share

SmartTurn vänder traktorn automatiskt på vändtegen

Fokus på arbetskvalitet

28 April 2022

Valtra-förare kan nu dra nytta av helautomatiska vändningar på vändtegen på sin traktor. Tillsammans med Auto U-Pilot vändtegsautomatik och Valtra Guide automatisk styrning automatiserar den nya SmartTurn-funktionen uppgifter på fältet genom att automatiskt svänga och vända traktorn på vändtegen. Följden är att föraren inte behöver röra ratten alls på hela fältet. Den här nyheten förbättrar precisionen, sparar tid och bränsle, förhindrar markpackning och gör att föraren kan fokusera helt och hållet på kvaliteten på arbetet. 

Arbetet med SmartTurn börjar med att man definierar gränserna för fältet och vändtegen, såvida de inte redan har programmerats i Valtra Guide-systemet. Därefter kalibreras vändradien som krävs beroende på vilken typ av redskap som används och genom att traktorn svänger kraftigt åt höger och vänster. I det sista steget väljer man mellan två svängalternativ: 

  • U-svängsläge: Traktorn svänger automatiskt på vändtegen till nästa körspår som traktorn inte har kört i. Traktorn gör en liten U-formad sväng på vändtegen enligt den maximala svängradien. Detta förutsätter att vändtegen är förhållandevis stor.
  • Delfältsläge: Traktorn svänger automatiskt på vändtegen och in i det tredje, fjärde eller senare körspåret. Detta läge kräver en mindre vändteg än U-svängsläget.

U-sväng och delfältsläget är lämpliga för både burna och bogserade redskap. 

Tillsammans med Auto U-Pilot vändtegsautomatik och Valtra Guide automatiserad styrning gör SmartTurn att samtliga fältuppgifter kan automatiseras. Det gör att föraren kan fokusera helt och hållet på redskapet och uppgiften som utförs – även när traktorn närmar sig vändtegen. Detta minskar stressen och bidrar till att kvaliteten på det utförda arbetet blir jämnare. SmartTurn gör även att du kan arbeta säkert och med hög precision i mörker och när det är dimmigt och dammigt.

SmartTurn kommer att vara tillgängligt att beställa från och med maj 2022 för femte generationens traktorer i N- och T-serien. Funktionen kommer även att kunna väljas till på fjärde generationens modeller och andra femte generationens modeller senare under 2022. SmartTurn är en ny programvarufunktion som inte kräver några mekaniska modifieringar av traktorer som är utrustade med Valtra Guide. Traktorägare behöver bara köpa uppdateringen från sin lokala Valtra-verkstad.

Hitta din lokala återförsäljare här. 

Om Valtra

Valtra Inc. utvecklar, tillverkar, marknadsför och servar Valtra-traktorer, som var och en är speciellt utformad för att möta enskilda kunders behov. Valtra-traktorerna är kända för sin mångsidighet och tillförlitlighet och är byggda för att klara de mest krävande klimaten och garantera högsta prestanda under de tuffaste arbetsförhållandena. Valtra är ett globalt varumärke inom AGCO och Nordens ledande traktortillverkare, samt ett av de mest populära varumärkena i Latinamerika.

www.valtra.com

Om AGCO

AGCO (NYSE:AGCO) är en global ledare inom konstruktion, tillverkning och distribution av jordbruksmaskiner och precisionsteknik. AGCO levererar kundvärde genom sin differentierade varumärkesportfölj med kärnvarumärken som Challenger, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® och Valtra®. Med hjälp av Fuse® smarta jordbrukslösningar hjälper AGCO:s utrustning och tjänster bönderna att på ett hållbart sätt försörja vår värld. AGCO grundades 1990, har sitt huvudkontor i Duluth, Georgia, USA, och hade en nettoförsäljning på 9,1 miljarder dollar 2020. För mer information, besök www.AGCOcorp.com. För företagsnyheter, information och evenemang kan du följa oss på Twitter: @AGCOCorp. För finansiella nyheter på Twitter, följ hashtaggen #AGCOIR.

Valtra N Serie

Läs mer

Valtra T Serie

Läs mer

Tillbaka till nyheter och event

Tillbaka