoverade motorer

Diesel center

Diesel center genomför översyn av bränsleinsprutningssystem

Motoranläggningen i Linnavuori har genomfört översyn av bränsleinsprutningssystem för dieselmotorer sedan 1957. På Diesel Center arbetar erfarna tekniker som är specialister inom reparation, testning och finjustering av dieselutrustning. Utbudet omfattar mekaniska bränsleinsprutningssystem, till exempel spridare och matarpumpar, samt moderna common rail-pumpar och insprutare.

Diesel Center specialiserar sig på komponenter för våra egna Valmet-, Sisu Diesel- och AGCO Power-motorer. Fokuseringen på våra egna dieselsystem är en styrka jämfört med andra dieselreparationsverkstäder som arbetar med en mängd olika varumärken och motorer. Ingen har bättre kunskap om AGCO Powers bränsleinsprutningssystem är de som konstruerar delarna till AGCO Power-motorerna. Genom att specialisera oss på våra egna motorer har vi exempelvis möjlighet att lagerföra ett stort antal nya och renoverade delar.

Av Diesel Center renoverade delar

  • common rail-pumpar
  • common rail-strålinsprutare
  • elektroniska bränsleinsprutarpumpar
  • fördelarpumpar
  • mekaniska bränsleinsprutare
  • matarpumpar
  • Valmet Import -pumpar

Renoverade delar

Alla våra renoverade delar omfattas av ett års garanti och kostnaden är cirka 60 till 70 procent av priset för nya delar Det går snabbt att byta renoverade delar och du får en detaljerad kostnadsberäkning innan arbetet påbörjas. AGCO Reman-delar är ett kostnadseffektivt alternativ för hela utbudet av Valtra-traktorer.