share

Guide: Den bästa traktorn från Valtra - i kategorin 100-155 hästkrafter

Inför ett traktorköp är det många saker att fundera över, en av de viktigaste är att motorn är tillräckligt stark. Men eftersom det finns ett stort antal traktormodeller är det också viktigt att se över andra saker, som transmission och växellåda, hydraulik, teknik och arbetsmiljön i hytten.  Vi vill hjälpa dig att göra rätt val och i den här bloggen tittar vi närmare på de Valtramodeller som har mellan 100 och 155 hästkrafter.

Valtra A Serie Traktor

A-serien: När jobbet ska göras varje dag och du behöver en kompakt och smidig traktor i 105-135 hk

A-serien är en smidig och kompakt traktor som finns i sju olika modeller. A105, A115, A125, och A135 har alla en Steg 5-kompatibel 4-cylindrig motor med en maxeffekt på mellan 105 och 135 hk (78-100 kW). A105 och A115 finns med ett medium chassi (2430 mm hjulbas) medan A125 och A135 har ett större chassi (2500 mm hjulbas). Alla fyra större traktorer i A-serien finns med mekanisk transmission, med en växellåda som erbjuder 12 växlar framåt och lika många bakåt. Mediumchassit finns också med HiTech 4 en fyrstegad elektronisk transmission. Alla modeller är fyrhjulsdrivna och har AutoTraction som standard.

A-serien är den lilla jätten som räddar din dag. Motorn från AGCO har 4,4 L och den är tillräckligt stark för att klara av det dagliga arbetet på gården, men ändå tillräckligt kompakt så att den får en elegant lutande motorhuv. Detta i kombination med den jämförelsevis stora fönsterytan maximerar sikten för föraren. Det gör att A-serien är en perfekt traktor för frontlastararbete, då det är avgörande för föraren att sikten är god och traktorn smidig att manövrera. Om du inte behöver "Smart Jordbruk” funktioner och letar efter en mindre traktor som är smidig och lätthanterlig, samtidigt som den är perfekt för arbete med frontlastare är A-serien ett utmärkt val.

G-serien: Liten smidig traktor med samma funktioner som de stora – 100 till 140 hk

TValtras G-serie ger dig en perfekt balans mellan storlek och funktion. Alla modeller har samma kompakta 4-cylindriga motor från AGCO (4,4 L) som i modellerna A105 och A135. Detta gör det möjligt även för G-serien att ha en sluttande motorhuv, vilket ger en mycket bra sikt för frontlastararbete. Modellerna har en fönsteryta på 5,7 m2.  G-serien finns i tre varianter, inklusive HiTech, Active, and Versu. 

Modellerna HiTech och Active erbjuder ett armstöd från Valtra med en lättanvänd powershift och frontlastarkontroll. G-Serien modeller Active och Versu har hydraulik som känner av lasten och den ger dig möjligheten att hantera precisionsjordbruk med Valtra Guide.  Versu ger dig också möjligheten till det revolutionerande systemet SmartTouch som öppnar en helt ny värld av möjligheter för Smart jordbruk. 

Valtra G Serie Traktor

G-serien är en snygg och praktisk traktor som vunnit många utmärkelser.  Den är perfekt för sig som behöver en kompakt traktor som kan hantera “Smart Jordbruk” och som är en fantastiskt allround traktor. G-Serien erbjuder den perfekta blandningen av intelligens, storlek och funktion. 

N-serien: Stark, mångsidig och bekväm - 135 till 155 hk

TN-serien är Valtras största traktor inom det här motorsegmentet. Den finns i tre olika storlekar på motorn, N135, N155e och N175. N-Serien är en mycket stark arbetsmaskin. Motorn från AGCO (4,9 l) har exakt den slagvolym som krävs för den här kategorin. Den är tillräckligt kraftfull för att hantera alla uppgifter inom jordbruket, men också tillräckligt kompakt för att klara av alla jobb. N-serien finns med fyra olika transmissioner: HiTech, Active, Versu och Direct. 

Samtliga modeller kommer med Valtras innovativa smarta display på A-stolpen som ger dig informationen från motor och transmission i ögonhöjd, vilket gör att sikten framåt blir ännu bättre. Versu- och Direct kommer också med det hyllade och lättanvända systemet Valtra SmartTouch. N-serien erbjuder också en fabriksmonterad TwinTrac. Med TwinTrac kan du sitta framåtvänd, samtidigt som du backar. 

Det revolutionerar verkligen arbetssättet och ger bästa möjliga sikt över redskapet, samtidigt som det spar tid, pengar och förarens rygg. N-Serien har också en toppfart på 50 km/timmen vilket gör den till ett bra val för transportarbeten. N-serien är kraftfull, men ändå kompakt vilket gör den till Valtras smidiga arbetshäst. Tack vare den större motorstorleken, det kompletta utbudet av “Smart Jordbruk” funktioner och den robusta konstruktionen gör N-serien till den mest mångsidiga traktorn i denna kategori.  

Om du behöver en kraftfull 4-cylindrig traktor som klarar alla uppgifter inom “Smart Jordbruk” och dessutom nyttja fördelarna med TwinTrac är N-serien din arbetsmaskin.

Valtra N Serie Traktor

N-serien är kraftfull, men ändå kompakt vilket gör den till Valtras smidiga arbetshäst. Tack vare den större motorstorleken, det kompletta utbudet av “Smart Jordbruk” funktioner och den robusta konstruktionen gör N-serien till den mest mångsidiga traktorn i denna kategori.  Om du behöver en kraftfull 4-cylindrig traktor som klarar alla uppgifter inom “Smart Jordbruk” och dessutom nyttja fördelarna med TwinTrac är N-serien din arbetsmaskin.

Att välja traktor i intervallet 100 till 150 hästkrafter

Om du letar efter en kompakt, smidig och pålitlig frontlastare som kan manövrera in och ut ur ladugården, som inte behöver “Smart Jordbruk” är A-serien perfekt för dig. Behöver du däremot en mer mångsidig traktor, som har tyngre och mer avancerade redskap som kräver “Smart Jordbruk” är den kraftfulla och kompakta G-serien förmodligen den bästa multifunktionstraktorn på marknaden. 

Om du däremot behöver en kraftfull och mångsidig traktor som klarar alla utmaningar du utsätter den för är N-serien det bästa valet. Det är den smidiga arbetshästen som alltid får jobbet gjort. 

Är du fortfarande inte helt säker på vilken traktor som passar bäst för dina behov? Kontakta din lokala återförsäljare på Lantmännen Maskin och så hjälper han eller hon dig att svara på dina frågor.