share

Valtra introducerar 5:e generationens A-serie

Nya A-serien erbjuder många nya funktioner

28 Januari 2021

Den populära A-serien från Valtra som två gånger mottagit priset för Machine of the Year, 2017 och 2019, går nu in i sin femte generation. A-serien är nu tillgänglig med många nya funktioner som kunderna efterfrågat.

Modellserien omfattar sju modeller att välja mellan, alla tillgängliga i den så kallade GL-modellen som erbjuder en lättanvänd mekanisk transmission. De bästsäljande traktorerna med 105 och 115 hästkrafter är också tillgängliga med en fyrstegad snabbväxel. I dessa HiTech4-modeller är transmissionen elektroniskt kontrollerad. Alla traktorer i A-serien är utrustade med Valtras kända HiTech-transmission med kopplingsfri fram/back och den integrerade handbromsen.

Att köra A-serien har blivit ännu mer effektivt och komfortabelt på många sätt

“Att köra A-serien har blivit ännu mer effektivt och komfortabelt på många sätt. Snabbväxlar finns tillgängligt till flera modeller, armstödet med reglage för frontlastaren har också blivit uppgraderat på GL-modellerna, de fyrcylindriga modellerna har fått fem hästkrafter mer än tidigare och serviceintervallen har höjts till 600 timmar”, säger Marko Ojalehto, Product Marketing Specialist och ansvarig för den nya A-serien.

Över hälften av A-seriens traktorer är fabriksutrustade med frontlastare. Följdaktligen har många uppdateringar utformats för att göra frontlastararbetet ännu enklare, som t ex snabbväxlar och uppdaterad armstödsjoystick, som nu är samma som i HiTech4-modellerna.

Snabväxlar och avancerad motor

Från och med nu är de trecylindriga modellerna A75-A95, tillgängliga med HiTech2-transmission med snabbväxel. Resultatet av detta blir ännu effektivare arbete ute i fält och tillåter vägtransport med lägre motorhastigheter. HiTech2-modellerna har en transmission med 24 växlar framåt och 24 växlar bakåt. För övrigt kan alla modeller i A-serien (HiTech 4) utrustas med krypväxel, som reducerar den lägsta hastigheten till ungefär 100 meter per timme.

Motoreffekten har höjts med fem hästkrafter på de fyrcylindriga modellerna och motsvarar nu modellbeteckningen. Alla motorer följer Steg 5 miljökrav och har såväl partikelfilter (DPF) som SCR katalysator, utan återcirkulation av avgaser (EGR). Motorvarvtal och kraft kan nu kontrolleras ännu mer exakt tack vare en ny gaspedal. Att höja serviceintervallet från 500 till 600 timmar sparar kostnader samtidigt som den produktiva arbetstiden ökar.

Enligt nuvarande regler måste alla traktorer vara utrustade med ett tvålednings system för släpvagnsbromsar. A-serien är tillgänglig med antingen tryckluftbromsar eller hydrauliska tvålednings släpvagnsbromsar. Kunder väljer själva vilket de föredrar.  

Nya funktioner för 5:e generationens A-serie:

 • 5 hästkrafter mer hos A105–A135 modellerna
 • 2 snabbväxlar på A75–A95 modellerna
 • AutoTraction, som kan stängas av eller sättas på
 • Tvålednings hydrauliska släpvagnsbromsar
 • Ny armstödsjoystick på mekaniskt växlade GL-modellerna
 • Uppgraderade motorer uppfyller Steg 5 avgaskrav
 • 600-timmars serviceintervall
 • Ny design av motorhuven
 • Ny design av hjulen
 • Kraftuttagsknappar på bakskärmen på HiTech4-modellerna
 • Valtra Connect fjärrövervakning
 • Automatisk huvudströmbrytare i tändningslåset
Model Effekt, hk/kW Vridmoment, Nm
A75 75/56 315
A85 85/63 350
A95 95/70 355
A105 105/78 435
A115 115/86 455
A125 125/93 520
A135 135/100 540

Nyheter och Event

Läs mer