share

NY MODELLSERIE I KLASSEN 100-140 HÄSTKRAFTER

Valtras nya G-serie är konstruerad för att vara en universaltraktor för ditt lantbruk. Den största modellen har 145 hästkrafter, 560 Newtonmeter vridmoment och en boost-effekt som är tillgänglig redan i låga hastigheter vilket gör att du får nytta av det i fält. Storleken är kompakt, sikten utmärkt, hydraulikassistenten och Live-3-funktionen optimerar frontlastararbeten.

Nya Valtra G-serien finns i fyra modeller som täcker olika användningsbehov i klassen 100-140 hästkrafter. Den har en avancerad redskapslyft och effektiv arbetshydraulik, där HiTech erbjuder ett öppet mittläge medan modellerna Active och Versu har ett stängt lastavkännande mittläge för hydrauliken. Till de olika modellerna finns det utrustning som passar både den som använder sig av den senaste tekniken inom precisionsodling, men det finns också modeller lämpar sig för den som letar efter en mer traditionell traktor.  

Den nya G-serien finns i tre olika utrustningsnivåer: Komfortpaket med bl.a. extra belysning och framaxel- hyttfjädring, Teknikpaket med autostyrning samt Teknikpaket Plus som omfattar innehållet från så väl Komfort och Teknikpaketet samt flera funktioner för precisionsodling. På sedvanligt Valtra-manér har kunden dessutom möjligheten att skräddarsy sin traktor. Det finns möjlighet att välja mellan ett brett sortiment av frontlastare och två nya färger, metallic grön och metallic brons. När kunden beställer sin unika traktor finns givetvis möjligheten att beställa övrig specialutrustning för skog och väg direkt från Valtra Unlimited.

Modern, stor och bekväm hytt

G-serien har en modern och rymlig hytt med 5.7 m2 glas, inklusive 0.35 m2 panoramaglastak. Sikten från hytten är utmärkt tack vare den sluttande motorhuven. Hyttfjädring förbättrar komforten ytterligare tillsammans med eluppvärmda backspeglar, luftkonditionering, golvfläkt med extra värme och USB-uttag tillsammans med extra eluttag.  

I G-seriens alla modeller finns Valtras traditionella armstöd och i Versu-modellerna finns det prisbelönta och hyllade SmartTouch-armstödet som är utrustat med 9-tums pekskärm. I samtliga modeller utrustade med SmartTouch finns alla egenskaper som krävs för precisionsodling tillgängliga, precis som för N- och T-seriens traktorer.  

För Active-modellerna kan de utrustas en extra Extend-pekskärm vilket öppnar för möjligheten att använda Valtra Guide Autostyrning även på dessa.

Lantbruk, skog eller entreprenad?

G-serien har tagits fram för att vara den idealiska traktorn för frontlastararbeten. Den erbjuder fantastisk sikt, bra viktfördelning och med anfästning för frontlastare integrerad i chassit, hydraulikassistent som automatiskt ökar motorvarvtalet, och Live3 som möjliggör samtidig användning av upp till tre olika frontlastarfunktioner. Frontlastaren har alltid elektrisk styrning via integrerad joystick i armstödet.   

Tack vare AutoTraction behöver man inte använda kopplingspedalen i samband med frontlastararbeten. Förutom uppgifter inom lantbruket är G-serien även passande för skogen – liksom Valtras traktorer alltid varit. För skogsarbete kan G-serien utrustas med smala stänkskärmar, bränsletank i stål, polykarbonatglas, skogsdäck, vridbar förarstol och takbåge. 

Det breda utbudet av utrustning gör att G-serien också passar utmärkt för entreprenad, som kommunalt underhållsarbete och vägskötsel. Det går exempelvis att utrusta traktorn med en frontlyft som lyfter tre ton samt en front-PTO.

 

Brett spektrum

G-serien har en 24F+24R växellåda med fyra grupper och sex snabbväxlar. Växlingarna mellan B- och C-grupp och mellan C- och D-grupp sker automatiskt, vilket gör det ännu enklare att använda traktorn, särskilt vid transport. På traditionellt Valtra-sätt är parkeringsbromsen integrerad med fram-backspaken och föraren kan också programmera transmissionsinställningarna. Den långsammaste arbetshastigheten med krypväxel är 120 meter per timme, vilket är idealiskt för till exempel grönsaksodlare.

Som tilläggsutrustning finns det bland annat en krypväxel som sänker hasigheten ner till 120 meter i timmen, på stora varv, samt en assisterande starthjälp för start i en brant backe. HiTech-modellerna har öppet hydraulsystem, som levererar 100 liter per minut. Detta medan Active- och Versu-modellerna har lastavkännande hydraulik som ger 110 liter per minut. HiTech- och Activemodellerna erbjuder tre hydraulventiler baktill, samt en on/off ventil. I Versu finns möjligheten till fyra ventiler, samt en on/off ventil. Minsta lyftkraft bak är 50 kN över hela lyftområdet och 30 kN framtill. Främre kraftuttag finns också. Drivhjulsberoende kraftuttag finns bak tillsammans med ytterligare två kraftuttagsvarvtal.

Kompakt och pålitlig

Den nya G-serien drivs av pålitliga 4-cylindriga 4,4-liters AGCO Power-motorer. Motorns kompakta storlek möjliggör en mycket låg front som ger utmärkt sikt. Motorn uppfyller steg 5 utsläppskrav utan recirkulation av avgaserna. Samtliga modeller erbjuder boost redan vid låga hastigheter när du kör på växel B5 eller högre. Valtras traditionella Sigma Power är också tillgängligt för kraftuttaget. 

G125 Eco är den bränsleeffektiva EcoPower-modellen som låter föraren välja Power eller Eco-läge, vilket sänker motorvarvtalet samtidigt som man ökar vridmomentet med upp till 555 Nm. Valtras EcoPower-modeller sparar miljön, pengar och även din hörsel tack vare en lägre ljudnivå.

 

Betydligt mer än en traktor

Det är enkelt att både införskaffa och underhålla traktorerna från Valtra G-serien, sedan G-serien lanserades i slutet av augusti har den varit tillgänglig på marknaden och serieproduktionen har redan startat. Kunderna har själva möjligheten att beställa sin finsktillverkade G-serie med skräddarsydd utrustning från Unlimited Studio på fabriken. Där finns ett stort utbud av extrautrustning och kunden väljer själv vilken utrustning som behövs, allt efter de behov som finns. 

Valtra erbjuder också hjälp med olika alternativ för finansiering samt med kontakt till den lokala återförsäljaren för att underlätta för ett inbyte av den nuvarande traktorn. 

Valtras erbjuder sina tjänster under hela traktorns livslängd, tack vare tjänster som Connect får du som väljer Valtra tillgång till ett team av specialister vilket gör det enkelt för dig att äga en Valtra. Med hjälp av telemetrilösningen Valtra Connect spelas traktoraktiviteten och GPS-rörelser in, den visar historik och rörelser i realtid på din mobila enhet och du kan få åtkomst till data när som helst – och var som helst. Tack vare Valtra Connect kan du och din samarbetspartner på Valtra förutse sina behov för underhåll och reagera snabbt om det är något problem. 

Låter det smidigt? Det är Valtra.