share

En traktor från Valtra är en perfekt kompanjon i skogen

Lars Gunnar Forsberg lägger mycket av sin tid i skogen – som skogsmäklare och skogsägare. 
För honom var det självklart att välja en traktor från Valtra, N134 active. 
– Det är den kompanjon jag behöver i skogen, säger han.

Det är i skogen som Lars Gunnar Forsberg trivs bäst. Han har ett skogsbruk på 1460 hektar och för tredje gången ha han valt en traktor från Valtra. Den här gången en N 134 active

– Valtras traktorer är anpassade för skogen, min N134 har ett bra hydralflöde, är en stabil frontlastare och har framförallt ett skogstak så att jag har sikten uppåt. Jag ser precis vad som händer över mig, hela tiden, säger han. 

– För mig är Valtra ett självklart val, det finns inget alternativ. 

Han kombinerar sin N134, från fjärde generationen, med en vagn från Moheda och en kran från samma tillverkare. 

– Det är lätt att integrera, jag har alla spakar i armstödet, lätt att koppla på och koppla bort. För mig är det viktigt att det är smidigt, att traktorn har bra framkomlighet och att jag har sikten uppåt. Det är en stabil frontlastare och den är utrustad med TwinTrac, vilket gör arbetet enklare för mig. Sedan är den ju snygg också.

En traktor med twintrack  för alla jobb

Framförallt använder han traktorn i skogen, men den han har använder den också till att ploga snö under vintern och till allehanda uppgifter på sin gård. Den används även som trailervagn för att förflytta grävmaskinen. 

– Det är en allsidig maskin som gör alla jobb. Det spar tid och jag behöver inte ha så många olika maskiner. Det är det som är grejen, säger han. 

Vid köpet av sin N134 fick han god hjälp av försäljaren från Lantmännen Maskin i Skellefteå, som hjälpte honom att förstå fördelarna med både TwinTrac och skogstak. 

– Jag hade inte testat något av det, jag fick provsitta och tyckte att det kändes bra, men den är jättebra. Den är bättre än vad jag hade vågat hoppas på. Jag har full sikt hela tiden och jag ser vad jag ska göra. Det finns många fördelar med att kunna rotera förarsätet, det gör att framkomligheten blir betydligt bättre, säger Lars Gunnar Forsberg. 

– Jag tycker att det är viktigt med en bra service inför köpet, men även efteråt och det får jag. Det är ett mycket bra samarbete, där de har kunskapen som behövs för att jag som kund ska känna mig trygg.

Lars Gunnar Forsberg 

Skogsbruk 

Ort: Skellefteå 

Arbetsområde: Skog, snöröjning, väghållning 

Traktorer: N 134 active med en Moheda 151 4wd/M70 kran