share

S-Serien nu med fullständig anpassning till Valtra Unlimited

Pressrelease 

Den finska traktortillverkaren Valtra presenterar den sjätte generationen av den kraftfulla S-serien. Tack vare stora moderniseringar i fabriken återvänder tillverkningen av S-serien hem till Finland vilket innebär att S-serien kommer att finnas tillgänglig med fullständig Unlimited-anpassning. Det ger kunden näst intill oändliga möjligheter att anpassa sin traktor efter det egna behovet.

 

Valtra presenterar "The Boss”

Valtra har stolt döpt sin senaste stordragare till “The Boss”. S-serien med 280-420 hästkrafter är Valtras största och mest kraftfulla traktor, som utlovar ett högt vridmoment vid låga varvtal. Motorn från AGCO- Power är på 8,4 liter. I jämförelse med sin föregångare ger den nya CVT-växellådan en minskning med 5 % av varvtalen och upp till 10 % minskning av bränsleförbrukningen.

Den nya S-serien lägger också ett stort fokus på komfort, sikt och smart teknik, något som stora lantbruk och entreprenörer förväntar sig. Den sjätte generationens S-serie erbjuder också ett flertal nya funktioner och förbättringar. En ny design, ett förbättrat insteg i en ny rymlig hytt, ett större antal lampor (samtliga LED) och en ökad mångsidighet.

Givetvis finns de två populära funktionerna SmartTouch och TwinTrac kvar. Det sistnämnda erbjuder möjligheten till omvänd förarplats. De kombineras med ett antal uppgraderingar, inklusive en rad fjädringsalternativ för framaxel och hytt samt att S-seriens traktorer nu kan utrustas med Valtras hyttalternativ, Skyview och Valtra Unlimited.

Skräddarsy S-serien med Valtra Unlimited

Anpassningen Valtra Unlimited blir allt mer populär och en tredjedel av alla traktorer som lämnar Valtras fabrik i Finland har någon form av anpassning från Unlimited.
– Stora gårdar och entreprenörer är beroende av att ha rätt lösningar för att kunna utföra avancerade smarta jordbruksuppgifter så effektivt som möjligt, säger Mikki Lehikoinen, vice president för Valtra Marketing EME.

– Valtra Unlimited anpassar traktorn efter kundens behov och erbjuder det som behövs för att kunna odla mer effektivt och mer ergonomiskt, samtidigt som säkerheten stärks.

Valtra Unlimited är tillgängligt för samtliga modeller i den sjätte generationen av S-serien. Det omfattar bland annat det populära centralsmörjningssystemet (CLS) och ett toppmodernt ljudsystem, (inklusive Apple CarPlay och Andrioid Auto), samt det omtycka kamerasystemet Unlimited VIEW. Detta innovativa system använder kameror monterade på traktorn, en högupplöst display och avancerade maskininlärningsalgoritmer för att automatiskt upptäcka föremål som rör sig framför traktorn och varna föraren. Det ger en ökar säkerhet i fält, hemma på gårdsplanen och på vägen.

S-serien - av nordisk design

S-seriens design är inspirerad av designen på Valtras populära femte generation, men det finns några intressanta förändringar.
– Den sjätte generationens S-serie kombinerar form och funktion i ett modernt och aggressivt formspråk, vilket också förmedlar S-seriens kraft. Motorhuvens slanka lutning ger en exceptionellt bra sikt framåt och S-serien är först i branschen med att ha en helt integrerad ljusenhet, inklusive LED hel/halvljus samt LED – varselljus och LED-arbetsljus framåt, säger Kimmo Wihinen, Valtras chef för industriell design och användarupplevelse.
– Resultatet blir en ljuseffekt på en oöverträffat hög nivå och det bidrar också till att den sjätte generationens S-serie får ett väldigt distinkt utseende.

Valtras S-serie är utrustad med totalt 16 arbetslampor, samtliga LED. De traktoranvändare som redan trivs med hytterna i Valtras femte generation, N- T- och Q-serien, kommer att uppskatta den välbekanta och ergonomiska hytten i S-serien. Den nås också med en stege som är mer mjukt lutad än för den föregående generationens traktor.

Effektiv och hållbar i kombination med smart teknik

Den nya S-serien erbjuder all den teknik som krävs för ett smart jordbruk. Valtras SmartTurn med automatisk vändtegssväng kompletterar körupplevelsen i fält med fyra svängmönster, delfältsläge, U- sväng, Y-sväng och K-sväng. Detta medverkar till att föraren kan arbeta fältet på det sätt som är mest effektivt.

– Det erbjudande om precisionsjordbruk som vi har i dag uppfyller de flesta kunders krav och SmartTouch gör Valtras smarta jordbruksteknik till den mest användarvänliga på marknaden. Vi arbetar kontinuerligt med nya tekniska funktioner som Valtras kunder kommer att kunna dra nytta av inom en snar framtid, säger Johan Grotell, marknadsföringsspecialist hos Valtra.

Exempelvis planeras den ISOBUS-baserade Tractor Implement Management (TIM) att introduceras på S- serien år 2025.

Enligt Valtra blir S-serien en av tillverkarens mest hållbara traktorer, sett till produktion och dess sätt att stötta lantbrukarna i deras hållbarhetsarbete. Två tredjedelar av alla komponenter i Valtras traktorer tillverkas i Finland och Valtras fabrik drivs med 100 procent förnybar energi.
S-serien är kompatibel med förnybar diesel och samtliga nyproducerade traktorer lämnar fabriken med Neste My förnybar diesel i tanken.

Den smarta jordbruksteknik som erbjuds ger ett effektivare arbete, vilket exempelvis minskar arbetstiden, eliminerar överlappning och sänker bränsleförbrukningen. Det resulterar i att lantbrukarens arbete blir mer effektivt och hållbart.

S-serien en global lansering

Den sjätte generationens S-serie markerar den första globala lanseringen av en traktor från Valtra. Serieproduktionen kommer att utökas under det andra kvartalet av 2024 och sommaren 2024 väntas de första leveranserna i Europa. Leveranser till regioner utanför Europa, så som Sydamerika, planeras påbörjas under det andra halvåret 2024.

Från och med november 2023 kommer Valtra att presentera S-serien i fält och i samband med andra kundevenemang. Det första tillfället att uppleva den nya S-serien på nära håll är under Agritechnica i Hannover, Tyskland, mellan den 12 och 18 november 2023. Valtra återfinns i monter B39, Hall B.

 

För mer information läs mer här

Valtra Q Serien

Läs mer

Tillbaka till nyheter och event

Läs mer