share

Thinks like a pro. Works like a beast. Valtra Q-serien är här

Femte generationen av Valtras modellprogram är nu komplett med en helt ny serie som fyller luckan mellan de populära T- och S-serierna. Q-serien, designad, konstruerad och tillverkad i Finland, är den perfekta traktorn för stora gårdar och entreprenörer som söker prestanda och integrerad smart teknik i effektområdet 230-305 hk. Genom att kombinera branschledande design, högkvalitativa komponenter och finish, samt enastående eftermarknadsstöd, har Q-serien den kraft, intelligens och mångsidighet som krävs för att maximera produktiviteten, samtidigt som den sänker kostnaderna för stora gårdar och entreprenörer.

Q-serien är en lättanvänd, intelligent maskin byggd för proffs som gör det möjligt för kunder att utföra alla jordbruks- eller entreprenaduppdrag och hantera alla redskap enkelt och effektivt tack vare den pålitliga AGCO Power-motorn på 7,4-liter och den branschledande AGCO CVT-transmissionen. Förarkomforten är enastående tack vare den stora och bekväma hytten som erbjuder mycket bra sikt, utmärkt fjädring och det prisbelönta användargränssnittet SmartTouch.

Den totala ägandekostnaden för Q-serien är mycket fördelaktig. Lättanvända precisionsodlingslösningar, en kraftfull, robust och pålitlig design samt utmärkt kundsupport gör att Q-kunder kan maximera sin prestanda och säkerställa bränsleeffektivitet, arbetstidseffektiviseringar och minskad mängd insatsvaror. Det är en vinnande kombination som ger den bästa traktorupplevelsen i det här hästkraftssegmentet.

– Q-serien är en högkvalitativ traktor och kunderna förtjänar service av lika hög kvalitet. För att säkerställa bästa möjliga upplevelse har vi infört ett certifieringsprogram för återförsäljare av Q-serien, säger försäljningschef Matti Tiitinen.

Återförsäljarna av Q-serien erbjuder expertkunskap inom försäljning och eftermarknadsservice, hög tillgänglighet till reservdelar, serviceavtal och flexibla finansieringsalternativ för total kontroll över kostnaderna. Dessutom erbjuder de Q-certifierade återförsäljarna en 100 % uppkopplad maskinpark för att garantera maximal drifttid med hjälp av de senaste verktygen för fjärrdiagnostik för att schemalägga förebyggande underhåll till när det passar kunderna bäst. Vid överlämnandet kommer särskild uppmärksamhet att ägnas åt att se till att kundens Q-serietraktor har konfigurerats för dennes redskap och alla smart farming-funktioner från dag ett.

"Q-serien är en högkvalitativ traktor och kunderna förtjänar service av lika hög kvalitet."

Toppmodern drivlina

Motorn på 7,4 liter har den största slagvolymen på marknaden för en traktor i den här storleken, vilket garanterar tillförlitlighet och bränsleeffektivitet. Maximal effekt är tillgänglig från ett så lågt varvtal som 1850 rpm och det maximala vridmomentet upprätthålls konsekvent i varvtalsområdet 1000 till 1500 rpm. Med lång slaglängd genererar motorn enkelt den höga effekt och det vridmoment som finns hos traktorerna i Q-serien. Valtras EcoPower-princip har tillämpats på hela Q-serien, vilket ytterligare minskar bränsleförbrukningen. Den maximala körhastigheten uppnås redan vid 1500 rpm.

Transmissionen är lätt att hantera. Q-seriens elektroniska transmissionshantering väljer automatiskt lägsta möjliga motorvarvtal för den aktuella arbetsuppgiften för att säkerställa lägsta möjliga bränsleförbrukning, och fördelar kraften efter behov till hydrauliken, kraftuttaget eller transmissionen. Föraren behöver bara anpassa inställningarna till vad som passar denne eller arbetsuppgiften bäst. Belastningsvakten gör att föraren kan ändra traktorns beteende för ännu mer ekonomisk eller intensiv drift för att på så sätt spara antingen bränsle eller tid, beroende på vilka kostnadsbesparingar kunden prioriterar.

