share

Marknadens bästa traktor över 200 hästkrafter

Nyligen tittade vi närmare på de bästa traktorerna mellan 100 och 150 hästkrafter och den här gången fokuserar vi på marknadens bästa traktor över 200 hästkrafter. Det finns många saker att ta hänsyn till när du köper en traktor i den här storleken. Det är en traktor som kommer att jobba i många timmar och med fler förare som delar på arbetsbördan under högsäsong. Därför prioriteras tillförlitlighet, kraften och tekniken. En annan viktig detalj är ägarkostnaden, framförallt för den som planerar att köpa flera traktorer i en flotta. I den här bloggen kommer vi att gå igenom de traktorer från Valtra som har 200 hästkrafter eller mer och som svarar bäst på de behov som traktoranvändare har på en traktor med högre hästkrafter.

Traktorer med  6 cylindrar

Alla Valtras traktorer med 200 hästkrafter eller fler är utrustade med ekonomiska 6-cylindriga motorer från AGCO Power, de har tillräckligt med slagvolym för att få det bästa vridmomentet och den absolut bästa bränsleeffektiviteten. Samtliga motorer från AGCO Power som används i dessa traktorer från Valtra uppfyller den europeiska utsläppsstandarden enligt Steg 5. 

En traktor från Valtra T-, Q- och S-serien erbjuder alla 200 hästkrafter eller mer och med en rad olika transmissionsalternativ, tekniska funktioner och hytter passar dessa modeller för olika situationer och förhållanden. 

Den bästa traktorn för ett medelstort lantbruk

Valtra T-Serie har vunnit flera priser under åren och är en väldigt flexibel traktor med mellan 155 och 271 hästkrafter (inklusive boost). Valtra T215 är vår traktor med lägst antal hästkrafter i den här kategorin, med ett maximalt vridmoment på 910 Nm. Nästa storlek är T235 med en standardeffekt på 235 hk för modeller med powershift och 220 hk för modeller med steglös tranmission (250hk inklusive boost) T235 finns i modellerna HiTech, Active och Versu, samt den populära Direct.

 

 

Den största modellen i T-serien T255 når upp till 271 hästkrafter (inklusive boost), vilket ger vridmoment på maximalt 1000 Nm. T-serien har ett stort utbud av olika modeller, vilket gör det enkelt att hitta den transmission och teknik som passar ditt arbete på bästa sätt. Exempelvis har modellerna HiTech och Active femstegs powershift transmission med en automatisk funktion som ser till att din traktor arbetar så effektivt och bränslesnålt som möjligt, allt baserat på dina krav på hastighet och vridmoment. HiTech säljs något mer sällan i 200 hk, medan Active är väldigt populär, den utrustas också med lastkännande hydraulik. Även Versumodellen har en powershift transmission och kommer med det revolutionerande användargränssnittet SmartTouch. Det gör att du kan köra traktorn på ett liknande sätt som en med CVT-transmission. SmartTouch öppnar en helt ny värld av smarta lösningar med hjälp av ValtraGuide. T-Serien Direct är ett annat bra val för smart jordbruk. Direct är utrustad med en effektiv CVT-transmission och den tekniken erbjuder en steglös kraftöverföring för en smidig kraftleverans och konsekvent bränsleeffektivitet. Det är även möjligt att köra i ett “manuellt” läge när traktorn och motorns varvtal måste regleras väldigt exakt samtidigt som det är viktigt att bibehålla flexibiliteten i arbetet. 

 

Se videon om T-serien

Vilken modell från Valtra T-serien ska du välja?

För allmänna arbetsuppgifter för olika ändamål som inte kräver smart jordbruk eller vändtegshantering, välj Valtra Active. Är du i behov av tekniken smart jordbruk, välj Versu. Behöver du däremot en bränslesnål traktor, som ändå är både stark och smidig, samt jobbar lika väl i fält som på väg och dessutom använder sig av smart jordbruk? Välj T-serien Direct.  

I augusti 2022 besökte vi bröderna Bengtsson på kravgården Sundborn i Dalarna som kör en T234. Även Johan Eriksson i Kalmar kör Valtra T-serien. Vill du ha en CVT-transmission, ännu mer kraft och rejält med smart jordbruksteknik, läs vidare.

Bäst traktor för större lantbruk och maskinstationer

För större lantbruk och jordbruksentreprenad krävs det en pålitlig traktor för att kunna säkra en bra vinst. Den måste också vara tillräckligt kraftfull för att kunna utföra alla olika typer av uppdrag och arbeta med stora redskap och för den typen av jordbruksarbete är det viktigt att det finns smart teknik. Vår senaste lansering, av Q-serien, har visat sig vara väldigt populär när lantbrukare och entreprenörer provkört den. Det är en traktor som håller en perfekt balans mellan kraft och smart teknik.

