share

Valtra Q-serien vinner 2023 års Red Dot Award: Product Design

Valtras nya “best” får en rytande start med Red Dot-utmärkelsen

Den här veckan firar Valtra ytterligare en framgång då deras ”best” får det prestigefyllda priset Red Dot Award: Product Design. Tillkännagivandet kommer mindre än 6 månader efter att deras nyaste traktormodell, Q-serien, lanserades. Att Q-serien får ett sådant pris bekräftar vad många lantbrukare och entreprenörer som har testkört traktorn, har sagt – Q-serien är en väldesignad traktor som passar perfekt in i det högre hästkraftssegmentet. 

Den efterlängtade Q-serien lanserades i september 2022, och fick snabbt branschens uppmärksamhet och prisades redan på SIMA-mässan i november då den ärades med Farm Machine 2023 Jury Award. Juryn berömde Q-serien för sitt tillvägagångsätt som fokuserade mot lantbruksentreprenörer. 

Med 230-305 hk fyller Q-serien luckan mellan Valtras T-serie på 155-271 hk och S-seriens 290-405 hk. Kunder som testkört Q-serien berömmer traktorns jämna CVT-transmission och manövrerbarheten. Industrial Design & User Experience Department Lead, Kimmo Wihinen förklarar att den bästa traktorupplevelsen skapas genom att lyssna på kunden.

–      Kunderna har efterfrågat en större T-serie. Vi har levererat en helt ny traktor. Stora gårdar och lantbruksentreprenörer behöver en effektiv traktor med fler hästkrafter, men med god manövrerbarhet och sikt. Allt från hur enkelt det är att gå in i traktorn via trappstegen av aluminium, de helt nya, kraftiga, integrerade arbetslamporna i fronten, marknadsledande hyttkomfort, ny takdesign och den användarvänliga och helt integrerade teknologin via SmartTouch-användargränssnittet. Detta är svar på kundernas feedback. Allt är designat för att göra Q-serien till den mest bekväma och välutrustade traktorn i sitt slag. Det är den bästa traktorn vi någonsin har designat och byggt här i Suolahti. Vi är mycket glada att Q-serien förlänger historien Valtra har med att vinna Red Dot Design-utmärkelser.

Valtra har tidigare tilldelats Red Dot Award för T-serien 2016, ett hedersomnämnande för N-serien 2017, en vinst för A-serien 2018, för G-serien 2021 samt Red Dot Award för N-serien 2022.

"Q-serien är en högkvalitativ traktor och kunderna förtjänar service av lika hög kvalitet."

Valtra Q Serien

Läs mer

Tillbaka till nyheter och event

Läs mer