share

Med nya G-serien lanseras femte generationens Valtra-traktorer

Helt ny modellserie från Valtra

28 augusti 2020

G-serien är första traktormodellen i femte generationens Valtra traktorer och är samtidigt en helt ny modellserie som storleksmässigt ligger mellan de populära A- och N-serierna.

G-serien är också den första traktorn i effektklassen 100-140 hk som erbjuder SmartTouch, liksom full tillgång till utrustning för precisionsodling. Det populära SmartTouch-armstödet är nu tillgängligt på alla Valtra-traktorer i effektklassen 100-400 hk.

Valtra Connect telemetri är också standard på Versu-modellerna i G-serien, medan kraftfull lastkännande hydraulik är standard på Active- och Versu- modellerna. Den nya G-serien finns i fyra utföranden: Basic, Comfort, Technology och Technology Pro.

Kunder kommer också kunna beställa sin finsktillverkade G-serie med skräddarsydd utrustning från Unlimited Studio på fabriken.

Den nya Valtra G-serien är enkel att manövrera, underhålla och köpa.

”G-serien är en all-round traktor som, med sin smarta teknik, med fördel kan användas för arbete med frontlastare, vid växtskyddssprutning, vid produktion av foder och odling av grönsaker. Att köra en allsidig traktor som denna ska vara enkelt och säkert och med utmärkta föraregenskaper som kraftfull frontlyft och hydraulik samt utmärkt sikt. G-serien är kompakt men ändå kraftfull”, säger Mikko Lehikoinen, Vice President, Sales and Marketing.

Den nya Valtra G-serien är enkel att manövrera, underhålla och köpa. Den är framtagen för att klara tuffa frontlastararbeten, och grundförutsättningarna för designen har varit bästa sikt och komfort. Den kan skräddarsys utifrån dina önskemål, driftskostnaderna kan förutsägas exakt tack vare anpassade finansieringslösningar och serviceavtal. Valtra Connect telemetri, Care 2 års garanti och Go serviceavtal gör att du kan använda traktorn förutsägbart och bekymmerslöst.

Modern och rymlig hytt

G-serien har en modern och rymlig hytt med 5.7 m2 glas, inklusive 0.35 m2 panoramaglastak. Hyttfjädring förbättrar komforten ytterligare tillsammans med uppvärmda speglar, luftkonditionering, golvfläkt med värme och USB-laddningspluggar som är tillgängliga tillsammans med extra eluttag.

Versu-modellerna med SmartTouch gränssnitt ger åtkomst till samma lösningar som finns i de större N- och T-modellerna. Active-modellerna är också tillgängliga med autoguide och precisionsodlingslösningar i en fristående SmartTouch-terminal.

G-serien har tagits fram för att vara den idealiska traktorn för frontlastararbeten. Den erbjuder fantastisk sikt, bra viktfördelning, frontlastaranfästning integrerad i chassit, hydraulikassistenten som automatiskt ökar motorvarvtalet, och Live3 som möjliggör samtidig användning av upp till tre olika frontlastarfunktioner.

Förutom fält- och gårdsuppgifter är G-serien även passande för skogsarbete – liksom Valtras traktorer alltid varit. För skogsarbete kan G-serien utrustas med smala stänkskärmar, bränsletank i stål, polykarbonatglas, skogsdäck, vridbar förarstol och takbåge. Det extra ljuspaketet har fyra arbetsbelysningar framtill och sex baktill, som också slås på automatiskt vid backning, vilket underlättar arbetet under mörka förhållanden.

Mångsidig transmission för ett brett spektrum av uppgifter

G-serien har en 24F+24R växellåda med fyra grupper och sex snabbväxlar. Växlingarna mellan B- och C-grupp och mellan C- och D-grupp sker automatiskt, vilket gör det ännu enklare att använda traktorn, särskilt vid transport. På traditionellt Valtra-sätt är parkeringsbromsen integrerad med fram-backspaken och föraren kan också programmera transmissionsinställningarna. Den långsammaste arbetshastigheten med krypväxel är bara 120 meter per timme, vilket är idealiskt för till exempel grönsaksodlare.

Versu-modeller kan manövreras med enbart körspaken och andra modeller kräver inte heller mycket användning av kopplingspedalentack vare AutoTraction. Hill-hold-funktionen håller traktorn stilla vid start i backe utan att du behöver använda bromsen.

HiTech-modellerna har ett öppet hydraulsystem som levererar 100 liter per minut, medan Active- och Versu-modellerna har lastavkännande hydraulik som ger 110 liter per minut. Upp till fyra hydraulventiler finns tillgängliga både fram och bak. Versu-modeller finns med upp till fem bakre ventiler och upp till fyra ventiler framtill.

Minsta lyftkraft bak är 50 kN över hela lyftområdet och 30 kN framtill. Främre kraftuttag finns också. Drivhjulsberoende kraftuttag finns bak tillsammans med ytterligare två kraftuttagsvarvtal.

Pålitlig och kompakt AGCO Power-motor

 

Den nya G-serien drivs av pålitliga 4-cylindriga 4,4-liters AGCO Power-motorer. Motorns kompakta storlek möjliggör en mycket låg front som ger utmärkt sikt. Motorn uppfyller steg V-utsläpp utan recirkulation av avgaserna. En elektronisk wastegate och 1600 bar Bosch common rail-insprutning erbjuder snabb respons och stort vridmoment över ett brett varvtalsregister.

Alla modeller erbjuder effektförstärkning redan vid fälthastigheter när du kör på växel B5 eller högre. Valtras traditionella Sigma Power är också tillgängligt för kraftuttaget.

G125 Eco är den bränsleeffektiva EcoPower-modellen som låter föraren välja Power eller Eco-läge, vilket sänker motorvarvtalet samtidigt som man ökar vridmomentet med upp till 555 Nm. Valtras EcoPower-modeller sparar miljön, pengar och även din hörsel tack vare en låg ljudnivå.

 

 

Tillgänglig direkt

Det bästa med G-serien är att den är tillgänglig direkt och serieproduktionen redan har börjat. 

Teknisk specifikation

 

Motoreffekt (hk/kW)

Boost (hk/kW)

Vridmoment Nm (std/boost)

G105 105/78 110/82 440/470
G115 115/85 120/90 460/510
G125 ECO 115/85 125/93 518/555
G125 STD 125/93 130/97 520/540
G135 135/100 145/107 550/560

Valtra G-seriens traktorer

Läs mer

Nyheter och Event

Läs mer