Q-serien finns i flera användarvänliga och smidiga alternativ. Den har en fantastisk, ekonomisk 7,4 liters motor från AGCO Power, en effektiv CVT-transmission i världsklass, samt sofistikerad smart jordbruksteknik som standard. Q-serien finns i fem modeller, från 230 hk till 305 hk. Alla modeller utom Q305 har en boost funktion, vilket gör att traktorn blir extra effektiv när du behöver det som mest. Hos Q305 är boosten i praktiken alltid tillgänglig. Beroende på modell levererar den kraftfulla motorn levererar 1000 till 1280 Nm i vridmoment, vilket är perfekt för stora och krävande redskap samt intensiva arbetsuppgifter. 

Dessutom är Smart jordbruk standard i Q-serien. Valtra Guide, ISOBUS, Sektionskontroll med Multiboom, Variabel giva, Valtra Auto U-Pilot och SmartTurn är givetvis också standard. 

Med Auto U-Pilot och SmartTurn blir körupplevelsen helt automatiserad. Alla dessa funktioner styrs bekvämt via Valtra SmartTouch. Förarprofilerna kan enkelt bytas mellan olika SmartTouch-terminaler, vilket är en mycket omtyckt funktion för traktorägare som har flera traktorer i sin flotta och där traktorn används i skift, av olika chaufförer. Med hjälp av Valtra SmartTouch blir det enkelt att göra bytet mellan olika förare och arbetsuppgifter. 

Se videon om Q-serien

Då ska du välja Valtra Q-serie

Valtra Q-serie är rätt val för större lantbruk och maskinstationer.  Den är kraftfull, användarvänlig, har lättanvänd smart jordbruksteknik, är bränsleeffektiv och marknadens mjukaste transmission. Eftersom alla modeller kommer med CVT-transmission och avancerat smart jordbruk är den enda faktor som du behöver ha i åtanke när du väljer modell vilket effektuttag som du behöver. Valtra Q erbjuder också en rad olika lösningar för att förbättra effektiviteten och komforten i ditt arbete.

Den bästa traktorn för jordbrukets intensiva och tunga arbetsuppgifter

Tunga arbetsuppgifter som markbearbetning och dra tyngre laster kräver en kraftfull traktor med rätt slagvolym och hydraulisk kapacitet så att de klarar av att arbeta effektivt med stora redskap under hela arbetsdagen. Valtra S-Serie har en 8,4 liters motor från AGCO Power med dubbel turbo för effektiv kraftgenerering. S-serien varierar i effekt från 300 hk till 405 hk med ett maximalt vridmoment på 1600 Nm. Detta är mer än tillräckligt för att arbeta med alla krävande uppgifter. 

Kraftleveransen sker via en steglös CVT-transmission, vilket gör körupplevelsen både enkel och smidig.

S-serien är utrustad med en hydraulisk framaxelfjädring, som erbjuder en mycket hög komfort och ger ett bra grepp. Både framaxelfjädringen och den fyrpunkts pneumatiska hyttfjädringen ( Valtra Auto Comfort) är standard, vilket ytterligare förbättrar förarens komfort under långa arbetsdagar. Precis som Valtra Q-serie är SmartTouch standard hos Valtra S-Serien. Detta för att du som användare ska få ut det mesta av Valtras Smarta jordbruk. Under 2022 besökte vi Lantmännens försöksgård i skånska Svalöv och här kan du läsa mer om deras upplevelser med S-serien.    

Se videon om S-serien

Då ska du välja Valtra S-serien

När du behöver dra väldigt tungt och utför väldigt krävande och intensiva arbetsuppgifter som kräver kraft. Du ska välja den modell som du behöver, sett till vilket effektuttag som dina behov kräver. Det går att utrusta Valtra S-serie med olika tillvalspaket, för att öka komforten eller teknologin. 

Bäst traktor över 200 hästkrafter - så väljer du

Valtra har ett brett och mångsidigt utbud av traktorer för över 200 hästkrafter. T-serien är flexibel och passar medelstora och stora lantbruk med eller utan teknologin för Smart jordbruk. Q-serien är perfekt för stora gårdar och maskinstationer som kräver en effektiv kraftleverans, avancerad teknik och en låg total ägandekostnad. 

S-serien är en kraftfull traktor för stora gårdar som utför intensiva och krävande arbetsuppgifter där smart jordbruksteknik är ett måste.

Har du fortfarande inte bestämt dig? 
Läs mer om var våra kunder tycker om sina modeller på vår bloggsida. Du kan även besöka vårt virtuella showroom för att jämföra olika modeller. Fler videos hittar du på vår YouTube.

Valtras virtuella showroom

Besök Valtras virtuella showroom för att titta på andra traktormodeller från Valtra.
Showroom