share

VALTRA CONNECT DEN SMARTA LÖSNINGEN FÖR DIN TRAKTOR

Med Valtra Connect är du ansluten när som helst och överallt. 
– Det är en väldigt enkel och smidig lösning, säger Stefan Engman.

Stefan är i anläggningsbranschen men arbetar även en del inom lantbruket och har använt sig av Valtra Connect sedan pilotprojektet startade 2017. Då hade han två Valtra-traktorer, idag kör han en Valtra T254 Versu.

– Jag använder Valtra Connect för att kolla hur många arbetstimmar jag har, jag kan jämföra vilken väg som är smartast att ta under ett uppdrag, se över bränsleförbrukningen och kunna kontrollera felkoder. Tidigare behövde jag ringa verkstaden när jag fick en felkod, nu kan jag lösa det själv, vilket sparar tid, förklarar han. 

Telemetrilösningen Valtra Connect är sedan 2019 standard i samtliga traktorer i både N- och T-serien. Den spelar hela tiden in traktorns aktiviteter och GPS-rörelser och traktorns ägare kan sedan följa data i både realtid och historik via sin mobila enhet, som en smartphone eller surfplatta.

 

 

Förutse underhållsbehov

 

Med hjälp av all data går det också att förutse traktorns underhållsbehov och det går att snabbt reagera samt lösa mindre problem. Det smarta systemet kan till och med tillkalla service automatiskt. Valtra Connect är ett både enkelt och smidigt sätt att slippa kontakta serviceverkstaden och även minimera risken för extra besök där. 

– När jag hade två traktorer kunde jag hela tiden följa arbetet för båda, se om det var några avvikelser och om jag behövde lösa någonting. Jag kunde sköta en stor del av det organisatoriska arbetet digitalt istället för att behöva ringa. Det var väldigt smidigt och sparade dessutom tid, säger Stefan Engman som främst arbetar i Jönköpings län. 

– Jag rekommenderar andra, både de som arbetar med lantbruk och entreprenad, att ansluta sig till Valtra Connect. När du har en större maskinpark ger det dig en bra överblick över alla maskiner och jag tycker själv att det är intressant att exempelvis följa hur min bränsleförbrukning utvecklas. Det är en väldigt smidig tjänst, enkel att koppla in och enkel att använda. 

 

Gratis under fem år

I framtiden kommer Valtra Connect inte bara sända data från traktorn till ägaren och serviceverkstaden utan också till Valtras Machine Monitoring Center. Där analyseras uppgifterna noga för att förutse vilka underhållsbehov som krävs och för att man ska reagera snabbt på mindre fel. Det är två saker som sparar både tid och pengar.

Samtliga fabriksnya traktorer från Valtra, tillverkade under 2021, har tjänsten gratis under fem år, för fabriksnya traktorer tillverkade 2020 och 18 månader bakåt är Valtra Connect gratis under tre år. Vill du också ansluta dig till Valtra Connect? Prata med din lokala  Lantmännen Maskin-anläggning så hjälper de dig att komma igång eller få hjälp via https://get.agcoconnect.com/sv