share

Red Dot Design Award 2022

Valtra N Serie

Valtras N-serie prisas för sin design

Valtra är en vinnare igen! En av Valtras senaste traktorserier, 5:e generationens N-serie, vann i kategorin Produktdesign i Red Dot Design Award 2022. Lantmännen Maskin har den prisbelönta traktorn i lager för snabb leverans.

Den här utmärkelsen till Valtra N-serien demonstrerar den fortsatta utvecklingen av en redan bra produkt. Där finns helt nya funktioner som förbättrar och förenklar kundens arbete.

Ett exempel är den nya displayen på A-stolpen som ger användaren en helt ny upplevelse. Den nya skärmens position och synlighet är optimal och även på standarsmodellen är det nu väldigt enkelt att göra inställningar på traktorn under arbetets gång.

Den nya traktorn i N-serien är också utrustad med förbättringar som höjer säkerheten, till exempel den nya LED-belysningen. De syns på långt håll och drar åt sig uppmärksamhet även när det är ljust ute. Dessutom minskar energiförbrukningen jämfört med traditionella lösningar. 

– Lantmännen Maskin är stolta över att Valtra vunnit ännu ett pris, återigen för sin design och användarvänlighet. Vi har flera traktorer från N-seriens 5:e generation hemma för snabb leverans till kunderna, säger Per Wretblad som är produktchef Valtra på Lantmännen Maskin. 

5:e generationens N-serie från Valtra lanserades 2021 och designen baseras på den prisbelönta föregångaren från 4:e generationen, samt på feedback från kunder. Det har lett till ytterligare förbättringar på N-serien. 

– Vår nya generation traktorer har designats för att erbjuda kunden den bästa möjliga traktorupplevelsen. Traktorn ska inte bara se bra ut, utan den måste också var användbar på flera olika sätt. Vi har fått överväldigande positiv feedback från våra kunder, många har beskrivit traktorn som väldigt bekväm och enkel att använda, särskilt när det kommer till tekniken för smart jordbruk, säger Kimmo Wihinen, Department Lead, Industrial Design & User Experience på Valtra. 

Om Red Dot Design Award

Red Dot-tävlingen är den mest prestigefyllda designtävlingen I världen. Att få en utmärkelse där anses vara ett erkännande för utmärkt design och användarupplevelse på internationell nivå. Förutom design och estetik inkluderar kriterierna även funktionalitet, intelligens och innovation. 

Är du nyfiken kan du kolla in den prisbelönta N-serien i Valtras showroom