share

Valtra traktorer redo för precisionsodling och autostyrning

Körspårsassistenten förbättrar autostyrning 

28 augusti 2020

Valtras G-, N-, T- och S-modeller är alla designade för precisionsodling. Autostyrning och andra precisionsodlingsfunktioner är enkla att använda tack vare det prisbelönta SmartTouch-armstödet. Versu- och Active-modellerna i den nya G-serien kan också utrustas med samma precisionsodlingsfunktioner som finns hos Valtras större modeller. Valtra Connect-telemetri ger i sin tur möjlighet att enkelt dela traktordata med servicetekniker och gårdskontor.

Valtra erbjuder nu körspårsassistenten, ett nytt tillval tillsammans med Valtra Guide autostyrning på G-, N-, T- och S-modellerna (100-400 hk). Körspårsassistenten förbättrar autostyrningen genom att göra det enkelt att lagra enskilda, slingrande körspår i minnet. Detta är särskilt användbart vid applicering av bekämpningsmedel och gödningsmedel.

Körspårsassistenten är den bästa nya funktionen i Valtra Guide automatiserade styrsystem sedan det först lanserades.

”Körspårsassistenten är den bästa nya funktionen i Valtra Guide automatiserade styrsystem sedan det först lanserades. Det underlättar alla fältuppgifter, särskilt på mindre och oregelbundna fält. Våra kunder gör ett bra jobb med att använda de nya funktionerna som vi lanserade i början av 2020, och de flesta SmartTouch-system är nu specificerade med dessa funktioner”, säger Johan Grotell, teknikproduktspecialist.

Körspårsassistenten gör det också möjligt att skapa segmenterade körspår manuellt, antingen från befintliga körspår eller efter fältets kanter. Om det finns flera körspår som korsar fältet väljer autostyrningen den lämpligaste linjen också på vändtegen eller när fältets kant är i vinkel.

Körspårsassistenten finns som tillval på nya Valtra-traktorer, och det kan också enkelt monteras på modeller utrustade med SmartTouch-armstöd och på en extra skärm. Eftermontering kräver inga nya mekaniska delar och innebär en enkel programuppdatering av en auktoriserad servicetekniker. Kunder kan också köpa andra funktioner med SmartTouch, inklusive TaskDoc Pro, sektionsavstängning och variabel giva.  

Agrirouter ansluter redskap till gården

Många gårdar har traktorer, redskap och skördare av olika märken. Precisionsodling, effektivitet och spårbarhet ökar informationsdelningen mellan olika maskiner, odlingsfält och partners.

Valtra är en partner i Agrirouter datautbytes molntjänst. Agrirouter är en neutral plattform till vilken data kan skickas från gårdar och traktorer och sedan delas med andra maskiner på gården, entreprenörer, rådgivningstjänster, odlingsplanerare och till och med livsmedelsindustrin.

Agrirouter ger också åtkomst till lättanvänd NEXT-planeringsprogramvara och NEXT Machine Management-modulen, som kan utbyta data mellan traktorer och redskap från olika märken. Användare har också tillgång till verktyget Wayline Converter, som gör det möjligt att använda linjer skapade av andra automatiserade styrsystem med Valtra Guide. Agrirouter är redan ansluten till över tio gårdsdatasystem i olika länder och dess täckning expanderar varje månad.

Registrering för Agrirouter är gratis och kan göras på webbplatsen www.my-agrirouter.com. Tjänsten är för närvarande tillgänglig på engelska, franska och tyska, men ytterligare språk och partners tillkommer löpande.

Om smart jordbruk

Läs mer

Tekniska lösningar

Läs mer

Nyheter och Event

Läs mer