share

“Vi kan alltid lita på Valtra” - Lantbrukaren Martin Bengtsson

I 20 år har familjen drivit kravgården Sundborn Gård i Dalarna. Alltid med assistans av flera tillförlitliga traktorer från Valtra. 
– De är otroligt driftsäkra, vi vet att vi kan lita på dem och servicen är fantastiskt bra, säger Martin Bengtsson.

Bröderna brukar 300 hektar mark, har lite tassemark och skog, på gården finns 120 mjölkkor och 180 nötkreatur samt fem traktorer från Valtra och en gammal Valmet som har kört mer än 3000 timmar. 

– Det senaste nytillskottet är en T234. Vi har egentligen alltid kört med Valtras traktorer och det finns ingen anledning att byta, traktorerna är lätta att hantera och servicen från Lantmännen Maskin i Borlänge från är fantastiskt bra. Det går alltid snabbt, säger Martin Bengtsson som numera driver gården tillsammans med sin bror Erik. På gården odlas vall, potatis, åkerbönor och spannmål, lägg där till en omfattande mjölkproduktion och det blir tydligt att traktorerna är i gång många timmar varje dag. De går i snitt 500 timmar om året och det är extremt viktigt att de är tillförlitliga och utför det arbete som utlovats. 

– Traktorerna från Valtra är våra trogna arbetskompisar. Vi använder dem varje dag, till allt från jordbearbetning, harva, så och skörda. De används till allt arbete här på gården.

 

Valtra T234 – prisvärd traktor med hög komfort

Den senaste traktorn, en T234, införskaffades år 2021 och just T-serien har vunnit fina priser för hur den kombinerar kraften i smart teknik med styrkan i en 6-cylindrig motor. Den är utrustad med Valtras smarta teknik vilket ger föraren en total kontroll över arbetet, samtidigt som den fungerar lika bra i olika typer av terräng. 

– Det är en prisvärd traktor, med ett bra andrahandsvärde. Jämfört med andra märken har den en låg bränsleförbrukning och den är sköna att köra. Komforten är väldigt viktig när man lägger många timmar i traktorn varje dag.

Vilken är den största fördelen med Valtra?

– Det är driftsäkerheten och servicen. Jag får snabb service och den hjälp jag behöver av Lantmännen Maskin i Borlänge. Dessutom är traktorn enkel att handha. Vi är väldigt nöjda och det finns ingen anledning för oss att testa något annat märke.

Martin och Erik Bengtsson

300 hektar

Lantbruk: 300 nötdjur, brukar 300 hektar, kravgård sedan 2002 

Ort: Sundborn i Dalarna 

Traktorer: T234, T193, N111, T174, A 75 Valmet 2105