share

Valtra Connect underlättar arbetet

Miljövänliga bränslen

Ekologiskt jordbruk med mjölkproduktion, glasstillverkning, event och skogsbruk. På Björketorps Gård i Blekinge händer det mycket. 

– Vi är väldigt glada över Valtra Connect, det underlättar verkligen det dagliga arbetet, säger Ted Brunberg.

Tillsammans med hans pappa Per driver han arbetet på gården i Blekinge. Där finns 500 hektar skog, 120 mjölkkor, vall, spannmål, ärtor, sojabönor och lupiner. Dessutom en lada för event och egen glasstillverkning samt en gårdsbutik med självbetjäning. På gården finns också två Valtra T234, båda anslutna till fjärrtelemetritjänsten Valtra Connect.

– Vi använder det dagligen, för att hålla ett öga på bränsleförbrukningen och körningen, veta när det är dags för service och ta emot felkoder, berättar Ted. Valtra Connect ger tillgång till all data om traktorn, den visar användnings- och underhållsdata i realtid, var som helst på dina enheter. Den visar var maskinerna befinner sig, när de kommer in i ett visst område och när de lämnar ett visst område.

Smidigt med Valtra Connect

Det går att övervaka maskinernas medan arbete underhållsbehovet identifieras i förväg, medan diagnostikdata delas med återförsäljaren vilket förbättrar drifttiden.  

– Jag har koll på mina traktorer i appen och ser vad som händer, men kan även gå tillbaka och se hur historiken ser ut. Det var bra när vi hade en mindre olycka med vagn i diket, då kunde vi gå tillbaka i historiken och få en bra bild av vad som hade inträffat.

Valtras traktorer har funnits på gården i mer än tio år och Valtra Connect är bara ytterligare en detalj som gör traktorerna smidiga att använda. 

– Våra T234 är lagom stora, men har ändå en stark motor, det är lagom teknik som gör att jag kommer överens med den och det är väldigt smidigt, säger Ted Brunberg.  

– Jag gillar också att vi får se felkoderna direkt och kan kontakta Lantmännen maskin i Karlskrona direkt. Deras service är fantastiskt bra vilket gör att traktorn sällan behöver stå stilla någon längre stund. Det är viktiga detaljer.

Fakta

Ted Brunberg
Björketorps Gård Blekinge
Traktor: 2 st T234