share

“Är så fantastiskt nöjd med min Valtra T-serie"

Johan Eriksson bytt hela traktorflottan och kör enbart Valtra:

På tre år har Johan Eriksson bytt ut hela sin traktorflotta. Numera är samtliga traktorer på gården från Valtra. 
– Jag är fantastiskt nöjd, Valtra har byggt in körglädje i sina traktorer, säger han.

Lantbrukare Johan Eriksson verkar på Kölbygärde gård, där han föder upp grisar, samt odlar raps, spannmål och vall. Dessutom ansvarar han för en maskinstation och hjälper andra lantbrukare i närområdet. 

År 2019 köpte han sin första Valtra och sedan dess har han bytt ut hela sin traktorflotta och i dag finns fem traktorer från Valtra på gården.
De två senaste är en Valtra T-serie,  T175 och T215 från den femte generationen.  

– Jag är så fantastiskt nöjd med mina traktorer från Valtra, då var det självklart att välja ytterligare traktorer från Valtra när det var dags att byta upp sig. Vi ville ha enhetliga maskiner på gården, vilket är en fördel när vi är flera förare som delar på traktorerna, men Valtran är så mycket mer. Den är genomtänkt, har en väldigt rapp växellåda, fin hydraulik och är väldigt smidig att arbeta med.

Valtra T-serie med inbyggd körglädje

På gården finns fyra traktorer från T-Serien. Traktormodellen är Valtras näst största, den finns från 155 till 271 hk och är en kombination av skönhet, hjärna och muskler. I Valtra T-serien kombineras kraften i smart teknik med kraften i en 6-cylindrig motor. 

– Det är den bästa arbetskompis som jag har haft och passar oss perfekt, säger Johan Eriksson. 

– Hytten är rymlig och arbetsmiljön är väldigt bra. Det märks att traktorn är genomtänkt, den är lättjobbad och jag får den hjälp och det stöd som jag behöver för att klara av att arbeta många timmar i hytten och jag är effektiv hela tiden. Det är ren körglädje, berömmer han.

Valtra N-serie en kraftfull hjälpreda 

Valtras “Smarta jordbruk” är inbyggt i traktorn, vilket ger föraren har en total kontroll över sitt arbete. Arbetet styrs från den praktiska displayen på A-stolpen och där syns även levererasinformation som stöttar föraren under arbetet. 

– Jag trivs framförallt med GPS:en, den använder vi till jordbearbetning, när vi sår, sprider gödning och harvar. Den fungerar förträffligt och är väldigt enkel att komma in i och förstå sig på. Det är alla på gården rörande överens om. 

Den prisbelönta N-serien är en kraftfull hjälpreda och Johan Eriksson använder den framförallt till transport, lastning och jordbearbetning. 

– Den är lite mer allround, den kompletterar T-serien. Den är nog min personliga favorit, en smidig lastare med Valtras otroligt fina hydraulik, den är helt outstanding till just lastarbete och har en oerhörd precision, säger Johan Eriksson. 

– Alla modeller är fantastiskt bra, jag har aldrig tidigare varit så nöjd med en traktor som jag är med samtliga traktorer från Valtra.

 

Fakta:

Johan Eriksson
350 hektar
Lantbruk: Grisar, spannmål, växtodling och vall.
Ort: Ljungbyholm i Småland.
Traktorer: T175, T215 generation fem. N154, T254, samt Valmet 505.