share

Väljer Valtra för en bättre arbetsmiljö

Kyrkogårdsförvaltningen i Västerås hanterar 23 kyrkogårdar. Tack vare Valtra N134 går arbetet numera både smidigare och snabbare.

– Vi är otroligt nöjda, vår nya traktor från Valtra underlättar oerhört mycket, säger Magnus Hedberg.

Sommaren 2020 levererades en helt ny traktor till kyrkogårdsförvaltningen i Västerås. Magnus Hedberg beställde en orange traktor från Valtra N-serien som har en toppfart på 50 km/timmen och ser till att medarbetarna sitter bekvämt under hela arbetsdagen.

– Arbetsmiljön är mycket viktig för oss, därför har vi tittat extra noga på komforten i traktorn och den är oerhört fin, säger Magnus Hedberg.

– Eftersom flera killar delar på traktorn är det viktigt att den är användarvänlig, att var och en av dem sitter bra och att den är driftsäker. Vi lägger även ett stort värde vid att den kör i 50 km/timmen. Vi har två traktorer igång hela dagarna och med den nya traktorn från Valtra går transporterna betydligt fortare vilket gör att vi hinner med betydligt mer än tidigare.

Kyrkogårdsförvaltningen i Västerås lägger en stor vikt vid en god arbetsmiljö. Därför har de valt en traktor från Valtra.

 

 

Snabbare transporter med Valtra N134

Magnus arbetslag använder Valtra N134 till transport, den kör mestadels på asfalt och transporterar jord, grus och kompost. Den kan även frakta mindre grävmaskiner mellan kyrkogårdarna och den används ibland som sopmaskin.

 

 

– Vi behöver en traktor som är stark, orkar dra vagnar som är fyllda med upp till 14 ton jord och det ska även vara enkelt att byta redskap mellan turerna. Vi behöver också en traktor med bra sikt, den ska vara lätthanterlig och skön att köra. Dessutom är det viktigt att prisbilden är rätt och att vi får service om det mot förmodan skulle vara något problem, säger Magnus Hedberg.

 

– Valtra uppfyller alla de kraven.

 

 

N134 används mestadels till transport, de transporterar mestadels jord, grus och kompost.

Varför väljer ni att använda traktorer, istället för andra alternativ till era transporter?

– Dels är det betydligt billigare än exempelvis lastbilar, det krävs inte heller samma kompetens för att köra den. Våra killar klarar sig med ett B-körkort och det är en stor fördel. Med en traktor får vi möjligheten att förändra redskapet i samma takt som arbetsuppgifterna förändras.

Valtra levererar kvalité

Valtras N-serie har en välanpassad storlek och ger det bästa förhållandet mellan effekt och storlek. Den har kraft för tung jordbearbetning samtidigt som den är smidig vid last-arbete. N-serien har även stora mängder av praktisk automatik integrerad från den grundläggande modellen, som automatisk powershift, AutoTraction och HillHold funktionen som underlättar körningen.

Det är funktioner som hjälper Västerås kyrkogårdsförvaltning i det dagliga arbetet. Magnus Hedberg är också mycket nöjd med att Valtra ger sina kunder möjligheten att skräddarsy sin traktor redan vid beställningen och välja en egen färg.

– Vår traktor är till för transport och därför valde vi en entreprenadfärg, förklarar Magnus Hedberg.

– Vår traktor är orange, den sticker ut och visar att det inte är vilken traktor som helst utan en följeslagare vi kommer att använda i flera år framöver. Vi vet att det alltid är kvalité på de grejerna som Valtra levererar.

 

Magnus Hedberg

Kyrkogårdsförvaltningen, Svenska Kyrkan

Ort: Västerås

Arbetsområde:

Transporttraktor

Traktor:

Valtra N134