share

Nytt pris för Valtra – G-Serien vinner FARM MACHINE 2022 Utility Tractor

Valtras traktorer fortsätter att vinna fina priser. När FARM MACHINE, tidigare känt som Machine of the Year, delades ut fick Valtras G-serie ta emot utmärkelsen som bästa traktor i kategorin Utility Tractor.

FARM MACHINE 2022 är en av de mest eftertraktade utmärkelserna inom jordbruksteknik och ytterligare ett erkännande för Valtras nya G-serie. Jurymedlemmarna ansåg att Valtras G-serie var den klart mest mångsidiga traktorn på marknaden.

Tack vare sin integrerade hjälpram för frontlastare, sin elektroniska styrning och 5,7 meter stora glasyta bevisade traktorn att den är en sann mästare när det kommer till frontlastararbete.

Juryn för priset FARM MACHINE 2022 lyfte också fram Valtras smarta jordbruksfunktioner. Valtra “Smart Jordbruk” är resultatet av smarta tekniker som fungerar utmärkt tillsammans, som Valtra Guide, ISOBUS, sektionsstyrning, variabel hastighetskontroll och TaskDock. Tillsammans lyfter de Valtras G-serie och gör traktorn till en vinnare i sin klass.  Juryn uppskattade även det användarvänliga armstödet med SmartTouch, som med ger föraren möjlighet att se de tillgängliga alternativen efter bara två knapptryckningar eller ett svep.

G-serien lanserades år 2020 och vann titeln Årets Traktor 2020 så snart den presenterats, därefter fick den motta Red Dit Design Award och iF Design Awards 2021.

 

Nu har du möjligheten att uppleva den prisbelönta traktorn hos din Lantmännenmaskinåterförsäljare eller i Valtras virtuella showrom.

Vinnaren av priset FARM MACHINE utses av en internationell jury, bestående av lantbruksjournalister från fler än ett dussin olika länder.