share

Traktorn som kunden vill ha

Att utveckla en ny traktorserie handlar inte om att hitta en uppsjö fina egenskaper. Det handlar om att hitta precis de egenskaper som kunden vill ha i sitt arbete. Så har vi tänkt när vi har skapat Valtras G-serie.

 

I årtionden har Valtra haft en nära kontakt med sina användare och kunder. I mer än 30 år har kunderna kunnat beställa sina skräddarsydda traktorer från fabriken i finska Suolahti. I Finland säljer Valtra sina traktorer direkt till kunden, helt utan mellanhänder, vilket gör att det finns en mycket nära kontakt mellan användarna och fabriken. Det gör att företaget hela tiden har en uppfattning om vilka egenskaper och vilken utrustning som kunderna egentligen vill ha.

 

Sedan flera decennier tillbaka välkomnar Valtra också kunderna till fabriken för att de ska kunna följa tillverkningsprocessen av den egna, unika traktorn.

 

”Vi frågade kunderna vilka egenskaper de vill att deras traktor ska ha.”

 

 

 

– Vi bestämde oss för att kavla upp ärmarna och gå till kunderna och fråga dem vilka egenskaper de vill att deras traktor ska ha, ett av de återkommande svaren var att de ville ha en superb frontlastare och att de även ville kunna beställa en mindre traktor, men med den större traktorns effekt, berättar Tuomas Nevaranta, chef för produktutvecklingen.

 

 

 

 

Under utvecklingsprocessen måste sedan kundernas önskemål omvandlas till tekniska lösningar. För att möta kundernas behov för den perfekta traktorn för arbete med frontlastare skapades ett stort takfönster, en bra viktfördelning, ett brett sortiment av frontlastare och en joystick som fungerar i alla modeller. Man ville också ta med den omtyckta Live 3, som finns i större modeller och införa i den nya generationen av Valtra G-serie.

 

Vid lastning av rundbalar kan föraren, tack vare Live 3, använda tre funktioner samtidigt på joysticken. Det är en funktion som både underlättar arbetet och spar värdefull tid.

 

Valtra G-serie en liten traktor stora egenskaper

Under många år har traktortillverkare tänkt på samma sätt som flera biltillverkare har gjort, den fina, valfria utrustningen ska enbart finnas i de största modellerna, men den utvecklingen tror inte Valtra på.

 

 

 

Alla vill ha en ”bekväm” hytt, men vad är bekvämt? Produktutvecklingens uppgift är att definiera vilka tekniska egenskaper en bekväm hytt har i praktiken.

 

 

I den nya Valtra G-serien har traktorerna samma egenskaper som en större traktor med 200 hästkrafter. G-Seriens Versu har samma egenskaper för precisionsodling som en större traktor, så som autostyrning, sektionsautomatik, mängdreglering, aktivitetshantering och vändtegsautomatik.

 

Tack vare det flerfaldigt prisbelönta SmartTouch-systemet är traktorn användarvänlig och det går att programmera traktorns funktioner helt enligt egna behov och önskemål.

 

Dessutom går det enkelt och smidigt att spara inställningarna för olika förare, vilket underlättar när en och samma traktor körs av flera olika användare.