share

Potatisbonden: Valtra en traktor att lita på

Andreas Göstason har fyra traktorer från Valtra.
Den senaste är en N155.

– Det är en traktor jag kan sätta in där jag behöver den, säger han.

Han är uppvuxen på Åsa Gård utanför Hörby i Skåne och har tillsammans med sina bröder tagit över driften av gården efter sin far. I dag odlar de 1600 ton sättpotatis om året och kombinerar det med spannmål.
På gården finns fyra traktorer från Valtra, den senaste är en N155 från den femte generationen.

– De senaste 25 åren har vi kört traktorer från Valtra. När vi nu skulle byta upp oss så tittade vi på en del andra märken också, men valde ändå att stanna kvar. Priset på en Valtra är bättre än hos konkurrenterna och det finns inga andra fördelar någonstans, säger han.

– Valtras traktorer är driftsäkra, håller rätt prisklass och har ett bra andrahandsvärde. De uppfyller våra krav.

 

 

N 155 - optimal kraft och precision

Det senaste tillskottet från N-serien, N155, är en smidig och kraftfull traktor som är lämpad för ett brett spektra av arbetsuppgifter. Den har jämna och smidiga rörelser, en kraftfull 4-cylindrig motor som ser till att alla sorters arbete kan hanteras med optimal kraft och precision, samtidigt som den är bränsleeffektiv.

– Vår N155 för är smidig och har den fulla styrka som behövs när vi arbetar med stensträngläggning och potatisupptagning. En stor fördel är att den är lågvarvig, vilket betyder att den är som starkast i låga varvtal och det behöver vi när vi jobbar i fält. Den är också skön att köra och har en bra komfort, förklarar Andreas Göstason.

Smidigt med Valtra Connect

Traktorn används till allehanda arbetsuppgifter, allt från potatissättning, stensträngning och frontlastararbete.

– Det är en traktor som vi kan sätta in där den behövs, en mycket allround arbetskompis som är driftsäker.

Om det mot förmodan är någonting som inte fungerar har han fått bra och snabb service av Lantmännen Maskin i Skåne.

– Vi har även testat Valtra Connect och det verkar väldigt smidigt, där verkstaden snabbt få upp eventuella felkoder, den håller koll på service och bränsleförbrukning. Det underlättar för oss, fortsätter Andreas Göstason.

– Visst är det smidigt att följa ett traktormärke, men i det också många andra fördelar med Valtra. Som styrkan i traktorn, komforten, ekonomin och att den är driftsäker. Det är en traktor att lita på.

Andreas Göstasson

Lantbrukare, potatisodling och spannmål

Ort: Hörby

 

Traktorer:

  • T194 (Generation 4), T151 (Generation 1), N123 (Generation 3) och N155 (Generation 5).