share

VALTRA G-SERIEN VINNARE AV ÅRETS TRAKTOR 2021 I KATEGORIN ”BEST UTILITY”

22 December 2020

Valtra G135 Versu tar hem trofén

Nya Valtra G135 Versu har blivit utsedd till vinnare av priset för Årets traktor 2021 i kategorin ”Best Utility” för mångsidiga traktorer under den virtuella ceremonin som gick av stapeln den 18 december 2020. Juryn utsåg den mest allsidiga traktorn över 70 hk som erbjuder de bästa lösningarna som finns tillgängliga på marknaden.

Valtra G-serien är första traktormodellen i femte generationens Valtra-traktorer och är samtidigt en helt ny modellserie som storleksmässigt, med sina 105-135 hk, placerar sig mellan de populära A- och N-serierna. Traktorn är kompakt men kraftfull och en mångsidig traktor för alla dagliga arbetsuppgifter på gården. G-serien kan manövreras smidigt på små arbetsytor som stall och ladugårdar, tack vare den korta hjulbasen och frontens design som möjliggör snäva svängar.

Den har avancerad lyftreglering och effektiv arbetshydraulik. De integrerade fundamenten för frontlastare, elektroniska reglage, sluttande motorhuv och 5,7 m2 stora glasytor som ger god sikt, gör den till en utmärkt lastartraktor. Den vinnande modellen G135 Versu är den första traktorn i storleksklassen 100-145 hk att vara utrustad med det flerfaldigt prisbelönta SmartTouch-armstödet. Det ger begreppet lättanvänd en ny dimension och erbjuder ett komplett utbud av lösningar för precisionsodling.

Mikko Lehikoinen

Vice President, Sales and Marketing

Kunder har väntat på en mindre traktor med funktioner från de stora traktorerna.

 

“Vi lanserade Valtra G-serien i höstas och ser redan att lantbruket har väntat på denna typ av traktor som kommer med de större traktorernas finesser och möjligheter i ett mindre format. Vi har fått in mycket positiv feedback från lantbrukare i hela Europa”, säger Mikko Lehikoinen, Vice President, Sales and Marketing.

Årets traktor är en internationell utmärkelse som utses varje år av en oberoende jury bestående av journalister – med lantbruksteknik som specialitet – och tilldelas den bästa traktorn på den europeiska marknaden. Utmärkelsen Årets traktor uppkom 1998 efter en idé i det italienska magasinet Trattori.

Tillbaka till nyheter och event

Läs mer