share

Trådlös överföring av appliceringskartor

Nu lanserar Dataväxt ett nytt sätt att överföra data till din traktor. Om din Valtra-traktor är utrustad med TaskDoc Pro, så kan du nu med hjälp av Agrirouter överföra appliceringskartor direkt från Dataväxts CropSat till din SmartTouch – helt trådlöst.

 Tiden för usb-minnen och olika filformat är över. Genom att ansluta dina maskiner och gårdsdataprogram till Agrirouter kan du bestämma hur data och appliceringskartor ska sändas mellan gårdens maskiner. CropSat från Dataväxt är först ut i Sverige att anslutas till Agrirouter.

– Det är ett nytt sätt att skicka appliceringskartor. Tidigare har man skapat appliceringskartor i datorn som man sedan fört över till ett usb-minne och tagit med ut till traktorhytten för att använda. Nu går det att skapa en tilldelningsfil i CropSat som sedan helt trådlöst skickas direkt ut till din SmartTouch, via Agrirouter, säger Andreas Persson, Assistant Brand Manager för Valtra hos Lantmännen Maskin.

Fördelarna med att ansluta sina maskiner och använda sig av Agrirouter är att allt är samlat på ett ställe och att man slipper jobba med flera programvaror som man kanske inte är så van vid. Det sänker barriären när det gäller att köra med appliceringskartor eftersom det är så enkelt att använda. Om du dessutom hyr in tjänster ansluter du deras Agrirouter-konto och skickar appliceringskartan direkt till deras maskiner på samma enkla sätt.

– Det är bara att välja till vilken maskin filen ska skickas. Sedan dyker den upp där den ska och fungerar. Det är ett sätt att förenkla flödet jämfört med tidigare.

Är du nyfiken på smart lantbruk kan du kontakta din närmaste Lantmännen Maskin-anläggning. 

 

Text och foto Lantmännen Maskin och Lantbruk