share

“TwinTrac är fantastisk” - Lennart Eklund om fördelarna med sin nya traktor N135

I snart 40 år har Lennart Eklund varit en nöjd Valtra kund. 
Men efter det senaste inköpet är han jättenöjd. 
– Min nya TwinTrac är fantastisk, säger han.

 

Lennart Eklund har som så många andra av Valtras kunder väldigt många olika arbetsuppgifter. Han har 80 hektar skog, 20 hektar jordbruksmark, sköter väghållning och plogar. 

– Jag har kört Valtra sedan 1984, det är den perfekta traktorn för skogen och för svenska förhållanden. När jag behövde köpa en ny traktor bestämde jag mig för att testa en TwinTrac och det var ett mycket bra beslut, säger Lennart. 

TwinTrac är tillgängligt för traktorerna i Valtras N-Serie, T-Serie och S-Serie och Valtra är den enda tillverkares som erbjuder fabriksmonterad reversering som tillval på traktorer från 105 upp till 405 hästkrafter. 

– Det är verkligen jättebra, det är så smidigt när man bara kan vända på stolen och kan köra baklänges, säger Lennart. 

Förarsätet i Valtras traktorer får att vrida i 180 grader, vilket gör att det är lätt att ändra riktning utan att lämna sätet. Föraren behöver inte heller vrida lila mycket på rygg och nacke, utan kan sitta med en fördelaktig arbetsställning under hela arbetspasset. 

– Sikten är fantastisk och alla reglagen följer med stolen vilket gör att man aldrig behöver vända på sig. Det är en enorm fördel.

Valtras traktorer har så många användningsområden

Han har varit månskensbonde under många år, men sedan han gick i pension har han fått mer tid att arbeta med sitt eget lant- och skogsbruk, samtidigt som han hjälper en samfällighet med väghållning. 

– Det fina med Valtras traktorer är att de har så stora användningsområden, jag kan använda den här traktorn både till slåtterarbeten, foderskörd, snöröjning, vägskrapning och annat, säger han. 

En annan fördel är att TwinTrac ger ett effektivare arbetssätt. Enligt forskning, som ett oberoende forskningsinstitut har gjort på uppdrag av Valtra, spar TwinTrac både tid och bränsle. Resultatet visar att föraren sparar 12 procent av sin tid och att traktorn kräver elva procent mindre bränsle än vid konventionellt arbete. 

Enligt Lennart Eklund finns det ytterligare en fördel. 

Det är att han kan använda sin traktor till allehanda arbetsuppgifter.  

– Valtras traktorer är så allround att de passar både inom skogsbruk, men även till vallodling, spannmål och väghållning. Dessutom är de byggda för de nordiska förhållandena vilket gör att jag inte behöver vara orolig för att den ska krångla på vintern, förklarar han. 

– Jag vet att jag kan lita på min Valtra.

Lennart Eklund 

Gård: Arbetar med väghållning, skogsbruk och lantbruk. 

Bor: I Askersund, Närke 

Traktorer: Valtra N135 Twintrac, N92.