Med en vikt på 9,2 ton är Q varken för lätt eller för tung och den skyddar jorden mot markpackning. Den maximala bruttovikten är 16 ton, vilket garanterar en hög nyttolast och att lasten alltid transporteras lagligt. Q-serien är kompakt, har en låg totalhöjd och lång hjulbas. Därför är tyngdpunkten låg, vilket gör att Q är extremt stabil. Aires-fjädringen i kombination med den långa hjulbasen ökar traktorns dragkraft och minskar risken för att traktorn studsar vid hög belastning. Markgreppet ökar eftersom luftfjädringen reagerar snabbare jämfört med den hydrauliska fjädring som är branschstandard.

Vid väghastigheter överförs effekten helt och hållet på mekanisk väg, vilket innebär snabb och jämn acceleration. Både hytten och framaxeln är luftfjädrad och de är perfekt synkroniserade för att säkerställa mjuk gång i alla miljöer och temperaturer, vare sig du skördar en varm sommardag eller röjer snö från vägarna på vintern.

Från Pro till Pro

Förarna kommer att uppskatta Q-serien för dess komfort som varar hela dagen och som bland annat är resultatet av traktorns luftfjädring, det prisbelönta och lättanvända SmartTouch-armstödet och de mest lättanvända smart farming-funktionerna på marknaden.

Q-serien passar in i alla maskinparker tack vare Valtra Connects avancerade telemetri och enkla uppgiftshantering, vilka i sin tur möjliggör smidig FMIS- och Agrirouter-integration. Alla smart farming-funktioner hos Q-serien styrs smart och enkelt från SmartTouch-användargränssnittet. Uppgiftsfiler kan lagras så att det räcker med bara några sveprörelser och tryck för att starta uppgifter. Det är också kul att slutföra uppgifter eftersom ISOBUS-funktioner ger det mest exakta och effektiva resultatet. I kombination med Auto U-pilot ökar SmartTurn Q-seriens användarvänlighet. Med SmartTurn blir fältupplevelsen helt automatiserad, vilket gör att föraren kan fokusera helt och hållet på redskapet och den aktuella arbetsuppgiften. Föraren kan välja mellan automatiska vändningsmönster för att minimera markpackningen och öka hastigheten och effektiviteten.

I sann Valtra-anda kan Q-serien optimeras ytterligare med Valtra Unlimited. Valtras kunder kan verkligen anpassa Q-serien efter sina behov för att öka produktiviteten ytterligare, från uppgraderingar av hytten eller traktorns färg till specialanpassningar för entreprenadarbeten ute på fältet eller på vägen.

Q-serien kan uppgraderas med det automatiska centralsmörjningssystemet från Valtra Unlimited, som hjälper till att säkerställa att Q-serien alltid fungerar smidigt och att du slipper mödosam manuell smörjning. Valtras intelligenta centrala däcktrycksreglering skyddar markens struktur på fältet och optimerar bränsleförbrukningen vid körning på väg. Valtra Unlimited ökar säkerheten hos Q-serien med nya integrerade LED-arbetslampor fram med balanserad belysning framåt och åt båda sidor. De roterande varningsljusen aktiveras automatiskt när traktorn körs i en hastighet av 25 km/h. Och när arbetsdagen är slut lyser follow me home-funktionen upp gården för ökad säkerhet. Funktionen fungerar så att arbetslamporna framtill på hyttstolparna fortsätter att lysa ett tag efter att du har stigit ur hytten.

Allt hos Q-serien är utformat för att minska mängden insatsvaror, maximera avkastningen, optimera bränsleförbrukningen och hjälpa kunderna att uppfylla de regulatoriska kraven, nå sina egna hållbarhetsmål och enkelt kunna rapportera dem. Q-serien kommer från en av väldens mest hållbara traktorfabriker i Suolahti i Finland, som drivs helt med förnybar energi.

Tillverkningen av Q-serien startar hösten 2022, och de första traktorerna kommer att levereras till kunderna från och med oktober. Mer information om Q-serien kommer att avslöjas vid det virtuella lanseringseventet för Q-serien som äger rum den 2 september 2022. Gå in på www.valtra.com/releasethebeast för att anmäla dig.

It is time to release the beast!

Models

 

MOTOR

STD

EFFEKTFÖRSTÄRKNING

  Typ hk Nm hk kW Nm
Q225
74 LFTN-D5
230 1000 250 184 1100
Q225 245 1100 265 195
1200
Q265 265 1200 290 213 1280
Q285 285 1280 305 224 1280
Q305 305 1280 305 224 1280

Valtra Q Serien

Läs mer

Tillbaka till nyheter och event

Läs mer